2018. jan 28.

Így növeld videókkal az eladásaidat!

írta: BDóra.
Így növeld videókkal az eladásaidat!

fb_video.jpgEgyre több videós poszttal találkozni a hírfolyamban és soknál hatalmas megtekintés számokat is lehet látni, de vannak olyanok, amik meg alig keltik fel az emberek érdeklődését. A következőben 6 pontban foglaljuk össze a videós lehetőségeket és azt hogyan lehet akár pénzt is keresni belőle.

#1 Élő videók adta lehetőségek

Fontos hogy a tartalom és a cím figyelemfelkeltő és érdekes legyen, egy vonzó téma legyen a célközönség számára. Érdemes a videót is szakszerűen felépíteni, legyen egy felvezető, ahol elmondjuk mire számíthat és keltsük már fel a figyelmet itt annyira, hogy érdemes legyen neki a végig maradnia. Pl, hogy a végén kap valami hasznos információt, titkot, amivel nagyon jól jár. Buzdítsuk a nézőket, hogy nyugodtan szóljanak hozzá, kommenteljenek a videó alatt, ezzel egy élő kapcsolatot teremtve, aminek hatására könnyebben vásárolnak majd a későbbiekben tőled.

#2 Kedvezmények, promóciók

Ne feledkezzünk meg a legnagyobb erőről, ez bizony a kedvezményekben rejlik. A videó végére érdemes tartogatni egy olyan ajánlatot, amit csak a nézők kaphatnak meg, és úgy érzik, hogy milyen jól jártak vele, hogy végig nézték a videót.

33324523233_60b241218a_b.jpg#3 Élő videó rögzítése

Ehhez már szoftverre is szükség lesz, hogy a későbbiekben tovább lehessen árusítani a közönségnek. A videó tartalom újbóli megjelenítéséhez szoftverre és időre van szükség a videó szerkesztéséhez. A Mac-felhasználók hozzáférhetnek az iMovie-hez, amely a macOS-val együtt érkezik. Mind a MacOS, mind a Windows felhasználók a HitFilm Express eszközzel szerkeszthetik a videót. A végeredmény az lesz, hogy e-kereskedelmi termékként lehet majd értékesíteni az elkészített videókat.

#4 Élő termékbemutató

Érdemes nem túl hosszúra nyújtani egy bemutatót, hogy a nézők figyelmét lekösse és végig nézzék a videót. A termékismertetők remek módja annak, hogy hasznos tippeket és tájékoztatásokat nyújtsanak és ne csak a legvégén mondjuk el ezeket az információkat. Kiváló példa a termékek bemutatására a Benefit Cosmetics élő Facebook videói. Figyeld meg, hogyan fókuszálnak az általuk kínált termékre anélkül, hogy túlságosan tolakodóvá válnának.

#5 Nem csak ingyenes lehet a videó megtekintés

A legtöbb ember fejében az élő videóról az a gondolat fogalmazódott meg, hogy ingyenes. Azonban, ha egy elég jól menő dolgokról van már szó, akkor szóba kerülhet az a lehetőség is, hogy felszámítsunk egy kis díjat ezért. Az összeg nagyban függ a célközönségtől is, illetve a terméktől, szolgáltatástól. Viszont ezzel a lépéssel biztossá tesszük, hogy csak az igazán elkötelezetett vásárlók, érdeklődők fogják végignézni a videónkat. Ezért mindössze annyit kell tenned, hogy létrehozol egy feliratkozás gombot, beállítasz egy árat, és kiválasztasz egy streaming szolgáltatást vagy tartalomszolgáltató hálózatot (CDN), amely lehetővé teszi, hogy az élő eseményt csak a jegy tulajdonosokkal ossza meg. A DaCast és a SproutVideo ezeket a szolgáltatásokat kínálja különböző típusú vállalkozásoknak megfelelő árpontokon. Ezen kívül még egy fontos dolog van, amire érdemes odafigyelni és az a sávszélesség.

#6 Partnerek, támogatók keresése

Miután már elég nagy közönséget sikerült felépítened, és úgy gondolod, hogy ez külsős cégek számára is hasznos lehet, akkor érdemes ebbe belevágni. A szponzorálással megígérheted, hogy a szponzort megemlíted a közönségnek az élő videó esemény során. Akár affiliate linkek elhelyezésében is lehet gondolkodni a videóban. Ezekkel Te magad is pénzhez juthatsz.

Hogyan válasszunk megfelelő kamerát az élő videóhoz?

A kezdőknek nem kell egy vagyont költeni ilyen eszközökre, egy jobb kategóriájú (körülbelül 100.000 Ft feletti telefonok, már rendelkeznek azzal a minőséggel, amire itt szükség van) mobiltelefon vagy tablet is elegendő lehet erre. A hangot érdemes letesztelni, hogy mennyire érthető, ha esetleg ezzel gond van, akkor egy jobb külső mikrofont be lehet szerezni. A megfelelő fényviszony elérése érdekében a legjobb az, ha szembe állunk például az ablakkal, így az arcunk kap egy kis megvilágítást. Esetleg ha ez így nem megfelelő, akkor kint a szabadban is elkészíthető a felvétel. Ha nagyon ragaszkodunk a beltérhez, egy mini Led egységet érdemes lehet beszerezni, ami csatlakoztatható a telefonhoz és ez már kellő megvilágítást ad ahhoz, hogy egy élvezhető felvételt tudjunk készíteni. Selife led light néven lehet rákeresni az interneten.

A fentiekben olvasható, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy élő videóból és mennyi mindent megtehetünk annak érdekében, hogy ez minél jobb és hasznosabb legyen. Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje! J

 

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-use-live-video-to-generate-leads-and-sell/

Szólj hozzá

live videó facebook élő videó facebook live