2022. jan 16.

Új felületre költözünk!

írta: Klausz.Melinda
Új felületre költözünk!

kis.png

2013. óta vezetett, több mint 3 millió olvasót magáénak tudó blogunkat ezennel átköltöztetjük egy teljesen új, mobilapplikációs felületre.

Egyik szemünk sír, mert nagyon sok szép évet töltöttünk együtt, a másik pedig nevet, hogy egy újabb kihívás elé állítva magunkat megléptünk egy újabb mérföldkövet. 

Az applikációs felületen ugyanis már most 2 AJÁNDÉK WORKSHOP-SOROZATTAL tudjuk segíteni vállalkozásodat, míg híreinkben ezentúl nem csupán az újdonságok és a változások, hanem még több esettanulmány és lépésről-lépésre útmutató is helyet fog kapni. 

A tartalmakat elmentheted saját felületedre, az oktatási anyagokat lehívhatod mobiltelefonra és nyomonkövetheted az elvgézett és a még előtted álló ...

Tovább Szólj hozzá

2022. jan 03.

A közösségi média marketingtrendjei 2022-re – jóslatok szakmabeliektől II. rész

írta: K.Klarissza
A közösségi média marketingtrendjei 2022-re –  jóslatok szakmabeliektől II. rész

cover_9.jpegSzeretnéd kihasználni a legújabb közösségi média marketing változásokat? Szakértői betekintést keresel ahhoz, hogy marketingterveidet a helyes útra tereld?

Ebben a cikkben folytatjuk azokat az előrejelzéseket, melyeket marketingszakértők osztottak meg a 2022-es évre vonatkozólag, hogy segítsenek a jövő évi marketingtervek elkészítésében.

1. Nem mindenki figyel a marketing alapjaira

A legtöbb vállalkozás nem figyel az alapokra. 2022-ben a legtöbb vállalat még mindig nem fogja elfogadni a videók fontosságát, pedig tudják, hogy kellene. A legtöbb vállalat (különösen a B2B) nem veszi számításba a weboldalából, termékeiből vagy szolgáltatásaiból eredő költségekkel kapcsolatos megfontolásokat, pedig kellene.

A legtöbb ...

Tovább Szólj hozzá

kommunikáció újdonság aktuális marketingstratégia történetek előrejelzés 2022 marketingterv célzás közösségi média makreting

2022. jan 03.

3 közösségi média mítosz, amit ideje elfelejtened!

írta: Sáringer Viktória
3 közösségi média mítosz, amit ideje elfelejtened!

mobile-phone-ga1bd01d98_1280.jpgAz élet minden területén vannak olyan „örök igazságok” és „városi legendák”, amiknek ugyan van vagy volt valóságalapja, de mára már elavultak, megváltoztak a dolgok, vagy akár egyáltalán nem relevánsak. Természetesen a közösségi média sem kivétel, itt is vannak mítoszok és tévhitek.

Minél többen használják a közösségi oldalakat, annál inkább úgy gondolják, hogy megértik a közösségi média marketinget. Ennek eredményeként sok olyan mítosz keletkezett a közösségi médiában, amelyeknek a valóságtartalmát senki sem ellenőrizte. Egyes információk ártalmatlanok, de vannak, amelyek nagymértékben befolyásolhatják a közösségi média szakemberek marketingtársaikkal való együttműködését. Ezért kell a közösségi ...

Tovább Szólj hozzá

tévhitek közösségi média z generáció közösségi média marketing követők influencerek virális tartalom közösségi média használat követőszám

2021. dec 29.

Így tervezd meg 2022-es hashtag-stratégiádat!

írta: Sáringer Viktória
Így tervezd meg 2022-es hashtag-stratégiádat!

katie-harp-o6mv3nplmgw-unsplash.jpgA hashtag vagy másnéven keresőcímke már régóta létezik, és fontos eszköz a közösségi média marketingben. Közösségépítés, márkaismertség növelése, célközönség elérése – sok kitűzött cél elérésben segíthetnek a címkék, ha megfelelően használjuk őket.

