2019. dec 04.

Ki várja legjobban a Mikulást?

írta: Klausz.Melinda
Ki várja legjobban a Mikulást?

man-in-santa-claus-costume-716658.jpgCsizmák kitisztítva? 

A dalokat mindenki megtanulta?

Jók voltatok egész évben? 

Virgácsot vagy csokit kaptok vajon?

Hamarosan érkezik a Mikulás, de nézzük meg, hogy vajon kik várják a legjobban! Ehhez segítséget jelent számunkra a Google Trends.

Nem mondunk újdonságot, amikor azt mondjuk, hogy a Mikulás keresettsége igencsak szezonális, s ezt az alábbi diagram is szemlélteti:

mik.png

A legnagyobb Mikulásvárók Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében vannak, s  mikulás képek, mikulás versek, mikulás dalok, játékok vezetik a kapcsolódó lekérdezéseket.
mik_1.png
Télapóvárásban Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye jeleskedik. Esetükben a Télapó itt van című dal, a Télapó versek, dalok és Kovbojok: Télapó című ominózus dala vezet - aki ez utóbbi nótát nem ismeri, annak mutatjuk (előre szólunk, kihagyhatatlan!)
Santa Claus keresésben Csongrád, Budapest és Fejér megye emelkedik ki, kapcsolódó keresésként itt a christmas, a Santa Claus Coming to town, a Santa Claus in trouble és a Santa Claus games jelenik meg. A Santa Claus in trouble egy remek játék, amiben Miku amolyan Super Marioként ugrál és közben nyög, s igazi karácsonyi muzsikák is szólnak mindehhez - erről is beteszünk ide egy remek videót:
És ha már a verzióknál tartunk, említsuk meg a Télapu-t is, ezt elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Fejér megyében keresik - természetesen nem meglepő módon elsősorban filmként.
Szólj hozzá

google trends trendelemzés