2019. már 21.

Legnépszerűbb vezetők a közösségi médiában

írta: Csoma Dániel
Legnépszerűbb vezetők a közösségi médiában

g20-summit-world-leaders.jpg

2017 és 2018 erőteljes áttörést hozott a digitális diplomácia területén. Ezekben az években a legtöbb Twitter-fiók erőteljes növekedést mutatott a követők számában; 154 fiók több, mint kétszeresére növelte követői számát, ami az összes fiók átlagos növekedési rátáját 84 százalékkal emelte. Az újonnan kinevezett miniszterelnökök, vagy a közelmúltban megválasztott tisztségviselők profiljai exponenciálisan növekedtek, főleg a választási kampányok során.

 

most_followed_world_leaders_2018.pngTrump 2017 októberében lett a leggyakrabban követett világvezető.

Ferenc pápa a második leggyakrabban követett világvezető, kilenc nyelvű profilja (@Pontifex) több mint 47 millió követővel rendelkezik. Hivatalos fiókjai naponta gondolatokat és imákat osztanak meg arab, angol, francia, német, olasz, latin, lengyel, portugál és spanyol nyelven.

@NarendraModi, az indiai miniszterelnök a harmadik legnagyobb követő számmal rendelkező vezető. Személyes profilja 42 millió követővel, hivatalos profilja (@PMOIndia) pedig 26 millió követővel rendelkezik, így a negyedik legtöbb követéssel büszkélkedhet.

A @WhiteHouse profil és a hivatalos @POTUS Twitter fiók az ötödik és a hatodik helyet foglalja el 23, illetve 17 millió követővel.

Recep Tayyip Erdoğannak (@RT_Erdogan), Törökország ​​elnökének több mint 12 millió követője van.

India külügyminisztere (@SushmaSwaraj) a hetedik, a jordán @QueenRania nyolcadik és az indonéz elnök (@Jokowi) a tizedik a követők számát tekintve.

69 vezető rendelkezik több mint 1 millió követővel. A jordán @KingAbdullahII 2017-ben hozta létre profilját és a francia elnökkel egyetemben minden évben megtriplázta követői számát.

Az orosz és az ukrán külügyminiszter viszont évről évre jelentős százalékát vesztette el követőinek. 2018-ban az ukrán és orosz kormányzati profilok többsége rengeteg követőt veszített miután a Twitter megszüntetett számos hamis profilt és bot farmot.

most_followed_eu_leaders_2018-300x300.pngEurópában a brit miniszterelnök hivatalos fiókja vezet, aki nem rég átnevezte profilját @Number10gov-ról @10DowningStreet-re. Második helyen a @RoyalFamily míg őt a francia miniszterelnök, @EmmanuelMacron követi.

Forrás: https://twiplomacy.com/blog/twiplomacy-study-2018/

 

 

Szólj hozzá