Egy érdekes irány a hashtag-eknél az ünnepek kérdése. Ha éppen egy aktuális világnapról vagy ünnepről van szó és erre reagálsz közösségi profiljaidon, a megfelelő keresőcímkék alkalmazásával eljuthatsz azokhoz, akik érdeklődnek az adott nap iránt.

Ne csak arra gondolj, hogy karácsony meg húsvét, rengeteg világnap és nemzetközi nap van, ami inspirálhat, hogy miről posztolj és amivel megragadhatod az emberek figyelmét.

 A #DressUpYourPetDay-től az ...

Tovább Szólj hozzá

címke aktuális inspiráció elemzés ünnepnap világnap aktualitás hashtag hashtag marketing nemzetközi nap hashtagek keresőcímke hashtag stratégia tiltott címkék

2021. dec 29.

A közösségi média marketingtrendjei 2022-re – jóslatok szakmabeliektől I. rész

írta: K.Klarissza
A közösségi média marketingtrendjei 2022-re –  jóslatok szakmabeliektől I. rész

cover_8_1.jpegSzeretnéd kihasználni a legújabb közösségi média marketing változásokat? Szakértői betekintést keresel ahhoz, hogy marketingterveidet a helyes útra tereld?

Ebben a cikkben marketingszakértők osztják meg előrejelzéseiket, amelyek segíthetnek a következő évre vonatkozó marketingterveid elkészítésében.

1. A Reels hozzájárul az Instagram marketing általános sikeréhez

Adam Mosseri, az Instagram vezetője a közelmúltban azt mondta, hogy a platform paradigmaváltáson megy keresztül, ahol a felhasználók szórakoztatóbb videótartalmat igényelnek. 

Ez azt jelenti, hogy kritikus fontosságú, hogy a vállalkozások a lehető leghamarabb hozzáfogjanak ehhez a változáshoz. A videónak most a stratégia központi elemévé kell válnia – de ...

Tovább Szólj hozzá

videó stratégia újdonságok aktuális trend újév marketingstratégia 2022 újítások marketingtrend videós tartalom

2021. dec 21.

Közösségi média ötletek a karácsonyi időszakra

írta: K.Klarissza
Közösségi média ötletek a karácsonyi időszakra

cover_6_2.jpegA Black Friday és a Cyber Monday után sem dőlhetünk hátra, hiszen nyakunkon a karácsonyi időszak, amit már december elejétől érdemes kommunikálnunk követőink felé. 

Nézzünk néhány ötletet, amiket bevethetünk közösségi platformjainkon, ösztönözve követőinket!

1. Futtass karácsonyi nyereményjátékot!

Ez nem csak a márkaismertség növelése szempontjából jó, hanem a potenciális ügyfelek számának növelésében is.

A karácsonyi játékok olyan taktikát jelentenek, amely felpörgeti a márkát, meglévő követőidet újabbak bevonzására ösztönzi, miközben felajánlasz egy vagy több nyereményt a résztvevőknek.

Egyes márkák ingyenes termékeket, ajándékkártyákat, wellness kikapcsolódást ajánlanak követőiknek.

Itt ...

Tovább Szólj hozzá

kommunikáció ünnep karácsony tél aktuális nyereményjáték karácsonyi szezonális karácsonyi tippek közösségi média kommunikáció

2021. nov 30.

Így készülj fel 2022-re!

írta: Sáringer Viktória
Így készülj fel 2022-re!

ben-spray-gevma8o6et4-unsplash.jpgBizony, már számolnunk kell a következő évvel. Az újév sok cégnek, marketingesnek olyan, mint amikor kezdődik az iskola. Újra bele kell vágni a tanulásba, kutatásba, fejlesztenünk kell stratégiánkat, megismerni az aktualitásokat, újításokat, legfrissebb trendeket.

Az új üzleti év mindig kihívásokat tartogat és jó, ha nem csak a szokásos fortélyokkal felvértezve vágunk bele, hanem kicsit szétnézünk az újdonságok területén is, hogy még jobbá tegyünk kommunikációnkat.

Legyen szó személyes vagy professzionális ötletekről, projektekről, célokról, cikkünk biztosan hasznos lesz számodra. Van egy jó hírünk: nem kell költséges tankönyvekre költened, mint az iskolásoknak – az online világnak hála már rengeteg ingyenes, hasznos ...

