2020. nov 12.

Így építsd saját márkádat a LinkedInen!

írta: Szaller Nikolett
Így építsd saját márkádat a LinkedInen!

pexels-mentatdgt-1346184.pngA LinkedIn napjainkra a munkaerőpiac etalonjává nőtte ki magát, mely az álláskeresésen és -kínálaton felül kapcsolatok kiépítésére és fenntartására is kiválóan használható felület. Ennek tükrében saját márkád meghatározása a platformon igen nagy mértékben befolyásolhatja sikereidet a munka világában.

Ha tehát Benned is felmerült a kérdés, hogy hogyan tudod kihozni a maximumot LinkedIn-profilodból, tarts velünk, cikkünkben ellátunk 9 gyakorlatban egyszerűen alkalmazható ötlettel!

1. Optimalizáld profilod keresésre

A LinkedIn az egyik legnagyobb közösségi felület, amely keresőmotorként is funkcionál. Ezért rendkívül lényeges gondosan megválasztanod a kulcsszavakat, melyeket beírva ügyfeleid és munkáltatóid a profilod által kivetett "horogra" ráakadhatnak.

2. LinkedIn=élő önéletrajz?

Igen! Fontos, hogy folyamatosan frissítsd az aktualitásokkal karrier, konferencia, publikációk és az elvégzett kurzusaid terén is!

3. Add el magad a leírás segítségével!

Konkrét tényekkel és mutatószámokkal támaszd alá legjobb és leginkább releváns eredményeidet! (Például így: az oldal látogatottságát X%-kal növeltem.) Adj tömör és egyértelmű leírást, kerüld a felesleges szakzsargont!

4. A tuti profilkép titkai:

  • Az arcodon kívül legfeljebb a vállaid legyenek rajta.
  • Ne legyen pixeles vagy homályos!
  • A kalapot, a napszemüveget és a kevésbé odaillő kiegészítőket kerüld.
  • Mosolyogj! :)
  • A fények legyenek megfelelőek.
  • Semmiképp ne tölts fel szelfit.
  • Egyedül szerepelj rajta.
  • Öltözéked a szakmádhoz passzoljon.

5. A borítókép szerepe

1884×396 képponton mutasd meg kreativitásod! A céged logójával vagy szakmádhoz köthető tartalommal színesítheted oldaladat.

6. Legyél a csoportok aktív tagja!

Ezáltal számos azonos érdeklődési körű szakmabelivel meg tudsz ismerkedni, mely egy lépéssel közelebb vihet az általuk felkínált kiváló lehetőségekhez és szerződésekhez. A csoportokban való aktív részvétel rendkívül fontos: bátran kommentelj, indíts beszélgetést, kérdezz vagy ajánlj segítséget!

7. Kapcsolatok

i_gy_e_pi_tsd_saja_t_ma_rka_dat_a_linkedinen_01.jpgNem csupán saját posztok írása, hanem mások tartalmainak megosztása, lájkolása is rendkívül lényeges főként kapcsolataid kiépítése szempontjából. Ismeretségtől függetlenül az összes felkérést érdemes elfogadnod, ezáltal újabb és újabb hálózatokban jelenhet meg profilod.

8. Kérj ajánlásokat!

A kapcsolataid (például jelenlegi vagy volt munkatársaid, elégedett ügyfeleid) erre tökéletesen alkalmasak. Ha kapsz ajánlást, mindenképp köszönd meg, és cserébe írj egyet a "segítődnek" Te is!

9. Tartalmaid legyenek hasznosak és pozitív töltetűek!

Tekints a LinkedInre munkahelyként, ne hagyományos közösségi oldalként! Alaposan gondold át megnyilvánulásaidat, légy mindig pozitív és inspiráló mások számára. Kerüld az olyan posztokat és kommenteket, melyek a való életben nem hangoznának el tőled az ügyfeleiddel vagy főnököddel történő beszélgetéseid során.

Ugye, Te is alkalmazod ötleteinket?

 

Esetleg még többre vágysz? Ha bármilyen kérdésed felmerülne a LinkedInnel vagy egyéb közösségi oldalakkal kapcsolatban, fordulj hozzánk bátran!

 

Forrás: https://www.searchenginejournal.com/social-media/linkedin-personal-brand/#close

Szólj hozzá

tipp ötletek tippek márka márkaépítés személyes márka énmárka