2016. aug 21.

Ki nyerte az Olimpiát a Google-ben?

írta: Klausz.Melinda
Ki nyerte az Olimpiát a Google-ben?

6491a784b27b48995cf0717be9dcaec0.jpgVéget értek a Riói Olimpiai játékok, ideje, hogy megnézzük, vajon online média felületeken ki nyerte az Olimpiát. Ennek megállapításához a Google trendelemző szolgáltatását hívtuk segítségül. 

Eszerint a Google Olimpia hívószóra és a sportolókra történő keresésekben egyértelműen Amerika vezet, melyet Anglia és Oroszország követ. Magyarország 11. a ranglistán. Ha a népességszámhoz viszonyítjuk a keresési számokat, akkor 8. helyre ugrunk fel. 

lista.png

Európa többségét a tenisz és az úszás tartotta lázban, Észak-Amerikát és Ausztráliát az úszás, Dél-Amerikát a tenisz, a gimnasztika és atlétika, Afrikát a foci és az atlétika, Ázsiát megosztottan a gimnasztika, az úszás és a boksz. Hazánkban egyértelműen az úszás vezette a kereséseket. 

nevtelen_8.png

Az Olimpia egyre népszerűbb a Google keresőkben itthon, egyre többen keresünk rá sportolóinkra és magára a játékokra is. A legérdeklődőbbek Nógrád megyében élnek, amit Budapest, Vas, Komárom-Esztergom megye követ. Ha városokra bontjuk le az érdeklődés irányát, akkor Érd, Tatabány és Nagykanizs szerepel a TOP3-ban, kelet-magyarországi városokat nem találunk a TOP20 érdeklődő között.

hu.png

Legnépszerűbb sportolóink listája alább látható:

hu_1.png

És hogy mik voltak a legnépszerűbb keresések az Olimpia kapcsán?

Az Olimpiát megelőzően természetesen a mikor kezdődik keresés, de az olimpia legmagasabb és legalacsonyabb sportolóit, David Lee and Simone Biles atlétákat is sok rajongó kereste meg a Google-ben.

A nyitóceremónia alatt 500%-kal megnövekedett a szamba oktatások iránti érdeklődés, míg Taylor Swift iránti kereséseket is megelőzte MC Soffia, míg az indulók közül a menekültek csapata iránti érdeklődés minden más csapatot megelőzött.

Úgy látszik, igencsak társaság és bulikedvelő tömeg gyűlt össze Rióban, mivel az olimpia alatt 700%-kal(!) megnövekedett a partik és rendezvények keresése a korábbi olimpiákhoz viszonyítva. 

rioec8i1h8ran_768x432.JPGAz olimpia 8. napján Meaghan Benfeito sokkal népszerűbbé vált egy napra Kanadában mint Justin Bieber. Szegény Justin!

A "Miért?" kérdéseket a "Miért viselnek fejfedőt a vizilabdázók?" és "Miért viselnek két úszósapkát az úszók?" vezette. 

Válasz a második kérdésre: Egyrészt segít megtartani a szemüveget, hogy az ne essen le az úszó fejéről, másrészt a két úszósapka két különböző anyagból készül, amelyek tulajdonképpen kiegészítik egymást. Az első sapka jellemzően latex anyagú, jobban megmarad a fejen, viszont gyűrődik, ezért tesznek rá egy szilikon úszósapkát is. Nincs ránc, az úszó gyorsabb lehet.

A kérdések között megtaláljuk:

"Mi a különbség a kajak és a kenu között?"

Válasz: kenuhoz egytollú evezőt használnak, amivel bizonyos időnként váltott oldalon eveznek, a kajakevező viszont kéttollú, és mindkét oldalon kell vele evezni húzásonként felváltva.

"Hány számból áll a hétpróba?"

Válasz: Hét - meglepő módon! Versenyszámai egyébként: 100 m gátfutás, magasugrás, súlylökés, 200 m síkfutás, távolugrás, gerelyhajítás, és 800 m síkfutás.

"Hogyan kötik meg a karate öveket?"

Válaszhoz mutatunk egy Youtube-videót: https://www.youtube.com/watch?v=EEnbVRIuvmk

Az Olimpia 14. napján a legnépszerűbb kérdés pedig ez volt: "Mikor ér véget az Olimpia?" 

 

Szólj hozzá

google keresőoptimalizálás keresés olimpia