2020. nov 29.

Lopni tanulnak a fiatalok a TikTokról? – Káros trendek

írta: Sáringer Viktória
Lopni tanulnak a fiatalok a TikTokról? – Káros trendek

pexels-alexandra-maria-318236.jpgA TikTok az egyik leggyorsabban növekvő, legnépszerűbb közösségi felület napjainkban. Kiemelten populáris a fiatalok körében, így nagy felelőssége is van az alkalmazásnak, hogy milyen tartalmakat mutat meg a felhasználóknak.

Természetesen a TikTok-on is vannak szabályozások, hogy hány éves kor felett ajánlott a használata, és a szülők beállíthatnak szűrőket, hogy felnőtt vagy káros tartalommal ne találkozzon a gyermek, azonban ezek nem mindig működnek tökéletesen. És nem csupán a káromkodás, a felnőtteknek szóló tartalmak lehetnek károsak – a rossz példa mutatása is. Az egyik ilyen trend, amelyik rohamütemben terjed a felületen hetek óta az úgynevezett # borrowing trend. Valószínűleg azért ez a neve, mert ha direkt módon a ...

Tovább Szólj hozzá

2020. nov 29.

Van jövője az influencer marketingnek?

írta: Sáringer Viktória
Van jövője az influencer marketingnek?

facebook-like-3695180_1280.jpgAz emberek nem termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak, hanem kapcsolatokat, jó történeteket, ajánlásokat. Marketing szempontjából nagyon fontos a szájreklám és egy jól megválasztott véleményvezér segítségével célcsoportunk jó sok tagjához eljuttathatjuk az üzenetünket. Ráadásul egy kedvelt személy pozitív ajánlása még inkább bátorítja az embereket, hogy kipróbáljanak egy új terméket, szolgáltatást. Így a vásárlási döntés meghozásának ideje és útja lerövidül és lehet, hogy a felhasználó már utána sem néz több felületen a terméknek, márkának, nem kezdi el az összehasonlítgatást a konkurenciával. Csupán elhiszi a véleményvezér ajánlását és ezen bizalom hatására vásárol.

Miért pont az influencer ...

Tovább Szólj hozzá

marketing hirdetés véleményvezér influencer

2020. nov 28.

Videókonferenciák troll-veszélyben: A Zoombombing térnyerése

írta: Balsay Dalma
Videókonferenciák troll-veszélyben: A Zoombombing térnyerése

pexels-gustavo-fring-3874627.jpgAz utóbbi időszakban az online videókonferenciákat lehetővé tevő felületek, applikációk virágkorukat élik. Ezek közül is a legelterjedtebb platform a Zoom. A vállalat 2020. áprilisában arról számolt be, hogy naponta 200 millió meeting kerül megrendezésre a platformon keresztül.

Azonban nem csak az online felületeken megtartott konferenciák száma nőtt, hanem ezzel egyidőben a hackerek és az úgynevezett „Zoombombing” jelenségek száma is növekedésnek indult.

A Zoom biztonsági hiányosságai

anonymous-4165613_1920.jpgEz azért valósulhatott meg, mert a Zoom felülete sok szempontból kifogásolhatónak bizonyult. Ezen tényezők leginkább akkor kezdtek el felszínre törni, amikor a koronavírus járvány globálisan felütötte a fejét, ugyanis ekkor indult ...

Tovább Szólj hozzá

zoom videókonferencia videóhívás digitális diplomácia koronavírus zoombombing

2020. nov 27.

Az influencerek ereje az online játékok népszerűsítésében

írta: Sáringer Viktória
Az influencerek ereje az online játékok népszerűsítésében

screenshot_2020-11-18-17-00-19-080_com_innersloth_spacemafia.jpgNéha azt gondoljuk, hogy már nem lehet újat kitalálni, minden volt már, lerágott csont. Azonban ez koránt sincs így, és amikor valami újdonság berobban, amihez hasonló még nem volt, vagy volt, csak éppen hiányzott belőle az új csavar, akkor döbbenünk rá, hogy erre mindig is szükség volt.

