2020. ápr 02.

Otthon maradásra buzdító matricák Instagram-on

írta: petrapenovac
Otthon maradásra buzdító matricák Instagram-on

pexels-photo-2950003.jpegA napokban új matricák jelentek meg az Instagram Sztorikban, amik arra ösztönzik a felhasználókat, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki feleslegesen az utcára, a boltba, illetve ne járjanak közösségbe, ha nem muszáj, hogy így próbáljuk megfékezni a koronavírus terjedését.

Számtalan ilyen matrica elérhető már a platformon, mind angol, mind pedig magyar nyelven is. Ezen felül pedig az Instagram a saját matricáját is létrehozta. A közösségi média oldal kifejtette, hogy ezt a hivatalos matricát használva a felhasználók Sztorija bekerül egy központi Történetbe, ahol mindenki láthatja, hogy ők hogyan töltik otthon az időt és hogyan vigyáznak magukra. Így egy egész kis közösség alakulhat ki a csoporttörténet körül, mindenkivel, aki felhasználta a matricát. A matrica egyelőre még nem érhető el mindenki számára és minden régióban, de a kezdeményezésnek nagyon pozitív üzenete van.ke_pernyo_foto_2020-03-26_13_31_05.png

Mi is használhatunk otthon maradásra buzdító matricákat a történeteinkben, akár magyar nyelven is! A képeken látható opciók csak a teljes tárház egy részét teszik ki, nagyon sok színes, csillogó-villogó, mozgó elem közül választhatunk, amikkel feldobhatjuk Történetünket és mások figyelmét is felhívhatjuk a távolságtartás és az otthon maradás fontosságára. Nagyon fontos, hogy kellően komolyan vegyük a figyelmeztetést, hiszen ellenkező esetben nem csak magunkat sodorhatjuk veszélybe, hanem másokat is. Ha tehetjük, maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra!

fullsizeoutput_114b.jpegAz Instagram és a virálisan terjedő tartalmak segítségével mi is beszállhatunk az üzenet terjesztésébe és fontosságának hangsúlyozásába. A Stay home (Maradj otthon) felhívás mellett más, a témához kapcsolódó üzeneteket közvetítő matricákat is használhatunk, ilyenek például a Stay safe (Vigyázz magadra), Wash your hands (Moss kezet) illetve az egészségügyi dolgozóknak köszönetet mondó elemek. Továbbá van olyan matrica is, amely az I stay home for (Én otthon maradok azért, hogy) szöveg után lehetőséget ad arra, hogy saját gondolatainkat, terveinket is megosszuk a közösséggel, mint egy kis kihívás. 

Apróságnak tűnhet, hiszen ezek csak matricák egy közösségi média oldalon, de ha jobban belegondolunk, rengetegen használják a platformot és a felhasználók szeretnek kihívásokat teljesíteni és részt venni a globálisan teret hódító trendekben. Ezek alapján bízhatunk benne, hogy a felhívás többekhez eljut majd és az Instagram közössége segít majd terjeszteni az üzenetet. Arról nem is beszélve, hogy ez erősíti az összetartást is, a támogatás pedig mindenkinek sokat segíthet a nehéz időkben.

Te hogyan töltöd az idődet otthon? 

Forrás: https://www.socialmediatoday.com/news/instagram-launches-stay-home-sticker-and-story-to-encourage-social-distan/574628/

Szólj hozzá

matrica összetartás koronavírus