2014. nov 05.

Miért szeretjük a közösségi média felületeket?

írta: Klausz.Melinda
Miért szeretjük a közösségi média felületeket?

social-media-loveRengeteg ember fejében megfordult már, hogy végleg otthagyja a Facebookot, vagy egyéb közösségi oldalakat, mert elveszi az időt a tanulástól, elege van a cicás videókból, vagy éppen csak hasznosabban akarja eltölteni a szabadidejét. Valamiért viszont mégis a legtöbben visszatérnek az oldalra. De miért szeretjük ennyire a közösségi felületeket?

Talán az egyik legfőbb ok, hogy azonnal kapcsolatba léphetünk bárkivel a világ bármely pontjáról. Ezeken a felületeken tarthatjuk legegyszerűbben a kapcsolatot külföldi barátainkkal, ismerőseinkkel, rokonainkkal. Ráadásul mindezt ingyen! Nem mellesleg a vállalatok is itt képesek a leggyorsabban kommunikálni követőikkel.

Másik igen nyomós ok, amiért szeretjük a közösségi médiát, a hírek terjedése. Nem nagyon van olyan hír, ami ne kerülne fel internetre és ne oszthatná meg azt bárki. Most már nem kell megvárnunk az esti híreket ahhoz, hogy tájékozottak legyünk.

Ha viszont már besokalltál a felesleges információk áradatából, - mert bizony ilyen is könnyen előfordulhat – a Facebook egy újabb lépést tett a személyre szabhatóság irányába. Ezentúl a hírfolyam beállításoknál meg tudjuk majd nézni, hogy kiket és melyik oldalakra kattintunk és like-olunk leggyakrabb, ezáltal sokkal könnyebben lehet majd hozzáadni a hírfolyamhoz új embereket és oldalakat, vagy éppen kiszűrni azokat.

Sőt, ezentúl a posztok mellett a jobb felső sarokban a szürke nyíl alatt be lehet majd állítani, ha nem vagyunk kíváncsiak egy cikkre, vagy ha el akarjuk menteni, későbbi olvasásra.

Összefoglalva tehát a közösségi média megszűnteti a határokat a hírek és a kapcsolatok áramlásában. Nektek mi a véleményetek?

 

Szólj hozzá