2020. feb 27.

Mit néz a Z generáció online?

írta: Sáringer Viktória
Mit néz a Z generáció online?

z_gen_2.jpgA média és a marketingkampányok évekig közeli figyelemmel kísérték az 1981 és 1996 között született generációt, azonban mostanában egyre inkább reflektorfénybe kerül a fiatalabb generáció, akik 1997 után születtek – ők a Z generáció.

Habár mindkét generációt nevezhetjük a „fiatalabb” generációnak, azért akadnak különbségek bőven a fogyasztott tartalmak tekintetében. A Z generáció tagjai sokkal jobban ragaszkodnak a közösségi médiához, közelebbről követik a jelenleg divatos Youtubereket és TikTokon aktív influencereket, más tartalmak iránt érdeklődnek és más módon szólíthatók meg, mint idősebb társaik.

Nézzük meg, milyen videó trendek állnak az élen a fiatal generációnál!

YouTube

A Youtube 2005 óta ...

Tovább Szólj hozzá

video youtube videó z generáció tiktok snapchat

2020. feb 25.

A tinik alkalmazása, a legtöbbet letöltött applikáció, a TikTok?

írta: Sáringer Viktória
A tinik alkalmazása, a legtöbbet letöltött applikáció, a TikTok?

tiktok1.jpgAz utóbbi időben egyre több médiafelületen került szóba a TikTok nevű alkalmazás, hiszen növekedése és népszerűsége folyamatosan felfelé ível. A márkák közül is egyre többen érzik úgy, hogy szükségük van egy olyan marketingstratégiára, ami a TikTok-ra is kiterjed. Az is az alkalmazás komolyan vételére ösztönöz, hogy mióta van velünk: a legtöbb applikáció népszerűsége két év után már jelentősen csökken, míg a TikTok esetében folyamatosan gyarapszik.

Sok márka, aki időben ráugrott a TikTok-trendre, igazi sikersztorikat tudhat magáénak – például ilyen a Chipotle, a Sony Pictures vagy a Too Faced. Direkt módon vagy influencerek segítségével, de ezek a márkák előnyökhöz jutottak a platform segítségével. Ma már akkora ...

Tovább Szólj hozzá

video videó fiatalok app snapchat

2020. feb 21.

Kedvenc térképünk: A 15 éves Google Maps

írta: Hermál Zsófia
Kedvenc térképünk: A 15 éves Google Maps

ke_p1_2.pngA Google Maps egy ingyenes térképszolgáltatás, melyet a Google Inc. alapított 2005. február 8-án. (Kép forrása: Google Maps)

Nem csoda, hogy világszerte nagy népszerűségnek örvend a Google Maps(magyar elnevezése Google Térkép), hiszen műholdfelvételei és térképei mára 99%-ban fedik le a Földet. Naponta 25 millió frissítésének köszönhetően pontos, valós idejű helyinformációkhoz juthatunk a Google Maps által. A havi aktív felhasználók száma mára 1 milliárd főre emelkedett.

A Google Maps ötlete táblára írt gondolatokból született és hamar kinőtte magát.  ke_p2_1.png(A kép forrása: medium.com )

A program segítségével nem csak útvonalat tervezhetünk, de számtalan nevezetes helyet is könnyen megtalálhatunk rajta. A térképeket ...

Tovább Szólj hozzá

térkép évforduló googlemaps

2020. feb 20.

Így növeld a profilodhoz kapcsolódó aktivitást LinkedIn-en

írta: petrapenovac
Így növeld a profilodhoz kapcsolódó aktivitást LinkedIn-en

photo-1558009250-d3d2229fdf28.jpegRendszeresen teszel közzé tartalmakat LinkedIn-en? Tűnődtél már rajta, hogy hogyan tudnál bejegyzéseidnek nagyobb elérést generálni? Ebben a cikkünkben ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki profilodból!

Milyen tartalmak sikeresek a LinkedIn-en?

Ezen a platformon is igaz, hogy az emberek szeretnének megismeri, s szeretnék tudni, hogy miért érdemes figyelni Rád. Meg kell mutatni, hogy olyan dolgokat tudsz, amiket más nem, s ezért csinálod azt a munkát, amit csinálsz. Ha másokkal is megosztod a tudásod, a tapasztalataid és a szakértelmed az oldalon, azzal segíthetsz a többieknek is, hogy sikeresebbek legyenek. Egyértelmű, hogy alapvetően olyan tartalmakat érdemes közzé tenni LinkedIn-en, amelyeket ...

Tovább Szólj hozzá

tipp tippek aktivitás

2020. feb 19.

Így mérd a közösségi média marketinged sikerét!

írta: petrapenovac
Így mérd a közösségi média marketinged sikerét!

photo-1506621791785-381723a87549.jpegHallottál már az ROI (Return on investment) kifejezésről, azaz a befektetés megtérüléséről a marketingben? Szeretnéd tudni, hogyan lehet ezt javítani? Kíváncsi vagy, vajon a megfelelő tényezőket méred-e? Cikkünkben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ennek megértésében.

Mit is jelent a befektetés megtérülése a marketingben és miért nehéz mérni?

Sokan hajlamosak az összes eredményt és adatot az ROI-hez sorolni, ez azonban helytelen. Az ROI egy pénzügyi matematikai egyenlet: a bevétel, mínusz az összeg, amit a bevétel elérésére szükséges fordítani, osztva a kiadásokkal. Az eredményt százalékos értékként érdemes értelmezni. Tegyük fel, hogy 5000 dollár az elköltött összeg, a bevétel pedig 10000 dollár. Ebben az ...

Tovább Szólj hozzá

marketing mérés roas

2020. feb 18.

