2018. dec 15.

Hogyan írj tökéletes Instagram Bio-t?

írta: R Judit
Hogyan írj tökéletes Instagram Bio-t?

insta2.PNGAhogy azt már a Büszkeség és balítélet - könyv vagy film, egyre megy! - kapcsán megtanulhattuk, az első benyomás nagyon fontos ám gyakran téves. A közösségi média világában ritkán kapsz második esélyt arra, hogy felülírd az oldalad keltette benyomásokat, az online látogatóknak ugyanis két tizedmásodpercbe telik véleményt formálni az Instagram profilodról, amiben nagy szerepet játszik a bemutatkozásod is. Egyszerűnek tűnhet bio-t írni, de igazából sok gondolkodást igénylő feladat.

A következő 5 tipp segítségével biztosra veheted, hogy jó első benyomást kelthetsz és világosan elmagyarázhatod oldalad célját, valamint akár új követőket is szerezhetsz.

  • Bármilyen felhasználónevet is választasz, vedd biztosra, hogy az a saját neved! Sokan a saját neveddel próbálnak megkeresni Instagramon, már csak azért is, mert valószínűbb, hogy azt tudják, arra emlékeznek. Szóval könnyítsd meg a dolgukat és tüntesd fel a beállításokban a saját nevedet is!

 

  • A jó bemutatkozás tartalmazza azt, hogy ki vagy Te és mivel foglalkozol. Tüntesd fel a hobbijaidat, érdeklődési körödet, de figyelj arra, hogy ne ess túlzásba! Nem kell elárasztani másokat az összes bogaraddal, egy kis szelekció mindenkinek csak jót tesz. Válaszd ki a különlegesebb dolgokat, gondolkodj el, hogy a Te oldalad miért más mint a többi, mitől egyedi, Te mit kínálsz, amit csak Nálad tudnak megtalálni!

 

  • Ha szeretsz emojikat használni, akkor itt az ideje, hogy elővedd őket! A bemutatkozásodban nagyon jól mutatnak, ha releváns kis figurákkal választod el a felsorolás jellegű szavakat, így könnyebben olvashatóvá és emészthetővé válik a szöveg, ráadásul nem is lesz olyan egyhangú. Ugyanezt a hatást érheted el, ha új sorba írsz minden fontosabb infót.

 

  • Jelöld meg, hogy hol laksz vagy ha éppen utazol valahova akkor frissítheted az új információval a bio-t. Mint tudjuk, az Instagram az irigységfaktorra épít, úgyhogy nyugodtan írd ki az úticéljaidat. ;)

 

  • Az egyik legfontosabb trükk azonban, az, hogy mindig maradj önmagad a bemutatkozásban is. Ne írj olyan dolgokat magadról, amik nem igazak, csak azért, hogy több követőt szerezzél, ezek a „csalások” előbb-utóbb úgyis kiderülnek a képekből és információkból, amiket posztolsz.

 

+1 tipp: Bár nem tartozik szervesen a bemutatkozáshoz, de egy jó profil képpel, már garantált a siker! Lehet vicces vagy komoly, szembefordulós vagy háttal a kamerának nézős, az a lényeg, hogy elégedett legyél vele!

Természetesen ezek a tippek az alapokat érintik, ha Te már haladó instagrammer vagy, azért Neked is érdemes átnézned a bemutatkozásodat, hátha lehet rajta még kicsit javítani, és így növelni oldalad forgalmát.

 

Forrás: https://later.com/blog/how-to-make-a-good-impression-with-your-instagram-bio/

Szólj hozzá

bio adatlap