2021. sze 09.

Hogyan spórolj időt a közösségi médiával? III. rész

írta: K.Klarissza
Hogyan spórolj időt a közösségi médiával? III. rész

cover_1_1.jpegVeled is előfordult már, hogy időhiányban szenvedtél? Ekkor persze halogatsz, elúszol a feladataiddal, miközben a teendői listád egyre csak nő, ez pedig még nagyobb stresszt eredményez. 

Sokan nem is gondolnak bele, pedig egy-egy apró lépéssel már óriási mértékben növelhetjük a hatékonyságunkat és sokkal strukturáltabban lehetünk jelen a közösségi platformokon.

Az előző két részben végig mentünk a priorizáláson, a lista vezetésen, a kisokoson, egy konkrét cél kitűzésén, a stratégián és egy adott nap meghatározásán, melyen posztolunk. 

Most pedig folytassuk a sort és ismerkedjünk meg újabb három technikával, melyekkel jelentős időt spórolhatunk meg és tudatosabban jelen lehetünk a közösségi média platformokon!

...

Tovább Szólj hozzá

tippek tanácsok időspórolás creator studio

2021. sze 09.

Hogy használják az egyes generációk a közösségi médiát? – X generáció

írta: Sáringer Viktória
Hogy használják az egyes generációk a közösségi médiát? – X generáció

pexels-karolina-grabowska-6214830.jpgHa célcsoportodat az X generáció tagjai (40-55 éves korosztály) teszik ki vagy ők is részesei, akkor bizony alaposan ki kell ismerned őket és internetezési szokásaikat, hogy sikeresen el tudd érni őket online kommunikációd során. Sokan azt mondják, hogy az idősebbeket már nem lehet elérni a közösségi médiában, azonban ez nem igaz. Most sorra veszünk minden fontos információt, amit tudnod kell, ebben pedig a Sprout Social felmérése lesz segítségünkre.

Az X generáció még nem úgy töltötte a gyerekkorát, hogy a képernyő elé ragadtak. Ennek ellenére előkelő helyet foglalnak el a generációk sorában, ha azt nézzük, kik vannak aktívan jelen a közösségi felületeken. Tehát mondhatjuk, hogy bizony behozták a lemaradást és bepótolták a ...

Tovább Szólj hozzá

generációk internetezési szokások x-generáció közösségi média kommunikáció

2021. sze 08.

Hogyan vágj bele a Facebook és az Instagram értékesítésbe?

írta: Kecskeméti Klaudia
Hogyan vágj bele a Facebook és az Instagram értékesítésbe?

pexels-lukas-669615eqjeq.jpgÉrtékesítenél Facebookon vagy Instagramon, de nem tudod pontosan hogyan is vágj bele? Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen információkra és dokumentumokra van szükséged, hogy létrehozz Kereskedelemkezelő fiókot.

image_1_2.pngA szükséges iratok többsége már valószínűleg a birtokodban van, ugyanis a Facebookon és az Instagramon történő értékesítéshez nincs különösebb dokumentumra szükséged, mint az általános üzleti életben. Ha pedig rendelkezel webshoppal vagy már értékesítettél online, 99%-ra biztosra mondhatjuk, hogy a Kereskedelemkezelő regisztrációhoz kellő dokumentumokkal rendelkezel.

Kezdjük a pénzügyi adatokkal. A Kereskedelemkezelőben lehetőséged nyílik arra, hogy figyelemmel kövesd az adózással és a pénzmozgással kapcsolatos ...

Tovább Szólj hozzá

vásárlás bolt kereskedelem Facebook online értékesítés Instagram facebook bolt vásárlás a közösségi médiában vásárlás az Instagramon

2021. sze 07.

5 módszer a márkaépítés és értékesítés növelésére a közösségi médiában

írta: K.Klarissza
5 módszer a márkaépítés és értékesítés növelésére a közösségi médiában

cover_5_1.jpegA közösségi média nagyszerű eszköz arra, hogy a márkák a közönségükkel közvetlenebb módon tartsák a kapcsolatot, miközben az értékesítési tevékenységeiket is növelik.

