2019. jan 08.

Így kezdd el az Instagramot

írta: R Judit
Így kezdd el az Instagramot

instag.PNGAz Instagram egy olyan közösségi média platform, amelyen a fotók vannak a főszerepben. Ahhoz azonban, hogy szép képeket csinálj az Instagramra nem kell hivatalos fotósnak lenned, okostelefonnal a kezében szinte bárki tud olyan képeket készíteni, amelyek jól mutatnak az oldalon. Pár szabály betartásával Neked is lehet már első látásra egységesnek tűnő és összefüggő profilod az egyik legnépszerűbb közösségi média platformon!

Elmondjuk hogyan!

  • Ne az Instagram app segítségével fotózz! Sokkal több beállítás érhető el a telefon beépített kamerájával és a rácsháló is a segítségedre lehet egy-egy fotó megkomponálásakor.
  • Posztolj minden nap! Soknak tűnhet, de a vedd rá magad minden nap, hogy készíts több képet is egy Neked kedves/érdekes témáról! Itt el kell azt is döntened, hogy miért is posztolsz minden egyes nap: a szivecskék növekvő száma miatt? Vagy csak mert érdekes és kihívást jelent a téma? Bármi is legyen az, ne engedd, hogy elcsüggesszen a lájkok hiánya, elégtételt jelenthet végignézni a faladon és látni, hogy mennyit fejlődtél a kezdetek óta!
  • Ha az elején nem tudod, hogy miről posztolj, gondold végig, hogy mit szeretsz csinálni, mi a hobbid! Szeretsz főzni? A kertészkedés és a növények a mindened? Máris megtaláltad a profilod témáját és elkezdhetsz arra építkezni!
  • Naponta több száz képpel találkozunk, de csak keveset nézünk meg úgy igazán. Figyeld meg, hogy számodra egy-egy kiemelkedő kép miért ragadta meg a figyelmedet! Nincsen azzal semmi baj, ha az elején próbálsz másokat utánozni, a lényeg, hogy később kialakuljon a saját stílusod, melyre kísérletezve és a Neked tetsző képeket utánozva fogsz rátalálni!
  • Ne felejtsd el, hogy a legtöbben telefonon nézik az Instagramot, úgyhogy szerkesztésnél ügyelj arra, hogy olyan formátumban töltsd fel a képeket, amelyek a telefon kijelzőjén is jól mutatnak!
  • Ha néha Te is küzdesz az ötletek és a kreativitás hiányával. legyen Nálad mindig egy füzet, amibe lejegyezheted a gondolataidat későbbi felhasználásra! Amikor nem tudod, hogy mi legyen a következő poszt témája, elég lesz csak végiglapozni a füzetet!
  • Mielőtt posztolnál egy képet gondold át, kinek szól! Ne feledkezz el a célközönségedről és a profilodról, csak abba beleillő képet tegyél ki! Igen, ez néha azt jelenti, hogy a Neked annyira tetsző fotót nem tudod posztolni, de ez motivációt is jelenthet, hogy olyan képeket készíts, melyeket mindig tudsz közölni! � Most arra gondolhatsz, hogy kit zavar, ha néha oda nem illő képet posztolsz, de hidd el, hogy akár egy témán kívüli képpel is követőket veszíthetsz és belezavarhat egy koherens Instagram profilba.
  • Egy kép sikere legtöbbször a kompozíción és az általa elmesélt történeten múlik. Mindig próbálj dinamikus, több rétegű képet készíteni, amivel történetet is mesélsz! Sokszor a kép leírás születik meg először és csak utána a kép, kísérletezz különböző kompozíciókkal és nézd meg, hogy melyik illik jobban a leírásodhoz!
  • Használj hashtageket, az inspirálódásra is! Már korábban írtunk a Facebookon történő hashtag használatról (olvasd el újra és frissítsd fel a memóriádat!), melynek szabályai nagyjából egybevágnak az Instagram hashtagéivel. Hashtaggel tudsz új képeket is keresni, új hashtag ötleteket tudsz szerezni, ha végignézed a képek alá írt más kulcsszavakat is!
  • Amikor kitalálsz egy témát a profilodnak biztos lehetsz benne, hogy nem a Tiéd lesz az első azzal a témával! Ne ellenfélként tekints rájuk, hanem barátként! Építs kapcsolatokat online és offline is, gyakran akkor jönnek a legjobb ötletek egy-egy poszthoz, amikor a témához kapcsolódó emberekkel beszélgetsz!

+1 Koherensé teheted az oldaladat, ha ugyanazokat a képszerkesztői megoldásokat és filtereket alkalmazod minden képeden! Ezt a fotók témájával is segítheted! Ha imádod a pasztellszíneket, szerkeszd meg úgy a képet, de keresheted a pasztell színű dolgokat, mint fotó témát bármerre is jársz!

Hajrá! Indítsd el még ma az Instagram csatornádat!

 

 

Forrás: Leela Cyd: Így fotózz az Insatgramra

Szólj hozzá