2021. okt 26.

Instagram sztori hack-ek - III. rész

írta: Sáringer Viktória
Instagram sztori hack-ek - III. rész

patrick-tomasso-kgcljwiyiac-unsplash.jpgA különleges Instagram történeteket összefoglaló sorozatunk harmadik részében az írás kerül középpontban. Mert bizony nagyon fontos a szöveg, az emojik, amik rákerülnek a sztorikra és rengeteg módszer van, hogy feldobjuk a történeteket.

Szivárvány szöveg

Az egyik legextrább trükk, amit bevethetünk, az a szivárványos, omre színben végigfutó szöveg. Ugye, milyen jól mutat?

1629279747533_1.jpgEnnek megalkotása az Instagramon belül megvalósítható, így nem kell semmilyen köztes applikáció. Ugyan egy kis gyakorlást igényel, hogy szép legyen a végeredmény, de ha belejövünk, már bármikor könnyedén alkalmazhatjuk ezt a technikát!

Eleinte próbálkozzunk csak egy címmel, egy-két szóval, utána már a hosszabb írások is menni fognak.

Jelöljük ki a szót vagy szavakat, amit ombre vagy szivárvány hatásúra szeretnénk változtatni. Ha ezzel megvagyunk, nyomjunk rá a kis színkarikákra alul, amivel megnyílik a teljes színpaletta.

Mozgasd ujjad a színek fölött, mindeközben másik ujjaddal a kijelölést távolítsd el szép lassan a szövegről. A már nem kijelölt részek azt a színt kapják, amin volt az ujjad, a még kijelöltek pedig azt, ahol most van. Így tehát akár betűnként is megadhatsz más-más színt vagy ujjaiddat összehangolva, lassan mozgatva szép átmenetet hozhatsz létre.

szin7.PNG

instaszi_nek4_1.pngSzöveg árnyékkal

Nagyon jól ki tudunk emelni valamit, ha az írás mögé árnyék is vetül. Még sajnos az Instagramon nincs olyan opció, hogy árnyékolt szöveget gépelhessünk be, így kicsit kreatívnak kell lennünk.

Írjuk be a szöveget, amit megjelentetnénk, majd válasszuk ki a fekete színt. Oké, most írjuk be ugyanazt a szöveget, ugyanúgy, még egy alkalommal. Ezúttal színezzük a szöveget fehérre vagy bármely nekünk tetsző színre. Helyezd a fehér/színes szöveget a fekete fölé és meg is vagy, íme az árnyék a szöveged mögött!

Akár színes árnyékot is készíthetünk vagy nem is csak egy, de több árnyék réteget is, így még jobban kiemelve a szöveget. Nem mindig egyszerű pontosan eltalálni az egyforma szövegméretezést, viszont ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény jól mutasson.

Emeld ki az emojikat!

Ha szeretnéd, hogy kiemelve látszódjanak az emojik, hangulatjelek Insta történeteidnél, akkor máris mutatjuk, mit csinálj!

Pötyögd be a kívánt hangulatjeleket, majd válogass a betűtípusok között és felül jelöld be a középső kis ikont, amivel a szöveg mögé hátteret tudsz betenni. Ez az emoji mögé is plusz keretet, fényt tesz, így máris ki tudod emelni a hangulatjelet.

szin8.PNG

Különleges betűtípusok

Az Instagramon többféle betűtípus közül is választhatunk, de ezek hamar unalmassá válhatnak. Ne keseredjünk el, van rá lehetőség, hogy különleges, új betűtípusokkal is feldobhassunk Instagram történeteinket!

Ha bővítenéd a listát, van lehetőséged letölteni olyan alkalmazásokat, ahol elérhetők különböző betűtípusok. Akár online weboldalakon is elvégezhető a művelet, nem feltétlen muszáj letölteni hozzá. Érdemes az 'Insta fonts' kulcsszavakkal keresni. Írd be a szöveged, mire alul megjelenik több különböző stílusban az írás. Ezeket kimásolhatod, majd beillesztheted a sztorinál.

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_18_16_1.png

Ezután a beillesztett szöveget kedvedre színezheted.

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_19_56_1.png

Ez sajnos nem mindig működik olyan szövegezésnél, ahol ékezet is van, ezeket a legtöbb extra betűtípus nem ismeri fel. Ezért jó ötlet egy Insta sztori szerkesztő appot is beszerzezned, ahol különböző elrendezésekben oszthatod meg a képeid, videóid és a szövegezésnél rengeteg betűtípus is rendelkezésedre áll. Remek választás lehet a Crello, Canva vagy StoryArt.

ke_pernyo_foto_2020-07-03_11_19_35_1.png

Forrás: https://later.com/blog/instagram-stories-hacks#photo

Szólj hozzá

marketing szöveg ötletek történetek sztorik posztok applikációk instagram posztolás Insta sztorik Instagram stories