2021. jún 24.

Így pörgesd fel TikTok profilodat!

írta: Sáringer Viktória
Így pörgesd fel TikTok profilodat!

tiktok-5390055_1920.jpgSzeretnéd növelni követőbázisodat a TikTok-on? Tippeket keresel, hogyan szerezz több nézőt és követőt? Most segítünk 8 tanáccsal, hogy népszerűsíteni tudd TikTok-profilodat!

1. Posztolj naponta többször!

A TikTok-on nem érvényes a szabály, hogy túl sokszor ne ossz meg tartalmat. Ha növelni szeretnéd követőbázisodat, posztolj napi 4-8 alkalommal! Az ilyen gyakori posztolással nagy esélyed van, hogy sok különböző közönséged tudsz elérni, ami hozzájárul a rajongóbázis gyors növekedéséhez.

A megosztott tartalmak témája nem kell, hogy egyezzen, törekedj a változatosságra! Vegyesen ossz meg hasznos, vicces, érdekes tartalmakat.

2. Használd ki az új lehetőségeket!

Akárhányszor kijön a TikTok-on egy új lehetőség, használd! Ha egy aktuálisan friss és új opcióról van szó, akkor a TikTok az ezzel készült tartalmakat még nagyobb valószínűséggel ajánlja majd a felhasználóknak, hiszen népszerűsíteni szeretné az újdonságot. Emiatt jó esélyed van, hogy sok emberhez eljuthatsz.

3. Vegyél részt a trendekben!

Ne válogass, vedd ki a részed minden trendből, amivel összefutsz! Kivételt képeznek ez alól természetesen a káros vagy éppen megbotránkoztató trendek, de a legnagyobb része ezeknek teljesen ártalmatlan. Ha a kezdőoldaladon újra és újra ugyanazt a témát látod, akkor tudhatod, hogy ez éppen nagyon populáris. Ilyenkor tanácsos Neked is minél előbb beszállni, mielőtt lecseng a felkapottság!

Ha egy kis csavart is viszel a trendbe és mondjuk a videó végére beteszel valami extrát, az arra ösztönzi a felhasználókat, hogy újra és újra megnézzék. Ennél több pedig nem is kell ahhoz, hogy virálissá váljon a tartalom!

4. Legyen egy saját trended!

Indítsd Te magad is egy trendet! Ez lehet egy tánc, egy adott audió vagy zene használata, bármi, ami illik hozzád, márkádhoz. A cél az, hogy az emberek felkapják a trendet és ők maguk is elkezdjék elkészíteni saját verziójukat. Ehhez jó, ha a trend egyszerűen leutánozható és érdekes. Ha szerencsés vagy a már sokak által követett TikTok-felhasználókhoz is eljut tartalmad és ők is beszállnak, megjelölnek Téged.

iphone-5259712_1920.jpg5. Mindennap élőben

Ha van legalább 1000 követőd, akkor tudsz élő adásokat is indítani a felületen. Ha már van erre lehetőséged, akkor használd ki és minden nap élőzz! Így kapcsolatot alakíthatsz ki az emberekkel, igazi közösséget hozhatsz létre. Olyan kommunikációt folytathatsz a nézőkkel, amit hagyományos videós formában nem tehetsz meg.

Mielőtt belekezdenél az élőbe, készíts egy TikTok-ot és oszd meg! Az élő adásod felpörgetheti a videó nézettségét.

Ha márkaként vagy fent az oldalon, kezdj el élőzni, miközben dolgozol, az emberek szeretnek belátni a kulisszák mögé! Mutasd meg nekik, épp milyen munkafolyamatnál jártok, kikkel dolgozol együtt, hogy néz ki a raktár és így tovább.

6. Készíts saját videó-sorozatot a TikTok-on!

Igyekezz a témát hozzákapcsolni a saját brand-edhez. Például, ha professzionális rendszerezéssel foglalkozol, akkor elsőként készíts egy rövid videót, amiben bemutatod az embereknek, hogyan rendszerezzenek a nappaliban. Ha tetszik nekik az első videó, akkor ez okot ad nekik, hogy visszajöjjenek a következőért és az azt követőért is, haladhatsz például helyiségenként. Ezzel nem csak nézettséged nő, de nagy eséllyel be is fognak követni.

Mindegyik videóban emeld ki, hogy ez az első, második, harmadik stb. videó, így tudják, hogy érdemes profilodra látogatniuk, mert több hasonló tartalom is vár rájuk.

7. Használd a megfelelő címkéket!

A TikTok-on is elérhetők hashtag-ek, amik nagyon fontosak a célközönség eléréséhez. Olyan keresőcímkéket válassz, amiknek a nézettsége 300.000 és 1 millió között van, mert a billiós megtekintésűek esetén könnyen elveszhet tartalmad a rengeteg videó között.

8. Közös videó

A TikTok-on sok olyan tartalom van, ami már virális és lehet vele készíteni egy közös videót. Sok esetben ezek kérdéseket tartalmaznak: például melyik a legfurcsább randi élményed? Melyik interjú pillanat az, amit nem tudsz elfelejteni?

És mivel ezek a tartalmak már alapvetően népszerűek, így jó esélyed van rá, hogy Te is profitálhatsz, ha beszállsz és készítesz egy saját videós választ!

Forrás: https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-grow-your-tiktok-account-11-tips/

Szólj hozzá

trendek marketing live tippek címkék élő adás tanácsok hashtag posztolás követőszerzés keresőcímke növeld követőbázisod