2020. aug 08.

Egyházi alakok a közösségi médiában?

írta: Sáringer Viktória
Egyházi alakok a közösségi médiában?

pexels-georgia-maciel-2194355.jpgA közösségi média egy olyan felület, ahol bármilyen jellegű oldalakat követhetünk a sporttól a zenén keresztül minden témában – igen, vallási témában is. És bizony számtalan olyan profil létezik például az Instagramon, ahová mindennap egy idézet kerül ki a mondjuk Bibliából, vagy ahol rendszeresen spirituális üzeneteket, szövegeket osztanak meg.

Egyházi, vallási témákban azonban megoszlanak a vélemények, ám fontos tisztázni, hogy napjainkban a közösségi média kiemelt kommunikációs eszközzé nőtte ki magát minden szegmensben, ezt figyelembe véve pedig kihasználatlan lehetőség lenne a vallások képviselőinek, ha kihagynák, hogy ezeken kersztül kommunikáljanak az emberekkel. 

A pápa is online van?

valla_s.pngSokszor mondjuk, hogy ma ...

Tovább Szólj hozzá

youtube vallás egyház facebook pápa pap twitter instagram Facebook Instagram

2020. aug 07.

A közösségi média összeköt vagy inkább eltaszít?

írta: Sáringer Viktória
A közösségi média összeköt vagy inkább eltaszít?

pexels-karolina-grabowska-4016522.jpgA közösségi média már évek óta szerves részét képezi mindennapjainknak és egyre többen aktívak az online világ ezen területén. Már nem mondhatjuk el, ahogy évekkel korábban, hogy ez a tinik, fiatalok szórakozása, hanem ma már az egészen fiataloktól, szó szerint gyerekektől kezdve az idős, nyugdíjas korosztályig nagyon sokan rendelkeznek közösségi média profillal valamelyik felületen. Lehet ez a Facebook, Instagram, Pinterest, TikTok, YouTube – attól függ, ki hol aktív, hogy ki milyen céllal használja az internet ezen lehetőségeit . Összességében azért még mindig a Facebook az, ami a legnagyobb népszerűségnek és felhasználószámnak örvend.

A közösségi média rendkívül gyors terjedésével, népszerűségének növekedésével ...

Tovább Szólj hozzá

internet gyerek függőség szülő gyerekek fiatalok tinédzserek digitális detox

2020. aug 06.

A Facebook 2020-as újításai – Így használd őket a marketingben!

írta: petrapenovac
A Facebook 2020-as újításai – Így használd őket a marketingben!

pexels-photo-3760809.jpegMár nem is lepődunk meg azon, ha sokunk kedvenc közösségi oldala valami újítással áll elő, hiszen az utóbbi években számos funkcióval bővült a platform tárháza. Sokszor nehéz ezekkel lépést tartani és bizony beletelik egy kis időbe, amíg a felhasználók teljesen hozzászoknak az új elemekhez. Marketing szempontból nézve persze jól jön, ha egyre több lehetőség áll rendelkezésünkre, de egy idő után nehéz lehet átlátni, vajon mi az, amit tényleg érdemes használnunk cégünk oldalán.

Ha tisztában vagyunk az újításokkal és azzal is, hogy melyek relevánsak számunkra, számos előnyhöz juthatunk. Például a versenyhelyzet szempontjából is pozitív, ha viszonylag hamar beépítjük ezeket az elemeket a stratégiánkba, frissíthetjük ...

Tovább Szólj hozzá

marketing dizájn vásárlás kép messenger újdonság matrica 2020 oldaldizájn

2020. aug 05.

Tippek a vizuális nehézségek áthidalásához

írta: petrapenovac
Tippek a vizuális nehézségek áthidalásához

pexels-photo-975668.jpegLegtöbbünknek a közösségi felületek használata a mindennapi rutin részét képezi, hiszen lényegében ezzel kelünk és ezzel fekszünk. Olyanok vannak, akiknek ez több puszta szórakozásnál is, hiszen a közösségi média marketing felértékelődése miatt a social media oldalak már munkafelületet is jelentenek. Ám nem mindenki számára ennyire egyszerű ezen platformok használata, bizony sokan nehézségekbe ütköznek.

