2018. ápr 02.

A Facebook korlátozta a chatbotokat

írta: Klausz.Melinda
A Facebook korlátozta a chatbotokat

blogstat_3.jpgA Cambridge Analytica botrány miatt a Facebook megkérte az alkalmazásfejlesztőket (például a Chatfuel-t és a ManyChat-et), hogy ideiglenesen szüneteltessék az alkalmazások kapcsolódását az üzleti oldalakhoz.

A Facebook közölte, hogy megvizsgálja az összes olyan alkalmazást, amelyek nagy mennyiségű információhoz jutottak korábban. Csökkentik az adatokhoz való hozzáférést és a gyanús tevékenységgel rendelkező alkalmazásoknál teljes ellenőrzést végeznek.

Ha egy alkalmazást eltávolítanak az oldalunkról, erről tájékoztatást küldenek, ha pedig olyan fejlesztőket találnak, akik visszaéltek a személyazonosításra alkalmas adatokkal, őket letiltják. 

Ezen kívül a Facebook igyekszik fejleszteni az adatvédelmet és a tudatos adatkezelést is, így azt tervezi, hogy a korábbiaknál könnyebben mutatja majd meg az embereknek, milyen alkalmazásokat használnak a fiókjaik, és ellenőrizhetik, hogy milyen adatokat engedélyeztek ezeknek az alkalmazásoknak.

Ezen kívül fejlesztik az alkalmazások regisztrációs felületét és a visszaélések jelentését is könnyebbé teszik.

 

Hogyan befolyásolja ez a változás a chatbotokat?

- Azokat a botokat nem érinti, amelyek jelenleg is csatlakozva vannak az üzleti oldalakra.

- Az átmeneti időszakban azonban NEM lehet új chatbotot létrehozni.

Bár a Facebook nem jelentette be, hogy ez az embargó mennyi ideig fog tartani, s azt mondják, hogy csak ideiglenes és nem lesz több pár hétnél, mi azért már most várjuk a végét...

Szerencsére a hírek megérkeztekor AZONNAL léptünk és minden ügyfelünknek telepítettük a bot lehetőségét, így az átmeneti időszak alatt is lesz lehetőségünk újabbnál újabb botokat installálni, sőt! telepítettünk néhány ideiglenes botot is, amelyet új ügyfeleknek is ki tudunk ajánlani! ;)

Ha az eddigi chatbotjainkat megnéznéd, kattints ide!

Szólj hozzá

adatvédelem alkalmazás app adatlopás chatbot