Igen, még a mai világban is lehet olyat kitalálni, ami a semmiből a világsikerig repíti az alkotókat. Erre egy példa az Amoung Us nevű online játék is.

Nézzük, miről is szól!


screenshot_2020-11-18-16-55-38-389_com_innersloth_spacemafia.jpgEzt a játékot telefonról és számítógépről is játszhatjuk, akár teljesen ingyen is. Több online játékos szükséges hozzá, így barátokkal vagy akár idegenekkel is játszhatunk, a szerver összekapcsolhat minket bárkivel a világon, aki szintén akkor szeretne játszani.

...
Tovább Szólj hozzá

játék influencer

2020. nov 25.

Így változtasd meg közösségi média kommunikációd koronavírus idején!

írta: Sáringer Viktória
Így változtasd meg közösségi média kommunikációd koronavírus idején!

pexels-tim-mossholder-1101720.jpgA koronavírus fenekestül forgatta fel mindennapjainkat és mindent megváltoztatott. Azonban nem szabad hagyni, hogy a járványhelyzet megakadályozzon abban, hogy továbbra is fenntartsd a kapcsolatot vásárlóiddal, partnereiddel, csapattagjaiddal. Továbbra is tanácsos dolgoznod a céljaid felé, márkád céljai felé, miközben figyelembe veszed a megváltozott helyzetet. A közösségi média pedig minden eddiginél jobb felületet biztosít arra, hogy kommunikálj a fogyasztókkal. Nem érdemes a szokásos közösségi média stratégiádat folytatni, mintha mi sem történt volna, hanem alkalmazkodnod kell az új körülményekhez, aktuális korlátozásokhoz, és figyelembe kell venned az emberek számára érzékeny témákat is.

Először is: tájékoztass!


pexels-elijah-o_donnell-4066041.jpgNem ...

Tovább Szólj hozzá

kommunikáció koronavírus

2020. nov 25.

Amit mindenképpen tudnod kell a digitális diplomáciáról

írta: Balsay Dalma
Amit mindenképpen tudnod kell a digitális diplomáciáról

pexels-august-de-richelieu-4427553.jpgAz internet térnyerésével szinte életünk minden területe átrendeződött. Ahhoz, hogy akár magánszemélyként, akár vállalatként érvényesülni tudjunk a mai világban, a közösségi médiában való jelenlét elengedhetetlenné vált napjainkra. Ez alól nem jelent kivételt a diplomácia területe sem. Ezen szegmensnek is alkalmazkodnia kellett korunk kihívásaihoz, aminek következtében napjainkra egy új fogalom született meg: a digitális diplomáciáé.

A diplomáciáról nyugodtan kijelenthetjük, hogy folyamatosan változott az évszázadok során. Ez a változás azonban mára sem állt meg, hiszen a diplomáciának folyamatosan lépést kell tartania a legújabb trendekkel, amikből bizony nincs híján az internet és a közösségi média világában. ...

Tovább Szólj hozzá

poszt digitális diplomácia twiplomácia

2020. nov 24.

Így posztolj szilveszterkor és újévkor!

írta: Szaller Nikolett
Így posztolj szilveszterkor és újévkor!

ujevposzt001.jpgBiztos Te is sokszor hallottad már, hogy a közösségi médiában folyamatosan meg kell újulnod annak érdekében, hogy a rohamos mértékű változással fel tudd venni a versenyt. Az óévet lezáró poszt mellett nagy jelentőséggel fog bírni az új esztendő első bejegyzése is céged számára, hiszen ez jelentheti az első lépést egész évben tartó sikereid felé. De hogyan tudsz ebben az időszakban egyedi és hatékony posztokat előállítani? 6 tuti tippünk segít Neked ebben!