A vizualitás szerepe egyre növekszik ezeken a felületeken, hiszen a különböző multimédia- és látványelemekkel sokkal könnyebb megragadni az emberek figyelmét. De nem csak erről van szó – a Föld lakosságának bizony igen nagy része érintett abban, hogy az öt érzéke közül valamelyik gyengébb, ez pedig sokak esetében a ...

Tovább Szólj hozzá

tipp tippek

2020. aug 04.

A világ lakosságának már több mint fele használja a közösségi médiát - derül ki egy legújabb felmérésből

írta: K.Klarissza
A világ lakosságának már több mint fele használja a közösségi médiát - derül ki egy legújabb felmérésből

cover_3.jpgA Hootsuite felmérése alapján ez év januárjában elmondhattuk magunkról, hogy bolygónk lakóinak több mint a fele még nincs jelen a közösségi médiában. Bár a számadatok már akkor is nagyságrendileg kiemelkedőek voltak, ám azóta - többek között a koronavírus helyzetnek köszönhetően is - ez még tovább duzzadt és felgyorsult.

A közösségi média használók száma több mint 10 százalékkal nőtt az elmúlt évben, így a globális összmennyiség 2020 júliusának elejére 3,96 milliárdra emelkedett.  Ez azt jelenti, hogy elértük azt a számadatot, amely miatt kijelenthetjük, hogy a világ lakosságának már több mint fele használja a közösségi médiát.

01-social-media-overview-datareportal-20200721-digital-2020-july-statshot-report-slide-58-1-1024x576.png

A növekedési tendenciák azt mutatják, hogy átlagosan több mint egymillió ...

Tovább Szólj hozzá

statisztika trend érdekesség 2020 koronavírus

2020. aug 04.

Céges bolt már Facebook-on is – érkezik a Facebook Shops!

írta: petrapenovac
Céges bolt már Facebook-on is – érkezik a Facebook Shops!

pexels-photo-374894.jpegA Facebook mindig is arra szolgált, hogy összekössön bennünket azzal, amiket és akiket szeretünk: barátokkal, családtagokkal, sőt, az utóbbi időben már cégekkel és termékekkel is. A közösségi oldalt már a kezdetektől fogva sokan használták eladásra és vásárlásra, ám ez korábban még csak az üzenőfalon megosztott fotókból és a hozzájuk fűzött „Eladó!” feliratokból állt. Később pedig jött a Marketplace , az adás-vétel külön kis felülete a Facebook-on belül, illetve az Instagram azon funkciója, amikor a képeken megjelenő termékeket név- és árcímkével láthattuk el. Ezek mind-mind működnek most is, ám céges oldalak szempontjából most megjelent egy még egyszerűbb megoldás: a Facebook Shops .

A közösségi oldal egyik ...

Tovább Szólj hozzá

vásárlás újdonság vállalkozás

2020. aug 03.

Mindent tudni szeretnél az influencer marketingről titkok nélkül? Eláruljuk!

írta: Sáringer Viktória
Mindent tudni szeretnél az influencer marketingről titkok nélkül? Eláruljuk!

serious-young-woman-using-netbook-while-having-hot-drink-in-3766227_1.jpgAz influencer marketing már szorosan az online marketing fogalmához kapcsolódik és vállalkozói körökben is általában ismert hirdetési eszköz. Azonban nem minden esetben egyértelmű, pontosan mit is ért az adott személy az influencer marketing meghatározása alatt és rengeteg változás is létrejön az idő múlásával az online felületeken, így fontos tisztáznunk az alapvető kérdéseket 2020-ban is.

Mi is az influencer marketing?

