2024. sze 27.

Így turbózd fel Reels-videókkal márkád elérését!

írta: Páczkán Zsófia
Így turbózd fel Reels-videókkal márkád elérését!

reels_blogbejegyzes.pngAzt már tudhatjuk, hogy a rövid, frappáns, hangulatos videók az aranykorukat élik a közösségi médiában, gondoljunk csak a TikTok népszerűségére. A Reels videók is hasznos eszközökké váltak a márkák és a tartalomkészítők számára abban, hogy általuk új felhasználókhoz és minél több emberhez tudjanak eljutni!

A Reels videók lehetőséget nyújtanak arra, hogy a követőiden kívül is elérj embereket és új követőket szerezz, emellett pedig a videós tartalmak jobban be tudják vonni a közösséget és szorosabb köteléket is tudnak kialakítani velük, a folyamatosan váltakozó tartalmak kavalkádjában. Szintén hatalmas előny, hogy nincs szükséged bonyolult videós felszerelésre, egy telefonnal és egy kis kreativitással is hatalmas csodákat lehet elérni! Mutatjuk, mire érdemes figyelned!

Hallgasd meg őket, azonosulj velük!

Készíts olyan tartalmakat, amik által követőid úgy érezhetik, hogy megérted őket, hogy ugyanazokkal a problémákkal küzdesz, mint ők! Ezzel a módszerrel igazi kapcsolatokat tudsz kialakítani és arra is ösztönözheted újdonsült nézőidet, hogy osszák meg saját tapasztalataikat kommentben. Ezeknél a videóknál érdemes a teljes gondolatot egyben kiírni a képernyőre, ahelyett, hogy az apránként jelenne meg. 

Jöjjön néhány példa is:

  • „Nem tudom, kinek kell ezt hallania ma…”
  • „Ez egy jel, hogy Te is…”
  • „Jó lenne, ha ezt minél több ember tudná…”
  • „Nem tudom, Te hogy vagy vele, de…”
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MigrainMiracleUK (@migrainmiracle.uk) által megosztott bejegyzés

Segíts nekik, ossz meg tippeket!

Találj ki olyan videókat, amik valóban segíteni tudnak a követőidnek! Megoszthatsz különböző tippeket, trükköket vagy edukáló tartalmakat, érdekességeket, csak arra figyelj, hogy ne bonyolítsd túl! Például kezdd 5 egyszerű tippel, amit szinte bárki meg tud valósítani otthon vagy ami könnyen beépíthető a mindennapokba!

Következzen néhány példa itt is:

  • „Megtaláltam a legjobb…”
  • „Így használom én a…”
  • „Nekem ezek a dolgok segítenek abban, hogy…”

Ne felejtsd a jó öreg humort!

Már a legkisebb vicc vagy humoros megmozdulás is emlékezetessé tudja tenni a tartalmadat! Vegyél elő mindennapi eseményeket, amik kötődnek a munkádhoz, a cégedhez és figurázd ki azokat egy kicsit! Ha például közösségi média marketingesként tevékenykedsz, akkor kezdheted valami hasonlóval: „Amikor azt hiszed, hogy életed legjobb Reels-videóját készítetted el, de összesen 30 megtekintés és egy spam üzenet van csak rajta.”

Felhasználhatsz különböző vicces, sorozatokból vagy filmekből származó hangokat, párbeszédeket is, miközben bemutatod a márkádhoz kapcsolódó vizuális tartalmat!

kepkivagas.JPG

Ne hagyd ki a kulisszák mögötti, természetes felvételeket sem!

Az ember egy kíváncsi lény és érdekelni fogja, hogy például mi történik egy helyszínbejáráson, vagy az, hogy hogyan csomagolod a feladásra szánt termékeidet. Ossz meg minél több történést, lehet ez egy boldog pillanat vagy éppen egy kihívás, ezáltal a követőid sokkal közelebb fogják érezni magukat hozzád!

 

Használd a Reels-videókat bátran és találd meg azokat a témákat, amik a legjobban illeszkednek a vállalkozásodhoz, márkádhoz! Fontos, hogy egyszerű, könnyen emészthető és mégis specifikus tartalmakat hozz létre, amiket bárki szívesen megosztana az ismerőseivel és amikkel ki tudsz tűnni a videók és márkák tömkelegéből!


melindaa.JPGNavigálj profin a közösségi média világában! Sok éves, napi szintű közösségi média kommunikációs tapasztalattal és díjnyertes megoldásokkal a hátunk mögött tisztában vagyunk vele, hogy mik a legfontosabb és legaktuálisabb tudnivalók. Tanulj személyesen vagy online, és fedezd fel az online tér nyújtotta lehetőségeket céged sikerének maximalizálásához! ISMERD MEG KURZUSAINKAT ITT!

Forrás:

https://www.socialmediaexaminer.com/4-easy-ways-to-make-better-instagram-reels/

Szólj hozzá

marketing tartalom tipp videó ötletek tippek közösségi média posztok videószerkesztés reels posztolás