2018. már 02.

Új lehetőségek a Youtube-on

írta: andisipiczki
Új lehetőségek a Youtube-on

yt.pngSzeretnéd megtartani a feliratkozóidat? Érdekel, hogy hogyan hozhatnád közelebb őket? Ha erre a két kérdésre igennel válaszoltál, olvasd tovább a bejegyzést. ;)

Sok ember azt hiszi, hogy a Youtube-on nem lehet mást csinálni, mint videókat nézni, likeolni, kommentelni valamint csatornákat bekövetni.


Azonban alig egy éve új lehetőség is bekerült a felületre. Kontaktokat tudsz létrehozni, hasonlóan, mint a többi közösségi felületen. A különbség annyi, hogy Facebookon kétoldalú az ismeretség, hiszen a bejelölt fél értesítést kap, amit vagy elfogad vagy nem. Youtube-on elég csak valakit bekövetni. Ha valaki elkezd követni megoszthatsz fotókat, napi történeteket és rövid szövegeket vele egy hírfolyamon keresztül. Így mostantól nem kell kimásolnod az a URL címet, elég a megosztásra kattintani és kiválasztani a címzettet.

A fent említett napi történet se túl nagy újdonság, ha Instagram, Facebook felhasználó is vagy. Mostantól Youtube-on is oszthatsz meg 30 másodperces sztorit, ami nem tűnik el 24 óra után. Feltöltés előtt megvághatod, filtereket és hangulatjeleket rakhatsz a rövidfilmre. Érdemes általában „a színfalak mögött” jellegű szösszeneteket megosztani.


A „Community” fület kaptak azok a videósok, akiknek minimum 10 ezer feliratkozójuk van. Ide a Youtuber feltölthet szavazásokat vagy promózhatja az új anyagát amire a rajongói reagálhatnak.
Egy másik újdonság a privát beszélgetés, ami hasonlít a Facebook Messengerre. Itt más videósokkal beszélhetsz privátban az esetleges jövőbeli terveitekről.
Fontos tudni, hogy sok újdonság csak a telefonos alkalmazásból érhető el egyelőre.

Ezekkel a frissítésekkel nem az a célja a Youtube-nak, hogy ugyanolyan felületet hozzon létre, mint a Facebook vagy más közösségi platform. Szerintük fontos, hogy amíg a videós készíti az új anyagot tartsa a kapcsolatot a rajongóival.

Forrás: https://www.socialmediaexaminer.com/youtube-community-tab-how-youtube-is-changing-tim-schmoyer/

Szólj hozzá