2019. ápr 19.

Hogyan (ne) növeld követőid számát az Instagramon?

írta: Csoma Dániel
Hogyan (ne) növeld követőid számát az Instagramon?

koveto_2019_borito.jpgManapság már nem olyan egyszerű új követőket szerezni Instán. Kezdjük azzal, hogy az Instagrammon több, mint 1 milliárd felhasználó van jelen havonta. Ezen felhasználók 35%-a legalább napi két alkalommal használja a felületet. 2019-re az Insta reklámokból befolyó összeget 10 milliárd dollárra becsülik.

Fontos kitérni arra is, hogy mit NE tegyünk követőink növelése érdekében! Ne vásárolj „fake” like-okat és követőket! Azt gondolnád, hogy emberek vonzóbbnak találják majd profilod a sok kedvelés és követő miatt, de sajnos ez nem mindig jön be. Az ilyen jellegű követő szerzések káros hatását részletesen kifejtettük egy korábbi bejegyzésben. Nagy trendje van most az automatikus posztolásnak is, ami ugyancsak tönkre teheti profilod. Megbízunk egy alkalmazást profilunk kezelésével és az alkalmazás posztol helyettünk. A gond ezzel az, hogy az Instagram algoritmusainak nagyon nem tesz jót, így sok energiát fordítanak ezek szűrésére. Ha rajtakap az Insta, megbélyegzik profilod, amit nagyon nem szeretnél. Az utolsó, amit semmiképp se tegyél, az a kommentek törlése. Ezt kevesen tudják, de egy komment törlése drasztikusan csökkenti esélyeid, hogy kikerüljön a posztod az explore oldalra. Törlés helyett inkább archiváld az antipatikus kommenteket!

 Mielőtt rátérünk arra, hogy mit tegyünk a követőszám növeléséért, vegyük végig, hogy az Insta algoritmusa miket vesz figyelembe, amikor kategorizálja profilod:

  • Posztok, amikhez hozzászólsz, kedvelsz és megtekintesz.
  • Profilok, melyeket követnek, kedvelik bejegyzéseid és kommentelnek.
  • A hashtagek, amiket használsz.
  • Profilok, melyeket te követsz és amelyekkel chatelsz.
  • A tartalmak, amiket posztolsz.

Ezek alapján beosztják profilod egy adott csoportba (pl. zene, művészet stb.), amelyen belül két féle profil létezik. A standard profil és az influencer/brand profil. Szóval fontos, hogy a tartalom, amit megosztasz releváns legyen a csoportod számára, és hogy többnyire a csoporton belüli profilokkal lépj interakcióba. Próbálj meg nagyobb, könnyen kategorizálható profilokat követni! Ha így teszel, az Instagram valószínűleg beoszt a megfelelő csoportba, ahol garantáltan növekedni fog a követőid száma.

Ha az explore oldalra szeretnél kerülni, ajánlott a csoportodon belüli influencerekkel interakcióba lépni. A megfelelő hastagek kiválasztása sem elhanyagolható, hiszen ezek segítenek az Instagramnak eldönteni, melyik csoportba tartozik profilod. Szóval figyelj oda, hogy a hashtag, amit használsz, releváns legyen abban a kategóriában, amelybe osztották a profilod!

Ezeket az instrukciókat követve növelheted az „engagement” rátád, aminek köszönhetően kikerülhetsz az explore oldalra és onnan már garantált a növekedés.

Forrás: https://thegroovecartel.com/how-to-grow-your-instagram-followers-in-2019/

Szólj hozzá