2016. júl 15.

Facebook Live video – az alapok

írta: Petneházy.Flóra
Facebook Live video – az alapok

nevtelen_6.pngKipróbálnád a Live videót, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Az alábbi cikkben a Social Media Today 5 tippjét mutatjuk be, hogy elindítsd csatornádat az élő közvetítés világában.

Nem kérdés, hogy a videóknál zajlik a legnagyobb élet Facebook-on. Az élő közvetítés ráadásul egy valósidejű videó, amelyet a közvetítés idejében közönséged is követni tud. A Live videók még nagyobb elérést generálnak az általános videóknál, és nagyobb interakciót a kép alapú vagy szöveges bejegyzéseknél.

#1 Minimum 10 perc

A Facebook minimum 10 percet javasol az élő közvetítés hosszára. Minél tovább tart az élő közvetítésed, annál több felhasználót érsz el, annál többen ragadnak le a videód előtt és hívják meg barátaikat, hogy csatlakozzanak.

#2 Személyes tartalom

Szólítsd a nevükön a résztvevőket, válaszolj vagy kérdezz a kommentelőktől. A Facebook Live videó egy hihetetlenül hatékony módja annak, hogy személyes, emberi kapcsolatot építs közönségeddel.

#3 Céltudatosság

Ugyanúgy, mint az összes kommunikációs eszköznél, egy médium csak annyira lehet jó, mint maga az üzenet, amit hordoz. Mielőtt elkezded az élő adást, komolyan gondold át milyen üzenetet, milyen információkkal szeretnél átadni.

#4 Előkampány

A spontán tartalom jó dolog is lehet, de ha tudod, hogy mikor fogsz élő közvetítést adni, szólj előre a közönségednek. Egy két nappal egy-egy bejegyzésben utalj rá, hogy mikor láthatnak. Az élő közvetítés közben ajánlhatod a követőknek, hogy kövessenek be, így értesítést kapnak, ha legközelebb élő adást tartasz.

#5 Internetkapcsolat

A streaming-hez a Wi-Fi a legjobb opció, de ha épp nincs a közeledben, legalább 4G kapcsolattal használd a Live funkciót. Nincs rosszabb, mint elveszteni egy jó közvetítést a gyenge kapcsolat miatt.

Próbáltál már élő videóval kommunikálni közönségeddel? Hogyan reagált a közönséged?

 

 

Szólj hozzá

live videó facebook live