Az alábbiakban ehhez szeretnék 5 tippet mutatni.

1. Tervezz előre!

Márkád bevezetésekor ne feledd, hogy webhelyed csak egy lesz a sok marketingcsatorna közül. Számos online eszközre lesz emellett szükséged, hogy maximalizáld a láthatóságot , és ezek mindegyike az értékesítési csatorna egy másik részét képezik.

Ezt figyelembe véve a következetesség kulcsfontosságú , és e megközelítés részeként olyan márkanevet kell keresned, amely az összes nagyobb közösségi média platformon megállja majd a helyét.

2. Állandó márkaimázs kialakítása

A ...

Tovább Szólj hozzá

branding értékesítés tippek tanácsok sales márkaépítés közösségi média posztok közösségi média kommunikáció

2021. sze 02.

Instagram tippek kisvállalkozásoknak

írta: Sáringer Viktória
Instagram tippek kisvállalkozásoknak

mimi-thian-u7lwyav-am8-unsplash.jpgMostanra már egyértelművé vált az Instagram fontos szerepe, ha céges közösségi média kommunikációról van szó. Ám nehéz lehet eligazodni a neten fellelhető információk tengerében, hogy pontosan miért is érdemes kisvállalkozásodnak fent lennie az Instagramon és mik azok a fontos lépések, melyek megalapozhatják a sikert. Ezeket a tudnivalókat gyűjtöttük most össze cikkünkben

Miért légy jelen az Instagramon?

Az Instagram számos lehetőséget tartalmaz a kivállalkozásoktól kezdve a nagy cégekig mindenkinek – ám ehhez szükséges, hogy megfelelően tervezzük meg tevékenységünket és tudatosan menedzseljük a profilt.

Ha marketing célokra használod a platformot, akkor nagyon jól jöhet egy előre megtervezett, részletes marketing ...

Tovább Szólj hozzá

marketing tartalom ötletek tippek beállítások optimalizálás vállalkozások közösségi média marketing tippek kisvállakozások

2021. sze 01.

Hallottál már a nosztalgia marketingről?

írta: Sáringer Viktória
Hallottál már a nosztalgia marketingről?

ben-griffiths-p2bjh8vhs2k-unsplash.jpgManapság már minden újdonságról elmondható, hogy nem is annyira új, mert valamilyen visszatérő elemet tartalmaz vagy valami régebbi dolognak az új verziója.

Itt gondolhatunk a mozifilmekre, hiszen a régi klasszikusoknak készítenek folytatásokat vagy éppen újra leforgatják modernebb környezetben és új szereplőkkel, ahogyan ez a sorozatoknál is előfordul: van, hogy egy meséből készül élőszereplős sorozat vagy egy korábbi sikersorozathoz érkezik reboot. Na és persze a divatban is tetten érhetjük a korábbi évtizedek darabjait, melyek időnként újra és újra trendivé válnak, ahogy a technológiában is virágkorát éri a retro. Gondoljunk csak a gramofonokra és hanglemezekre vagy a félbehajthatós telefonokra.

Na és mi a helyzet a ...

Tovább Szólj hozzá

marketing ötletek nosztalgia tippek tanácsok posztok így csináld posztötlet nosztalgia marketing

2021. aug 31.

Nem tudod, mit posztolj? Tekints vissza a múltra!

írta: Sáringer Viktória
Nem tudod, mit posztolj? Tekints vissza a múltra!

joanna-kosinska-spakznulevw-unsplash.jpgValószínűleg már Te is találkoztál a #tbt hahstag-gel az Instagramon, ami nem mást takar, mint Throwback Tuesday. Ez egy olyan trend, miszerint keddenként olyan posztokat osztanak meg a felhasználók, amik visszatekintések a múltba, egy korábbi eseményre. Ez lehet egy tavalyi nyaralási fotó vagy egy pár hónappal korábbi érdekes tweet.

Mit is jelent pontosan?

