2024. ápr 12.

Emojik a közösségi média marketingben? Most kiderül, érdemes-e használni őket!

írta: Páczkán Zsófia
Emojik a közösségi média marketingben? Most kiderül, érdemes-e használni őket!

blog_54.pngAz emojik jelentését általában mindenki érti, remek eszközök a figyelem megragadására, illetve használatuk mára már szinte alapvetés a közösségi médiában, mind a fiatalabb, mind az idősebb generációk számára. Az is egyértelműen látszik, hogy a legtöbb vállalat beépíti az emojikat kommunikációs- és marketingstartégiájába is. Miért érdemes ezt megtenni? Milyen emojikat érdemes használni? Most kiderül!

Emoji használat felsőfokon

  • Valóban növeli a Facebook eléréseket? Azok a posztok, amelyek legalább egy emojit tartalmaznak, kimutathatóan jobban teljesítenek, nagyobb elérést és aktivitást biztosítanak. Az emojik pozitív hatásai közé tartozik, hogy barátságosabbá teszik, személyiséggel látják el a tartalmakat, így ...
Tovább Szólj hozzá

marketing poszt tartalom szövegírás tipp facebook ötletek adatok tippek tanácsok közösségi média posztok instagram emoji posztolás

2024. ápr 05.

A virtuális influencerek jelentik a legújabb őrületet!

írta: Sáringer Viktória
A virtuális influencerek jelentik a legújabb őrületet!

blog_-hoz_5.pngAz influencer marketing popularitása, a mesterséges intelligencia és a metaverzum gyors fejlődésével párosulva elősegíti a közösségi média új szupersztárjainak, a virtuális influencereknek az egyre népszerűbbé válását. Ezek a számítógéppel generált személyiségek nagyon hasonlóak, mint a valódi véleményvezérek : szelfiket és egyéb tartalmakat tesznek közzé mindennapi életükből a nagy cégekkel kötött márkapartnerségek mellett. Az egyetlen különbség az, hogy nem léteznek a fizikai világban – ilyen módon pedig bárki válhat influencerré . Vagyis az influencer készítőjévé.

Virtuális influencerek már pár éve léteznek, de a trend felvirágozni látszik.

Lássuk kik is a virtuális véleményvezérek és milyen előnyökkel ...

Tovább Szólj hozzá

marketing újdonság stratégia virtuális valóság közösségi média influencer újgenerációs közösségi média virtuális influencer

2024. ápr 02.

Az influencerek eltitkolják a fizetett hirdetéseket?

írta: Sáringer Viktória
Az influencerek eltitkolják a fizetett hirdetéseket?

blog_-hoz_4.pngAz influencer marketing évek óta virágzik és várhatóan még jó ideig velünk is marad ez a hirdetési forma. Ezzel nincs is semmi probléma, azzal viszont van, amikor már nem tudjuk megkülönböztetni, hogy melyik poszt őszinte és hiteles, illetve melyik születik csupán a pénzért. Természetesen a véleményvezérek olyan termékek hirdetéséért is elfogadhatnak pénzt, amit őszintén, szívből ajánlanak, de ebben az esetben is fontos, hogy egyértelműen jelöljék, hogy ez egy fizetett megosztás volt. Ez sajnos sokszor elmarad, ahogy az egyik legújabb felmérésből is kiderül.

Na, de kezdjük is az elején:

Hogyan működik az influencer marketing?

Röviden és tömören összefoglaljuk a folyamatokat! A véleményvezérek, akik nagy követőbázisra ...

Tovább Szólj hozzá

hirdetés együttműködés szabály véleményvezér közösségi média közös munka megjelölés influencer

2024. már 29.

Egyre több a hiba a Meta felületein!

írta: Sáringer Viktória
Egyre több a hiba a Meta felületein!

blog_-hoz_3.pngHa Te is rendszeresen használod a Meta menedzselési felületeit, akkor bizony jó sok hibába belefuthattál az utóbbi időben. Nem egyszerűsíti meg a közösségi média menedzserek dolgát a felület és bizony sok plusz időt jelenthet a vállalkozóknak, akik saját maguk kezelik az oldalaikat. 