1. #Maradjotthon

A kialakult vírushelyzet miatt nagy valószínűséggel a korábbi években szórakozóhelyeken szilveszterező emberek közül sokan inkább otthon búcsúztatják az óévet és köszöntik az újat. Olyanok is szép számmal akadnak, akik a világjárványtól ...

Tovább Szólj hozzá

poszt tipp facebook ötletek újév tippek posztok Facebook

2020. nov 23.

Tudj meg mindent a közösségi felületek álhíreiről, hamis információiról!

írta: Sáringer Viktória
Tudj meg mindent a közösségi felületek álhíreiről, hamis információiról!

pexels-kaboompics-com-6335.jpgAhhoz, hogy el tudjunk igazodni a közösségi média útvesztőiben, tisztában kell lennünk azzal, hogy nem csak a ’nem minden az, aminek látszik’ helyzet fordulhat elő, hanem számtalan szándékos megtévesztéssel is találkozhatunk. Bizony, akár kedvenc influencereink esetében is, de csak egy szokványos esti Facebook-böngészéskor is.

Segítünk, hogyan igazodj el közöttük!

pexels-andrea-piacquadio-3761509.jpgSokszor találkozhatunk a közösségi média térben olyan információval, ami igaznak tűnik, ám mégsem az. Ez lehet egy hír, személyes történet, saját tapasztalat vagy teljesen alaptalan kijelentés, amit semmi sem támaszt alá jelenlegi ismereteink alapján. Ezek félreinformálják az olvasókat, akár a nézeteiket is befolyásolják egy adott személyről vagy ...

Tovább Szólj hozzá

hirdetés tippek álhír

2020. nov 23.

Zoom-diplomácia, azaz a koronavírus következtében elterjedt online diplomáciai tárgyalások

írta: Balsay Dalma
Zoom-diplomácia, azaz a koronavírus következtében elterjedt online diplomáciai tárgyalások

pexels-karolina-grabowska-4491461.jpgAz utóbbi időszakban gyakran találkozhattunk azzal az újonnan fennálló jelenséggel, hogy politikai szereplők online felületeken folytatják az addig offline, személyesen megtartott tárgyalásaikat. Számos esetben engedtek betekintést a politikusok követőik számára az ilyen módon megtartott tárgyalásokra - többen osztottak meg részleteket online megbeszéléseikből a közösségi média felületeiken, akár rövid videó, vagy kép formájában.

 A jelenség velejárója, hogy napjainkra megszületett a Zoom-diplomácia kifejezés, ami az egyik legkedveltebb videokonferencia platformon történő online módon folytatott diplomáciai tevékenységekre, politikai tárgyalásokra utal.

Lássunk néhány példát erre:

Tovább Szólj hozzá

diplomácia twiplomacy digitális diplomácia twitter diplomacy koronavírus twiplomácia

2020. nov 21.

Koronavírus mémek – itt a harmadik, őszi-téli felvonás

írta: Sáringer Viktória
Koronavírus mémek – itt a harmadik, őszi-téli felvonás

fb_img_1605298321429.jpgA legtöbben már megkönnyebbültünk nyáron, hogy a koronavírus helyzeten és a vele járó nehézségeken már túl vagyunk, azonban itt az ősz, a tél, és újra romlik a helyzet, szigorodnak a szabályok, megérkezett a kijárási tilalom, újra elkezdődik a digitális oktatás…

Azonban fontos, hogy a pozitív dolgokra is koncentráljunk, és egy picit elvonatkoztassunk a nehézségektől, problémáktól. Az internetezők nagyon kreatívak, és egy-egy újabb szabály, kijelentés után már be is indul a mémgyár, humoros, szarkasztikus formában jellemezve a történéseket. A mémek hasonlóak, mint egy karikatúra: a valóságot figurázzák ki, a való életben például nem annyira tetszetős dolgot emelik ki, teszik a humor forrásává. Így ebben a helyzetben is, ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása