2016. sze 08.

Hogyan építs fel egy jó marketing rendszert?

írta: Székács Alexa
Hogyan építs fel egy jó marketing rendszert?

why_our_content_marketing_system.jpgSokan azt hiszik, hogy a jó marketing a designon, egy jó reklámszövegen vagy a lájkok számától függ. Az igazság viszont az, hogy ez együtt mind sokat számít, de a legfontosabb, hogy felépíts egy nagyon jól működő rendszert, ami aztán helyetted dolgozik. Ez nem jelenti azt, hogy ezután hátradőlhetsz és minden működik magától, de minden bizonnyal megkönnyíti az életedet, ha figyelembe veszed a következő lépéseket.

A vállalkozásod célja, először is a látogató és érdeklődő szerzés, akikből a vevőid lesznek. Fontos tudni, hogy minden vállalkozásnak más és más stratégia válik be, ezért nagyon fontos, hogy teszteld nálad mi működik jobban, melyik felületet használd és hogy megfelelően célozd hirdetéseidet.

  1. A látogatószerzéshez vezess blogot, legyél fönt a közösségi média felületeken (Facebook, Instagram…) és adj fel ütős, célközönséged megszólításához megfelelő hirdetéseket, hogy még többen rád találjanak.
  2. A látogatókból érdeklődők lesznek, ha különböző nyereményjátékkal, letölthető tudáscsomaggal segíted őket, pl. hírlevélen keresztül. Ezeket egyszer kell jól megírnod és később csak az újdonságokkal kell bővítened!
  3. Végül pedig akkor fognak vásárolni tőled, ha sikerült megfelelően megszólítani őket és valós megoldásokat kínálsz problémájukra. A lehetőséget, hogy a honlapodra vagy termékedre kattintsanak, sose hagyd ki, legyenek ott az ezekre mutató linkek minden felületen!

+1. Arra nagyon figyelj, hogy sose legyél túl tolakodó, mert ezzel pont az ellenkező hatást fogod elérni!

Ha megtaláltad a közönségednek megfelelő eszközöket, akkor már nincs más dolgod, csak folyamatosan javítgatni, csiszolni a rendszereden, hogy még nagyobb tömegekhez is eljusson üzeneted!

Szólj hozzá