Az emberek szívesen tekintenek vissza a múltra, saját emlékeikre és időnként ezt szeretik is megosztani közösségi oldalaikon. A hashtag trend lényege, hogy régi fotókat és videókat osztanak meg magukról a felhasználók, csupán a nosztalgia kedvéért. Ez cégeknek is remek lehetőség, hogy építsék a kapcsolatot követőbázisukkal, felhasználják a korábbi anyagokat újra és valami ...

Tovább Szólj hozzá

bejegyzés ötletek tanácsok hashtag posztolás tbt nosztalgia marketing throwback tuesday

2021. aug 30.

5 tipp, mellyel növelheted Instagram történeteid elérést

írta: K.Klarissza
5 tipp, mellyel növelheted Instagram történeteid elérést

cover_3_1.jpegKészen állsz néhány Instagram Story tippre, amelyek garantáltan növelik az elérhetőségedet?

Cikkünkben a Facebook egyik mérnöke, Winnie Ma öt legfontosabb tippjét osztjuk meg arról, hogyan lehet stratégiailag fejlődni a Storyk segítségével.

Az Instagram Story nemcsak szórakoztató és kreatív, de annak is az egyik legjobb módja, hogy növeljük az elkötelezettséget, a márkaismertséget és még az értékesítést is!

1. tipp: Határozd meg üzleti céljaid!

A szilárd Instagram Story stratégia létrehozásának legelső lépése az üzleti célok megtervezése és meghatározása.

Ez segít irányítani a tartalmat, valamint személyre szabni a megfelelő stratégiát. 

Íme néhány javaslat a célok meghatározásához:

  • Építs ...
Tovább Szólj hozzá

stílus célok online marketing tippek címkék történetek sztorik tanácsok esztétika arculat online vásárlás Instagram influencer marketing instagram történetek Insta sztorik Instagram stories termékmarketing

2021. aug 30.

A közösségi média hatása a fiatalok mentális egészségére

írta: Sáringer Viktória
A közösségi média hatása a fiatalok mentális egészségére

pexels-anastasia-shuraeva-4079281.jpgA közösségi média oldalak ma már meghatározók szinte minden tinédzser életében. Szinte kötelező, hogy fent legyenek valahol, hiszen a legtöbbjüknek ez a kapcsolattartás elsődleges formája, sokaknak pedig akár a főállása is lehet és bevételt is szerezhetnek a platformokon. A koronavírus okozta helyzet, a bezárás, digitális oktatás még fontosabbá tette a közösségi oldalakat, mint a kapcsolattartás eszközeit és a szórakozás, kikapcsolódás egy formáját. Azonban azt is fontos megvizsgálnunk, milyen hatással van a mentális egészségre a közösségi felületek aktív, rendszeres használata.

A pozitív vagy negatív hatások vannak többségben?

Sok pozitív hatása és előnye mellett, mint minden technológiának, a közösségi médiának ...

Tovább Szólj hozzá

depresszió szorongás detox gyerekvédelem mentális egészség internetbiztonság internetfüggőség digitális detox Facebook depresszió

2021. aug 29.

Organikus elérés az Instagramon – Lehetséges!

írta: Sáringer Viktória
Organikus elérés az Instagramon – Lehetséges!

pexels-kat-jayne-736842.jpgSzeretnéd felpörgetni Insta posztjaid elérését? Azon gondolkozol, hogyan érhetnél el több embert organikusan, fizetett posztok nélkül?

Segítünk! 

Most hoztunk pár tippet, hogyan tudod kihozni a maximumot organikus Instagram posztjaidból.

Miért fontos az elérés és az aktivitás?

Az Instagram az egyik legjobb közösségi média oldal, ha felhasználói elérésről és aktivitásról van szó. 2021-ben világszerte több mind 1 billió aktív felhasználó található a felületen.  Hatalmas a merítési lehetőség, hogy elérjük célközönségünket.

Ráadásul az Instagram algoritmusa jutalmazza az aktivitást, több esélye van a posztnak organikusan terjedni. Így hát érdemes időt szentelnünk posztjaink tökéletesítésére és arra, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

galéria címkék reach képgaléria algoritmus insta aktivitás elérés interaktivitás képleírás hashtag carousel szövegezés hashtag marketing instagram algoritmus enagagement

süti beállítások módosítása