A Facebook legkedveltebb oldalai 2020 elején

írta: Sáringer Viktória
A Facebook legkedveltebb oldalai 2020 elején

top.jpgKíváncsi vagy, melyek a Facebook legkedveltebb oldalai 2020-ban? Elhoztuk a listát! Sok híresség, márka és persze a sport is bekerült a toplistába.

1. Facebook – 214 millió kedvelő

https://www.facebook.com/facebookapp/

Facebook oldal a Facebook közösségi média oldalon belül? Bizony, létezik. De vajon miért olyan népszerű? A válasz egyszerű: számtalan felhasználó használja ezt az oldalt arra, hogy hozzászólás formájában feltegye kérdéseit vagy jelezze problémáját a közösségi oldallal kapcsolatban. Amolyan ügyfélszolgálati szerepet tölt be az emberek szemében, mert sok kérdést megválaszol a Facebook csapata a hozzászólások között. Sokszor sajnos olyan egyszerű kérdéseket is írnak a felhasználók, amit a Súgó vagy egy ...

Tovább Szólj hozzá

toplista top 2020

2020. feb 18.

Így használd a LinkedIn Dashboard-ot elemzésre

írta: petrapenovac
Így használd a LinkedIn Dashboard-ot elemzésre

photo-1542744173-05336fcc7ad4.jpegHa aktívan használod a LinkedIn-t, biztosan kíváncsi vagy rá, hogyan is teljesítesz a felületen. Ahogy a legtöbb közösségi média felületen, itt is lehetőséged van elemzéseket használni, hogy nyomon követhesd a teljesítményed. A LinkedIn a munka világának közösségi oldala, így egyértelmű, hogy aki használja, a lehető legtöbbet szeretné kihozni belőle, s minél több lehetőséget kihasználni. Ebben a cikkünkben bemutatjuk, hogyan használhatod a Dashboard-ot elemzésekre a LinkedIn profilodon.

Mi is az a Dashboard?

Minden LinkedIn profilon van egy szekció, „Your Dashboard” címmel. Legjobban talán vezérlőpultnak, vagy irányítópultnak lehetne nevezni magyarul. Ez három részből tevődik össze:

  • Kik tekintették meg a profilod
  • ...
Tovább Szólj hozzá

elemzés dashboard

2020. feb 17.

Trendek, kihívások mindenütt - de vajon milyen veszélyeket rejtenek magukban?

írta: Sáringer Viktória
Trendek, kihívások mindenütt - de vajon milyen veszélyeket rejtenek magukban?

plank.jpgAz utóbbi pár évben rengeteg virálisan terjedő trenddel ajándékozott meg minket az internet, a viccestől az őrülteken át a legkreatívabb kreálmányokig. Nemrég írtunk a Broom Challenge nevű kihívásról, ami hamis tudományos alapokra támaszkodva futótűzként terjedt anélkül, hogy a legtöbben utánajártak volna a valóságalapjának. Ide kattintva elolvashatod el cikkünket a témában.

Most azt szeretnénk egy példa segítségével bemutatni Nektek, mennyire fontos, hogy legyetek óvatosak és ne vágjatok bele minden trendbe azonnal, gondolkodás nélkül! Ehhez szemléltetésként messzire utazunk vissza a közösségi média történetében.

A Planking Challenge

Hogy micsoda? Ilyet eddig még csak edzéstervben láttál? Pedig bizony létezett egy ...

Tovább Szólj hozzá

veszély trend kihívás challenge

2020. feb 17.

LinkedIn - A világ legnagyobb üzleti közösségi oldala

írta: Hermál Zsófia
LinkedIn - A világ legnagyobb üzleti közösségi oldala

ke_p1_1.pngA Microsoft cég tulajdonában lévő LinkedIn közösségi oldalt a világ legnagyobb közösségi üzleti hálózatának tartják. Üzletemberek, vállalkozók és akár munkavállalók is regisztrálhatnak az oldalon, ahol minden tag saját szakmai múltját, önéletrajzát tölti fel profiljának.

A LinkedIn alapítója Reid Hoffman, aki jelenleg az igazgatótanács elnöke, 2002-ben hozta létre az oldalt. 2011-ben a céget bevezették a New York-i Tőzsdére LNKD rövidítéssel.

Az oldal azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget adjon karrierépítésre, szakmai kapcsolatépítésre és álláskeresésre is. 2020 februári adatok szerint 310 millió aktív havi felhasználóval rendelkezik a LinkedIn. ke_p2.png

A kép forrása: ...

Tovább Szólj hozzá

történet

2020. feb 16.

Álló partvisokat látsz mindenhol? Itt a legújabb kihívás, amibe még a NASA is beszállt!

írta: Sáringer Viktória
Álló partvisokat látsz mindenhol? Itt a legújabb kihívás, amibe még a NASA is beszállt!

#BroomChallenge #SocialMediaHoax

broom_2.jpg

Manapság lassan már minden nap új virális trend indul útjára, hogy meghódítsa az internetet és ezt ezen a héten sem úsztuk meg! 2020 erősen indított, hiszen egymást követik az egész országot megmozgató internetes botrányok és őrült trendek. Ha csak a Norbi-botrányt , a Lidl húsgolyós posztját, a Tibi Atya vs. Kulcsár Edina és Csuti konfliktust illetve a Dolly Parton kihívás t említjük, akkor máris mindenki tudja, mire célzunk – és még csak február eleje van!

A mostani, legújabb őrület hétfőn indult egy Twitterre feltöltött videó hatására. A videó megosztója egy partvist állított fel, majd elengedte, hogy magától megálljon. Arra a „tudományos” magyarázatra hivatkozott, hogy a NASA szerint ez a nap az egyetlen, amikor ez ...

Tovább Szólj hozzá

hoax trend kihívás challenge