2021. aug 30.

5 tipp, mellyel növelheted Instagram történeteid elérést

írta: K.Klarissza
5 tipp, mellyel növelheted Instagram történeteid elérést

cover_3_1.jpegKészen állsz néhány Instagram Story tippre, amelyek garantáltan növelik az elérhetőségedet?

Cikkünkben a Facebook egyik mérnöke, Winnie Ma öt legfontosabb tippjét osztjuk meg arról, hogyan lehet stratégiailag fejlődni a Storyk segítségével.

Az Instagram Story nemcsak szórakoztató és kreatív, de annak is az egyik legjobb módja, hogy növeljük az elkötelezettséget, a márkaismertséget és még az értékesítést is!

1. tipp: Határozd meg üzleti céljaid!

A szilárd Instagram Story stratégia létrehozásának legelső lépése az üzleti célok megtervezése és meghatározása.

Ez segít irányítani a tartalmat, valamint személyre szabni a megfelelő stratégiát. 

Íme néhány javaslat a célok meghatározásához:

  • Építs márkatudatosságot: ez összefüggésben állhat a követőid növelésével és a közösség bővítésével.
  • Javítsd követőid megtartását: érdemes arra összpontosítania, hogy a követőid gyakran visszatérjenek a profilodra.
  • Elkötelezettség javítása: a tartalom iránti elkötelezettség javítása történetek megtekintésével, matrica kattintásokkal, reagálásokkal.

2. tipp: Légy stílusos!

Az Instagram történetek 24 óra elteltével eltűnhetnek, de ekkor is fontos, hogy esztétikus tartalmakat hozzunk létre! Illeszkedjenek a márka, a webhely és az Instagram hírcsatornánk stílusához egyaránt!

ultimate-guide-to-instagram-stories-for-business-templates.pngRengeteg mobilalkalmazás segítségünkre áll már abban, hogy minél kreatívabb és ötletesebb Story-kat hozzunk létre, a jó hír, hogy ezek között számtalan ingyenes verziót is kipróbálhatunk.

3. Ne feledd a termékmarketinget!

Ezt a lépést gyakran figyelmen kívül hagyják, pedig kulcsfontosságú a közönség tájékoztatása a termékkínálatról vagy a szolgáltatásokról a Storykon keresztül is.

vertical-double-new-iphone-14.pngKözönséged minél többet tudd meg a termékeidről, annál nagyobb esélyt alakítasz ki a vásárlásokra is. A Storykban, ha megjelölöd az egyes termékeidet, rögtön a weboldaladra irányíthatod közönségedet, ami nagy segítség a számukra.

4. tipp: Elő a játékokkal!

Ha jól csinálod, az Instagram nyereményjátékok valóban elterjeszthetik a márkád hírét, miközben közösséget is építesz általuk. Akár más márkákkal is együttműködhetsz, így növelve a gyarapodás esélyét.

Ügyelj a megfelelő játékszabályzat betartására, hogy a lebonyolítás zökkenőmentesen történjen!

5. tipp: Használj influencer-marketinget!

Influencer-marketing által növelheted márkaismertségedet, követő bázisodat és természetesen az értékesítéseket is.

Fontos, hogy olyan influencereket találj, akik igazodnak a márkád értékeihez, a termékkínálatodhoz, és hogy a közönségük legalább egy jelentős része beleilleszkedjen a Te célközönségedbe. 

Te használod már valamelyik tippet ezek közül?

Forrás: https://later.com/blog/instagram-stories-tips/

Szólj hozzá

stílus célok online marketing tippek címkék történetek sztorik tanácsok esztétika arculat online vásárlás Instagram influencer marketing instagram történetek Insta sztorik Instagram stories termékmarketing