Tovább Szólj hozzá

blogok marketing blog kutatás podcast újdonságok tananyag forrás esettanulmány tanulj aktualitások marketingterv mentorprogram fejlődj

2021. nov 29.

Védd meg Insta profilodat!

írta: Sáringer Viktória
Védd meg Insta profilodat!


sara-kurfess-yddmirck34i-unsplash.jpgBanális dolognak tűnhet, de bizony az emberek jó részének nincs alaposan beállítva az Instagram profilja. Sokan csak vállat vonunk és nem törődünk a beállításokkal, azonban sok szempontból jól járunk, ha átnézzük a lehetőségeket. Főleg, ha van gyermekünk, aki aktív az Instagramon, mert néhány egyszerű lépéssel máris biztonságosabbá tehetjük a felületet magunknak és családtagjainknak.

A profilunkról a jobb felső sarok három kis vonalkájára kattintva ugrik fel a menü, ahonnan elérhetők a beállítások.

img_20211116_123936.jpgItt tulajdonképpen mindenre kiterjedően személyre szabhatjuk profilunkat. Ahogy láthatjuk a képernyőfotón, tematizált menüpontokból választhatjuk ki, min módosítanánk.

Az egyik első pont a követőkhöz kapcsolódik. Az ...

Tovább Szólj hozzá

biztonság adatvédelem beállítások szülőknek gyerekvédelem internetbiztonság Instagram Insta gyerekek a neten biztonságos internethasználat

2021. nov 28.

Ötletek az Instagram Highlight-odhoz!

írta: Sáringer Viktória
Ötletek az Instagram Highlight-odhoz!

jenny-ueberberg-ev2cvxpq1ty-unsplash.jpgAz Instagramon lehetőségünk van pár másodperces, 24 órán belül eltűnő történetek létrehozásához. Ezeknek az élettartamát meghosszabbíthatjuk, ha a Highlight-ok közé mentjük őket.

Ez azt jelenti, hogy profilunkon a bemutatkozásunk alatt kis körök fognak megjelenni, amiknek személyreszabott képet állíthatunk be, címet adhatunk és ebbe gyűjthetjük a történeteket.

Érdemes tematizálni , ezzel segítve az érdeklődőket, hogy megtalálják, amit keresnek.

Most néhány tippet gyűjtöttünk, hogyan hozhatod ki a maximumot a Highlight funkcióból az Instagramon!

Oszd meg a mérföldköveket!

img_8505-min.pngHa valami fontos történik céged háza tájékán, akkor azt tanácsos megosztani közönségeddel. Sokkal személyesebbé, közelebbivé teszi ...

Tovább Szólj hozzá

történet ötletek sztori tippek történetek stories tematizálás vizualitás marketing tanácsok Fókusz Highlight Instagram történetek Insta sztorik

2021. nov 26.

Te már használod az Instagramon a Highlight-okat?

írta: Sáringer Viktória
Te már használod az Instagramon a Highlight-okat?

airfocus-dowrnum2di0-unsplash.jpgAz Instagram történetek funkciója egy nagyszerű eszköz a közönség bevonására a közösségi média platformon. De mivel a történetek mindössze 24 óráig tartanak, első pillantásra nagyon sok munkának tűnik a történetek megtervezése, megszerkesztése és posztolása, ilyen rövid ideig látható tartalom létrehozása.

 

Itt jönnek be a képbe a Highlight-ok!

Mit jelent az Instagram Highlight?

Ez lehetővé teszi, hogy elmentsd és kategorizáld történeteidet a profilodon, így az új és a régi követők továbbra is megtekinthetik a korábbi történeteket, és aktivizálhatják magukat még jóval az első 24 óra lejárta után is.

Tulajdonképpen ez egy eszköz, ami meghosszabbítja a sztorik élettartamát, így bizony a belefektetett ...

Tovább Szólj hozzá

történet sztori történetek sztorik stories rendszerezés Fókusz borítókép Highlight Insta sztorik Fókuszba helyezett tartalom

süti beállítások módosítása