2019. jún 14.

3 elképesztő mesterséges intelligencia és automatizálási trend 2019-ben

írta: K.Klarissza
3 elképesztő mesterséges intelligencia és automatizálási trend 2019-ben

action-artificial-intelligence-device-595804.jpgA 2019-es év félidejében számos vállalat újraértékeli az előző hónapok tapasztalatai alapján a stratégiai döntéseit. Ezeket a döntéseket erőteljesen befolyásolják a technológiák trendjeinek előrejelzései. A mesterséges intelligencia és az általa lehetővé tett automatizálás rengeteg vállalkozás számára nagyon fontos és szinte nélkülözhetetlen.

Mára számos iparágban tevékenykedő vállalkozás kapta fel a fejét ezekre az automatizálásokra és elkezdtek dübörgő tempóban nyitni a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségek felé. A szakértők úgy vélik, hogy 2030-ig a mesterséges intelligencia csaknem 16 TRILLIÓ dollárral járul majd hozzá a globális gazdasághoz.

Ez már elég szép szám ahhoz, hogy részletesebben is foglalkozzunk vele, ugye?
Az alábbiakban három mesterséges intelligencia (AI) és automatizálási trendet szeretnénk megismertetni veletek:

  • A robotfolyamat-automatizálás (RPA)

A robotfolyamat-automatizálás (RPA) segíti a vállalkozásokat produktívabbá tenni!

A robotfolyamat-automatizálás, vagy az RPA volt a tavalyi év egyik legizgalmasabb automatizálási fejlesztése, amikor is a vállalatok már ténylegesen alkalmazták ezt a technológiát a mindennapi folyamatokban. Az RPA-piac várhatóan 2,1 milliárd dollárt fog elérni 2021-ig.

Az RPA szoftver számos vállalkozás számára lehetővé teszi az monoton, vagy egyébként igen időigényes feladatok automatizálását, segítve a vállalatokat és a munkavállalókat, hogy időt takarítsanak meg és biztosítsák a folyamatok konzisztenciáját. Az ISG Automation Index jelentése szerint segítségével akár ötször-tízszer gyorsabb munkavégzésre lehet számítani.

A TechCrunch által közzétett cikk a közelmúltban jelezte, hogy az Oracle számítástechnikai cége számos AI-üzemű funkciót integrált az értékesítési eszközkészletébe, hogy felgyorsítsa a manuális munkafolyamatokat és növelje az értékesítési és marketing folyamat hatékonyságát.

Míg az RPA-t hagyományosan olyan osztályokban használták, mint a pénzügyek és a számvitel, a szakértők azt várják, hogy hamarosan azok a vállalkozások fogják elfogadni, mint például a biztosítás, az egészségügy és a jog. Az Oracle RPA alkalmazása az értékesítésre és a marketingre nézve pedig egy óriási potenciálnak a kezdete.

  • A természetes nyelvfeldolgozás (NLP)

A természetes nyelvfeldolgozás (NLP) felismeri az emberi hangot és beszédet!

A Mobile Marketer jelentése szerint közel 53 millió felnőtt rendelkezik okos hangszóróval, ami magasabb, mint az Amazon Echo vagy a Google Home-mal rendelkezők száma. Az NLP áthidalja az emberi kommunikáció és a számítógép-megértése közötti szakadékot. Az első intelligens hangszórót 2016-ban dobták piacra, azóta folyamatosan növekszik a kifinomultsága.

Ezeknek az intelligens hangszóróknak a későbbiekben az lesz a feladata, hogy megtanulják feldolgozni az emberi beszéd által továbbított érzelmeket. Hamarosan óriási érdeklődés lesz az intelligens hangszórók iránt a cégek számára is, mivel lehetővé teszi majd a beszédfelismerést. Számos munkafolyamat az intelligens hangszórók segítségével ismét csak sokkal gyorsabbá és könnyebbé válhat.

Az intelligens hangszórók mély tanulási képességeket szereznek, majd, ezáltal képesek lesznek megtanulni, megérteni az egyes érzelmeket.

Hasonló algoritmusokat, használhatnak például a cégek telefonos kommunikációra, pl. ügyfélszolgálati „munkatársként” is. Miután a beszélgető eszközök megfelelően elsajátították az adott hangulat megállapítását, értékelését, ők is képesek lesznek ezeknek a hangulatoknak a „megélésére”.

  • Az AI-t automatizált döntéshozatal

A leghajmeresztőbb technológiai újítás, az automatizált döntéshozatal. Ez azt jelenti, hogy a mesterséges intelligenciával rendelkező robotunk képes lesz az ügyfélszolgálaton vagy egy panaszkezelési osztályon eldönteni azt, hogy a cég kicseréli-e az adott terméket vagy sem, vagy a pályázó megkaphatja-e pl. a jelzáloghitelt vagy sem. Az orvostudományban kezdhetik meg ezeknek a robotoknak a leghamarabb az alkalmazását. Folyamatosan fejlődik a tudomány, számos kutatást végeznek nap, mint nap ezeken a területeken.

Az automatizált döntéshozatallal rendelkező robotok segíthetnek a megfelelő tudás birtokában meghozni az orvosoknak a legmegfelelőbb döntést pl. egy adott terápia elkezdését illetően.

A fennmaradó 2019-es év és az azt követő évek hihetetlenül ígéretesnek bizonyulnak az AI és az automatizálási technológiákat illetően, ami azt jelenti, hogy most kell lépned!

Mit gondolsz? A Te vállalkozásodat melyik technológia tenné hatékonyabbá?

Azt javasoljuk, kezd a chatbottal vállalkozásod fellendítését, növeld az interakciók számát és szerezz általa új követőket!

Az általunk készített chatbotokat itt tekintheted meg:

http://kozossegi-media.com/chatbot-es-alkalmazasfejlesztes

 

Ha további hasznos tippeket szeretnél, kérd chatboton keresztül a legfrissebb híreket itt: 

https://www.messenger.com/t/KlauszSocialGroup

vagy iratkozz be ONLINE oktatásunkra, tanulj a saját tempódban és spórolj meg most 35%-ot az árainkból:

http://kozossegi-media.com/onlineoktatas

 

Forrás:

https://chatbotnewsdaily.com/3-big-artificial-intelligence-and-automation-trends-for-2019-6d09c1beaf52

Szólj hozzá