Az influencer marketing egy hibrid a régi és új marketing eszközök között . Felhasználja a sztárok, celebritások közreműködésének jól bevált ötletét és ötvözi egy modern, napjainkbeli, tartalomközpontú marketing kampánnyal. Közös munka, együttműködés jön létre az influencer és a márka között. Az ...

Tovább Szólj hozzá

tartalom facebook pénzszerzés véleményvezér követő instagram Facebook influencer Instagram

2020. aug 03.

Organikus tartalmak helyi vállalkozások számára

írta: petrapenovac
Organikus tartalmak helyi vállalkozások számára

photo-of-black-store-facade-747510.jpgHelyi vállalkozásként nagyon fontos, hogy hűséges ügyfélkört alakítsunk ki, hiszen a földrajzi korlátok miatt nem érhetünk el akárkit. A közösségi média azonban ebben is segítségünkre lehet! Ehhez persze tudnunk kell, hogy milyen tartalmakat is szeretnénk megosztani követőinkkel, amik segítségével organikusan is sok embert érhetünk el, potenciális vásárlókká alakítva őket.

A koronavírus miatt háttérbe szorult az egyik fő tényező, amiből a kisebb, helyi vállalkozások táplálkozni tudnak: a személyes érintkezés . Ebben az időszakban a lokális cégeknek fel kellett erősíteniük a jelenlétüket az online térben, hiszen az emberek a közösségi események, programok helyett a digitális szférában töltötték az idejük nagy ...

Tovább Szólj hozzá

tartalom tipp facebook tippek vállalkozás kkv instagram Facebook Instagram organikus elérés

2020. aug 01.

Így erősítsd online közösséged!

írta: petrapenovac
Így erősítsd online közösséged!

photo-of-people-having-fist-bump-3228684.jpgA közösségi médiában bizony nem könnyű feladat folyamatosan fenntartani az érdeklődést a követők részéről és hosszútávon magas elköteleződési arányt produkálni. A koronavírus még nem csengett le teljesen, így továbbra is viszonylag sokat vagyunk online a megnövekedett otthon töltött idő miatt. Az, hogy az emberek többet használják a közösségi oldalakat azonban azt is jelenti, hogy több tartalmat látnak, így nehezebb megragadni és megtartani a figyelmüket. Hoztunk néhány ötletet, hogy miként is tudod megerősíteni az online közösségedet ebben az időszakban.

A naponta látott megannyi bejegyzés miatt sokan közömbössé váltak a közösségi média iránt, azonban a kialakult helyzet ezzel egy kissé ellentétes jelenséget is ...

Tovább Szólj hozzá

közösség tipp facebook tippek instagram Facebook Instagram

2020. aug 01.

Létezik VALÓDI összefogás a közösségi oldalakon?

írta: Sáringer Viktória
Létezik VALÓDI összefogás a közösségi oldalakon?

A Fishing és Dombi esete megmutatja!

117077335_3306803399342815_3251796055986022192_o.pngA közösségi média rendkívül sokoldalú és mivel felhasználói bázisa sokrétegű, ezért rengeteg célra használják. A közösségi média által megvalósítható egyik legfontosabb funkció a közösségteremtés, hogy  emberek összejöjjenek egy közös célért, ügyért .

Ennek részben meg is felel az egyik legnagyobb közösségi oldal, a Facebook, hiszen láttunk már sok pozitív példát a (szülinapi) adománygyűjtések kapcsán. Rendkívül fontos ügyek jelentek meg a közösségi platformokon, hogy csak példákat említsünk, ilyen volt a #HallgassHazait , a #MeToo  a #BlackLivesMatter vagy a #PrayForParis mozgalom, ami azonban most a zeneipar kapcsán történik, már túlmutat a Facebook posztok és a slacktivizmus témakörén is!

Összefogás a ...

Tovább Szólj hozzá

közösség zenész facebook összefogás összetartás Facebook