2018. feb 07.

Hogyan készítsünk látványos képi világot - ami még jogtiszta is?

írta: BDóra.
Hogyan készítsünk látványos képi világot - ami még jogtiszta is?

macaca_nigra_self-portrait_large.jpgSokan megakadnak azon, hogy nincsen grafikai szaktudásuk és megfizetni sem tudják a külsős embereket. Mutatunk néhány jó tippet, amivel könnyen és egyszerűen lehet készíteni megnyerő kollázsokat is, ami miatt nem fogja szó érni a ház elejét, hogy nem jogtiszta.

Elsőként nézzük meg, milyen gond adódhat abból, hogy ha nem jogtiszta képet használunk:

Nem lehet kijelenteni egy fix összeget, hogy mennyire fognak megbüntetni, ha egy bizonyos típusú vagy méretű képet használunk fel, ami nem a miénk és az kiderül. Függ a fotós szakmában kialakított hírnevétől, munkásságától, elismertségétől.

A jogtiszta képek keresésére mutatunk egy két nagyon egyszerű lehetőséget. Az egyik az maga a Google keresője, mert ott is találhatóak jogtiszta képek, csak jól kell keresni és beállítani a lehetőségeket. A keresőbe miután beírtuk a témát, ami minket érdekel, rákattintunk a képekre és az eszközöknél a felhasználási jogokra kattintunk, itt pedig beállítjuk, hogy újrafelhasználható képeket mutasson nekünk. Ez az egyik legegyszerűbb módszer a képek keresésére.

 kepek1.PNG

Ezen kívül mutatunk még egy oldalt, ahol lehet keresgélni a számunkra megfelelő, jogtiszta képek között. Ez a https://pixabay.com/hu/

Itt annyi a teendő, hogy a keresőmezőbe beírjuk magyarul vagy angolul azt a kifejezést, amire nekünk szükségünk lenne és a megjelenő képek közül választunk, majd letöltjük magunknak.

Két nagyon egyszerű lehetőség, hogy látványos képekhez jussunk néhány kattintás utána, ráadásul ingyen és még jogtiszta is!

A korábban említett lehetőségek, ha nem elégítik ki a fotó igényeinket, akkor a Google keresőjébe be lehet írni, hogy jogtiszta képek és rengeteg oldalt fogunk találni még, amiből válogathatunk.

A továbbiakban egy kollázs készítőt fogunk bemutatni nektek, aminek a használata szintén nagyon egyszerű csak egy kis kreativitást igényel. Ezen a linken érhető el: https://www.befunky.com/create/collage/

 befunky.PNG

A számítógépről könnyen hozzá tudjuk adni a képeinket, amiből kollázst tudunk csinálni. Kiválaszthatjuk a befunky oldalán, hogy hány képből álljon, milyen méretű, milyen hátterű, milyen elosztású legyen, esetleg, ha szükséges még feliratot vagy szimbólumot is rakhatunk rá. A képeket dupla kattintással rá tudjuk helyezni a kiválasztott kollázsra. Itt könnyen el tudunk készíteni, akár egy nyereményjátékhoz is egy képet. Érdemes a bal oldalsó menüsorban végigkattintani a lehetőségeket, hogy melyik ikonnal, mit tudunk kihozni. Jpg vagy png formátumban tudjuk lementeni.

Íme, egy példa, hogy mit lehet néhány perc alatt összerakni a befunkyval, ami tökéletes egy felelet választós bejegyzéshez, vagy nyereményjátékhoz is egyaránt.

 coff.png

Összességében, ha van egy kis kreativitásunk és hajlandóak vagyunk egy keveset a képkereséssel, illetve ezek szerkesztésével foglalkozni, akkor egész színvonalas kollázst el tudunk készíteni és majd csak akkor lesz szükség grafikusra, amikor komolyabb munkával akarjuk megbízni.         

 

Szólj hozzá

kép képszerkesztés