A következőkben a teljesség igénye nélkül felsorolunk pár hibát, amivel az utóbbi időben találkoztunk a Meta felületein.

Nincs lehetőség módosításra!

Alaposan át kell gondolnunk a tartalmakat, mielőtt időzítjük, ugyanis ha közben változik a véleményünk, akkor plusz munkára lesz szükség. A Meta Business Suite-ben ugyanis előfordul, hogy utólag nem lehet képet módosítani a már időzített tartalmaknál : hiába a mentés, mégsem változik. A ...

Tovább Szólj hozzá

marketing hiba tartalom hibák aktuális meta posztok posztolás business suite

2024. már 26.

Az AI eszközök átveszik az uralmat a közösségi médiában?

írta: Sáringer Viktória
Az AI eszközök átveszik az uralmat a közösségi médiában?

blog_-hoz_2.pngTudjuk, tudjuk, már a csapból is a mesterséges intelligencia témaköre folyik… Azonban tényleg hihetetlen ütemben terjednek az AI eszközök és muszáj lépést tartani! Az AI már mindenhol megtalálható. Az írást segítő eszközöktől, mint például az OwlyWriter AI, az olyan képalkotási robotokig, mint a Midjourney. Úgy tűnik, minden nap új, mesterséges intelligencia által hajtott eszközök jelennek meg – ezúttal az Instagramon is! Lássuk, mire használhatjuk őket és ez miért jó nekünk.

Mit jelent az AI a közösségi médiára nézve?

A közösségi médiában a mesterséges intelligencia, vagyis AI, olyan eszközöket és szolgáltatásokat jelent, amelyek célja, hogy segítsenek a felhasználóknak időt megtakarítani és a feladatok ...

Tovább Szólj hozzá

marketing tartalom ai ötletek tippek tanácsok posztok posztolás mesterséges intellingencia

2024. már 22.

Pörgesd fel Instagram oldalad tippjeinkkel!

írta: Sáringer Viktória
Pörgesd fel Instagram oldalad tippjeinkkel!

blog_-hoz_1_1.pngAz Instagramon több mint 200 millió üzleti fiók található – ez nagy versenyt jelent, ha szeretnénk kitűnni. Tarts lépést a legújabb Instagram trendekkel , hogy felketsd a felhasználók figyelmét és növeld az aktivitást! Ha még nem vágtál bele a Reels videók gyártásába, akkor itt az ideje!

Hogy miért? Máris mondjuk:

A videó elsőbbséget élvez a képekkel szemben

Lépj be az Instagramra, kezdj el görgetni és nézd meg a Felfedezés oldalt is! Láthatod, hogy egyre több videós tartalom jelenik meg a felületen. Ez annak a jele, hogy népszerűbbé válik a videó, mint tartalomtípus a felületen. Nem is csoda, hiszen az Instagram előszeretettel ajánlja a Reels videókat, így ha videókat használunk kommunikációnkban, növelhetjük a ...

Tovább Szólj hozzá

marketing poszt videó tippek tanácsok közösségi média posztok reels posztolás Instagram

2024. már 20.

Útmutató, hogy átvészeld a következő Meta leállást!

írta: Sáringer Viktória
Útmutató, hogy átvészeld a következő Meta leállást!

blog_-hoz.pngRégebben elképzelhetetlen volt, hogy a Meta felületei egyszerre adják meg magukat és akár órákra is megszűnjön az elérési lehetőség, manapság azonban már többször is előfordult ilyen eset. Felhasználói szempontból is frusztráló lehet, hogy nem érjük el kedvenc közösségi média oldalainkat és szolgáltatásainkat, de marketingesként vagy vállalkozóként még nagyobb a gond.

