2018. jan 16.

MÉM-re fel!

írta: BDóra.
MÉM-re fel!

Az interneten, social médiában mindenki futott már bele humoros jellegű képekbe, ami egy éppen aktuális helyzetet vagy egy fontos témát érint. Lehet ez politika, film, sorozat, közéleti esemény, akár egy botrányra is építhet. Na, ezek lesznek a mémek.

 A mém lényege, hogy figyelemfelkeltő, humorral, kreativitással legyen fűszerezve és egy aktuális témát érintsen, hiszen ez fogja a sikert biztosítani. Embertől emberig terjed az interneten előre nem látható ideig. Manapság már több olyan oldal is van a social médiában, ahol folyamatosan készítik az ilyen jellegű képeket, a közönség legnagyobb örömére.

Szemezgettünk mi is az elmúlt időszak legjobbjai közül az interneten, nézzétek végig, szerintünk nem bánjátok meg ;)

Az a jó mém, ami mellé semmi magyarázatot sem kell írni, mert magától értetődik. Ehhez természetesen szükség van egy adott ország, kultúra, vallás vagy egyéb ismeretanyagára, hogy egy adott személy számára is pontosan érthető legyen mire is akart rávilágítani a kép készítője.

Ilyen például a Szomszédok című sorozatból gyártott mémek többsége. Ez a magyar lakosság körében és itt is inkább azon korosztály számára mond valamit, akik nyomon követték a sorozatot. Egy fiatal vagy külföldi számára nem fog jelentőséggel bírni.

mem11.png

Reméljük jól szórakoztatok! S hogyan készítsetek ilyen mémeket? A világ legegyszerűbb dolga lesz! Sem photoshop tudás, sem különleges szoftver nem kell hozzá! Egész egyszerűen írjátok be a Google-be, hogy Meme generator és számos, egyszerűen kezelhető online szerkesztési felületet találtok, ahol a mém alapok egytől egyig fel vannak töltve és ezeket szabadon feliratozhattok! Hajrá!

Szólj hozzá

mém meme