2020. júl 10.

Instagram hack-ek, hogy még jobb legyen profilod!

írta: Sáringer Viktória
Instagram hack-ek, hogy még jobb legyen profilod!

hackek.jpgTe is mindig új módszereket keresel, hogy még inkább feldobd Instagram profilodat? Szívesen kísérletezel újdonságokkal? Szeretsz minél változatosabb tartalmakat készíteni követőidnek és azt sem bánod, ha ezt minél egyszerűbben megteheted?

Ezúttal pár olyan praktikát mutatunk meg, amiről sokan nem tudnak, pedig egyszerűek, hasznosak és segítségükkel kreatívabb tartalmakat hozhatsz létre.

Különleges betűk a Sztoriknál két különböző módszerrel

Az Instagram 24 óráig elérhető történeteinél, a Sztoriknál lehetőséged van írni is a megosztott fotóra, videóra és ehhez különböző betűtípusok állnak rendelkezésedre. Azonban a lehetőségek tárháza korlátozott. Ha bővítenéd a listát, van lehetőséged letölteni egy olyan alkalmazást, ahol elérhetők különböző betűtípusok, válaszd ki a megfelelőt, írd ki vele szövegedet, majd másold ki és illeszd be az Instagramon. Ilyen egyszerű és már meg is vagy! Arra viszont ügyelj, hogy ezek a különleges betűk általában nincsenek barátságban az ékezetekkel és sokszor még az írásjelekkel sem, így meg van kötve a kezed, mit tudsz leírni ilyen módon.

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_18_16.png

Hogy elkerüld ezt a problémát, amit az írásjelek kötöttsége okoz, használj egy olyan appot, amiben Sztorit tudsz szerkeszteni! Itt a legtöbb esetben nem csupán különböző sablonok állnak rendelkezésedre, ahová beillesztheted a tartalmakat, hanem betűtípusok is. Így igazán egyedi, különleges képeket alkothatsz. Mi a StoryArt nevű alkalmazást használtuk a következő Sztorik létrehozásához:

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_18_40.png

Hoztunk pár mintát is:

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_19_35.png

Ne elégedj meg az alapvető színekkel!

Amikor bármit írsz a képedre az Instagramon, kis körökben látod a színeket, melyek közül választhatsz vagy mintavevővel a képed színeiből használhatsz fel. Amennyiben egyik lehetőség sem tűnik elég jónak, hívd elő a teljes színskálát! Ehhez nincs más dolgod, mint amikor feltűnnek a színeket tartalmazó körök, tedd az ujjad az egyikre és tartsd hosszan lenyomva. Fontos, hogy ne engedd fel ujjadat, amíg a palettában válogatsz, hanem a képernyőre szorítva mozgasd, míg meg nem találod a megfelelő árnyalatot. Ezután engedd el a képernyőt és már kész is vagy!

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_19_56.png

Rejtsd el a hashtag-eket!

Szívesen használnál pár hashtag-et a történeteidnél, de úgy érzed, nem illik a fotóra? Rejtsd el! A beírt hastag méretét és színét kedved szerint módosíthatod, így bármilyen fotón el tudod rejteni a keresőcímkét, sőt akár többet is egyszerre. A hashtag-ek segítenek, hogy még több felhasználóhoz eljuthasson tartalmad. A második képen is rajta van a keresőcímke, de rejtve, ugyanazon a helyen, a háttér színével egybeolvadva. Te látod?

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_21_15.png

Ossz meg egy kis részletet a követőkkel!

Sok módszer van, hogy felkeltsd a felhasználók kíváncsiságát bejegyzéseiddel kapcsolatban, de az egyik legjobb ötlet, ha egy kis részletet mutatsz csak nekik. Amennyiben érdekli követődet, mit lát a teljes fotón, kattintani fog. Ehhez annyi a dolgod, hogy bejegyzésedet oszd meg Sztoridban, helyezd el a képből kilógva vagy valamilyen GIF segítségével takard ki a részletet. Ha a felhasználó rákattint a fotóra, profilodra irányítja az Instagram az adott tartalomhoz.

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_21_36.png

Változtasd meg a filterek sorrendjét!

Van kedvenc Instagram-filtered, amit szívesen használsz fotóidon? Eléggé hátul van a sorban és már unod, hogy újra és újra meg kell keresned? Most megmutatjuk Neked, hogyan változtathatod meg a filterek sorrendjét, hogy teljesen testreszabhasd a szerkesztési lehetőségeket! Nincs más dolgod, mint kiválasztani a szerkeszteni kívánt fotót, majd a tovább gombra kattintva, amikor a filterekhez érsz keresd ki a választott effektust, kattints rá és tartsd az ujjad hosszan lenyomva. Ekkor felajánlja az Instagram, hogy elrejtsd az adott filtert, amennyiben nem akarod használni a közeljövőben és csak útban van. Ha elrejted a nem kívánt filtereket, akkor csupán az a pár gyakran használd marad elöl, amikre szükséged van és könnyen megtalálod, amit keresel. Ha nem szeretnél elrejteni, csak sorrendet felállítani, akkor ugyanígy tartsd lenyomva az ujjadat és mozgasd a filtert előre vagy hátra, attól függően, hol szeretnéd tudni. Ezzel megkönnyíted a dolgod a későbbiekre és átláthatóbbá teszed a felületet.

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_23_34.png

Forrás: https://medium.com/getflowboxblog/10-secret-instagram-hacks-that-top-influencers-never-tell-you-284cd9890de0

Szólj hozzá

kreatív tipp kép filter story színek tippek szín képaláírás