2017. már 09.

Új, de miért jó az új Instagram carousel?

írta: Janni Anikó
Új, de miért jó az új Instagram carousel?

ig-carousel-02-2015.jpgElső pillantásra talán nem tűnik forradalmi újításnak, de az Instagram éppen most tett egy jelentős lépést afelé, hogy márkabarát platform legyen.

Az Instagram legújabb frissítésének köszönhetően egy bejegyzésben akár több fotót és videót is megoszthatsz, amit a felhasználók végig lapozhatnak majd. Sokáig több kép megosztására csak kollázsok készítésével volt lehetőség, ami nem minden célra ideális megoldás. Bár a Snapchat-et utánzó funkciójában már össze lehetett kapcsolni a posztokat, ezek eltűntek 24 óra után.

Ez a frissítés azért is fontos, mert átveszi a Facebook fotó album funkcióját is, hiszen már ezzel a lehetőséggel az Instagram-on is több képet tölthetnek fel a felhasználók. Így egy nyaralás vagy családi ünnep megosztása is lehetséges több képpel.

Az újítás mentén feltehetően még több fiatal választja majd az Instagram alkalmazást, de a carousel frissítéssel a Facebook-ot pártolók is többségben próbálják majd ki a felületet, így megnőhet az idősebb korosztály jelenléte is ezen a közösségi oldalon.

A carousel már elérhető a hirdetők számára is, így érdemes lesz kihasználni, hogy a termékedet vagy a szolgáltatásodat még több képpel vagy videóval mutathatod be.

 

Forrás: www.prnewsonline.com

Szólj hozzá