Egy kézben van a Facebook, az Instagram és a Messenger is, így nem meglepő, ha egyszerre mindegyik közösségi felületet elveszítjük egy nem várt leállás során. Ez keresztbe tehet törekvéseinknek, hogy megismertessük termékeinket vagy szolgáltatásainkat a felhasználókkal.

Most segítünk pár hasznos információval, hogy a következő nem várt leállás ne ...

Tovább Szólj hozzá

messenger leállás hasznos facebook aktuális ötletek útmutató tippek meta tanácsok instagram

2024. már 14.

Organikus növekedés közösségi média stratégiával

írta: K.Klarissza
Organikus növekedés közösségi média stratégiával

cover_12.pngAz organikus közösségépítés kulcsfontosságú 2024-ben, mert segít megtalálni az igazi rajongóidat. Azok az emberek, akik valódi érdeklődésből vagy szenvedélyből követik a márkádat, hűséges közösséggé és vásárlóvá válnak. 

Ehhez azonban fontos a megfelelő stratégia, amit az alábbi cikkben hat ponton keresztül veszünk végig.

1. lépés: Határozd meg a célközönséged, tűzd ki a céljaidat!

Ebben a pontban világosan meg kell fogalmaznod, miért és melyik közösségi média csatornákat használod, valamint, hogy mit szeretnél velük elérni. Ha ez megvan, a célhoz vezető feladatokat kell felvázolnod.

2. lépés: Készítsd el márkád üzenetét!

A közösségi média platformjaidon lévő minden egyes tartalom hozzájárul ...

Tovább Szólj hozzá

tartalom célok ötletek organikus célközönség tartalomgyártás organikus elérés organikus poszt

2024. már 12.

Kövesd nyomon a teljesítménymutatókat!

írta: Sáringer Viktória
Kövesd nyomon a teljesítménymutatókat!

blogd.pngA TikToktól a Facebookig a közösségi média globális használata 4,89 milliárd emberrel virágkorát éli. Gondolj csak bele: ez a világ teljes népességének több mint fele! És bár a felhasználók nem mindegyike használja a közösségi médiát a vállalkozásokkal való kapcsolattartásra, jelentős részük igen.

A statisztikák szerint a közösségi média létfontosságú szerepet tölt be a vállalkozások marketing tevékenységében:

  • Az internetezők naponta átlagosan 151 percet töltenek a közösségi médiában.
  • Az előrejelzések szerint a közösségi médiában való hirdetésre fordított összes kiadás idén eléri a 268 milliárd dollárt.
  • Több fogyasztó számol be arról, hogy egy célzott hirdetésből talált terméket (49%), mint egy ...
Tovább Szólj hozzá

marketing célok tippek kpi mutató közösségi média követő mutatók teljesítménymutató mérőszám mérőszámok közösségi felületek közösségi média célok

2024. már 07.

Lead-generáló értékesítési csatorna: ötlettől a megvalósításig

írta: K.Klarissza
Lead-generáló értékesítési csatorna: ötlettől a megvalósításig

cover_11.pngHa vállalkozásod a leadek generálásán múlik, akkor bizony nagy konverziós tölcsérre van szükséged. Valójában azonban minden vállalkozásnak van értékesítési csatornája, akár felismeri, akár nem. 

Ebben a cikkben a hatékony potenciális ügyfelek generálásának 3 fázisát mutatjuk meg.

1. fázis: Forgalom vonzása és potenciális ügyfelek generálása

A „vonzás” fázis pusztán arra összpontosít, hogy a webhely hideg látogatóit leadekké alakítsa. Ez az összes interakció, amelyet valaki veled folytat egészen addig a pillanatig, amíg a vásárlóddá nem válik. 

Itt fontos azonban azt leszögezni, hogy ha nem jut be a tölcsérbe elegendő potenciális ügyfél, lehetetlenné válik a bevételi célok elérése, függetlenül attól, ...

Tovább Szólj hozzá

marketing kutatás forgalom érték célpiac marketing stratégia lead ügyél ügyfélgenerálás forgalomgenerálás

süti beállítások módosítása