2017. jan 04.

2017-ben a videós tartalom fog tarolni!

írta: Janni Anikó
2017-ben a videós tartalom fog tarolni!

20161229_a_video_a_jovo.jpgA videó mindenütt jelen van a közösségi média felületeken. Amikor megnézed a Facebook-ot, az egyik barátod élő adásban van, ha sütni szeretnél valamit, akkor megnézed a YouTube-on a receptet, a hétvégi buliról pedig te is készítesz videót a Snapchat-re.

A Facebook és a Snapchat mindegyike több mint 8 milliárd napi videó megtekintéssel büszkélkedhet, a YouTube-on pedig naponta több mint 1 milliárd felhasználó van jelen. Az előrejelzések szerint a következő években a videók alkotják az internetes forgalom nagy részét.

Tarts lépést te is a trendekkel!

 

Ma már szinte minden social media felületen lehetőség van videós tartalmakat közzé tenni, és a népszerűségének köszönhetően érdemes használni is. Mielőtt azonban mindenhol elkezdünk kisfilmeket posztolni, gondoljuk át, hogy cégünknek melyik felület a legideálisabb, hol érjük el a legnagyobb közönséget. Ha például a Facebook-on van a legtöbb követőnk, akkor a fő hangsúly a Facebook Live legyen.

Végezz kutatást, hogy a közönséged milyen tartalmakat szeretne látni. Ha jobban kedvelik a vicces videókat, akkor hozz létre úgynevezett funny filmeket. A közönség lehet, hogy arra lesz kíváncsi, hogyan készülnek a termékek, milyen ez élet a vállalatodnál. Tehát igazítsd a tartalmakat a fogyasztóid igényeihez!

Az élő videóknál légy következetes! Ha minden hétfőn sugároztál adást, akkor a követőid ezt várni fogják, így tartsd a menetrendet! Gyűjts előre témákat, hogy mindig érdekes információkat tudj megosztani a közönséggel.

 

Bármelyik felület mellet is dönts, a videós tartalmat használd! A célközönséged számára érdekesebbnek tűnsz, ha a hagyományos, szöveges és képi posztokon túl ezekkel is színesíted a közösségi csatornáidat. Azonban mindig figyelj arra, hogy minőségi tartalmat sugározz! Ha rossz minőségű videót lát a közönséged, akkor nagyobb az esély arra, hogy elpártolnak tőled, mint hogy hűséges fogyasztók lesznek.

 

Szólj hozzá

videó