2015. okt 26.

Fizetős lesz a Youtube

írta: Klausz.Melinda
Fizetős lesz a Youtube

red-launch-red_2-e1445448453965Október 28-án indul a népszerű videómegosztó fizetős szolgáltatása, a Youtube Red. Egyelőre nem kell megijedni, hiszen továbbra is ingyen használhatjuk a felületet, ha úgy kívánjuk, viszont aki havonta 9,99 dollárt fizet, annak extra lehetőségek jelennek meg.

A fizetős csomagban ugyanis eltűnntek a reklámok, a videók lementhetők lesznek és akár internetmentes környezetben is megtekinthetőkké válnak az adott előfizető bármilyen – mobil, televízió, táblagép – készülékén.

A Youtube Red előfizetők továbbá akkor is tudják hallgatni kedvenc zenéjüket, ha párhuzamosan másik alkalmazást is el szeretnének indítani, mivel a háttérben futhat az alkalmazás.

Az előfizetős szolgáltatásból 5 milliárd dollár bevételt vár a cég, ami azt jelenti, hogy a felhasználók 25%-át számolják a fizetős szolgáltatást igénybevevők közé.

És hogy miért volt erre szükség? Sajnos egyre több tartalomgyártó a videójába reklámot helyezett el, ami a Youtube szabályzata szerint tilos, mivel ilyenkor kevesebben nézik végig a Youtube-on felbukkanó reklámokat. A másik ok, hogy egyre többen használnak reklámblokkolót. Az ilyen korlátozó programoknak azonban meg van az az ára, hogy a szerverek, informatikusok fenntartása érdekében más bevételi forrást kell keresnie az oldalnak.

A Youtube Red október 28-tól Amerikában lesz elérhető. Hogy mikor érkezik Európába és azon belül Magyarországra, az még kérdéses.

 

Szólj hozzá