2022. aug 24.

Miért kellene jelen lenned vállalkozásoddal a TikTokon?

írta: K.Klarissza
Miért kellene jelen lenned vállalkozásoddal a TikTokon?

cover_7_2.jpegAz Instagram és a Snapchat korai felhasználói bebizonyították, hogy ha képes vagy azonosítani és kihasználni egy közösségi média platformot annak kezdeti időszakában, akkor könnyen befolyásolóvá válhatsz és képes leszel a legtöbbet kihozni az adott platform marketingjéből.

Vessünk egy pillantást a 4 fő közösségi média platformra: Facebook, Twitter, LinkedIn és Instagram! Egykor a közösségi média marketing csúcsán voltak, de az összes aktív felhasználó számának gyors növekedésével a hirdetők száma is egyre nőtt. Mára ezek a platformok elérték azt a telítettségi szintet, ahol rendkívül nehézzé válik a márka üzenetének eljuttatása a célközönséghez. Így a felhasználóknak vagy többet kell költeniük, hogy elérjék ügyfeleiket, vagy új közösségi média platformot kell találniuk.

A TikTok tömeges népszerűségével most egy újabb paradigmaváltás küszöbén állunk a közösségi média világában. Sok közösségimédia-szakértő, például GaryVee, Rachel Pederson kiemelt figyelmet fordított a TikTok körüli felhajtásra és meg van győződve arról, hogy a közösségi média platformok piacának jelentős szereplője lesz.

Íme néhány statisztika, amelyek megmutatják, miért nem engedheti meg magának egy vállalkozás a TikTok figyelmen kívül hagyását.

  • Világszerte 1 milliárd aktív felhasználója van
  • 2019 első negyedévében 33 millió letöltéssel ez volt a legtöbbet letöltött alkalmazás az AppStore-on
  • 2020-ban 1,9 milliárd dolláros bevételt termelt, ami 457%-os növekedés éves összehasonlításban
  • 155 országban érhető el

tiktok-users-by-age.pngA TikTok-felhasználók 90%-a naponta többször is hozzáfér az alkalmazáshoz és naponta átlagosan 1 millió videót néznek meg rajta. Tökéletes lelőhelye a Z generációnak, mivel a TikTok-felhasználók 62%-a 30 év alatti, de az idő múlásával egyre több 30 feletti felhasználó is előszeretettel alkalmazza.

Mivel a TikTok még mindig egy viszonylag új és sokak számára idegen platform, főként több felhasználó megszerzésére összpontosít, így, ha el tudjuk kapni a fonalat, relatíve könnyen és rövid időn belül maximális elérést és növekedést eredményezhet számunkra.

Hogyan? Nézzük meg!

Íme a 3 legfontosabb ok, amiért érdemes elkezdeni Neked is használni a TikTok-ot márkád online marketingjére!

Könnyű módja a közösségépítésnek

A mai felhasználók maximális tartalmat fogyasztanak el videókon keresztül, ezért a felhasználókat a közösség részeként kell tekinteni. Ezen a platformon az ötletek videókon keresztüli megosztása és a hasonló gondolkodású emberek érdeklődésének felkeltése a lényeg. 

Marketing, ami nem úgy néz ki, mint a marketing

A Z generáció nem szereti, ha megzavarják a reklámok, ezért 51%-uk használ reklámblokkolókat. A marketing régi technikái nem fognak tehát megfelelni náluk, meg kell találni a kevésbé invazív technikákat és lebilincselő tartalommal gyorsan felhívni a célközönség figyelmét. Erre a TikTok optimális megoldás!

Tökéletes hely a felhasználók által generált tartalmak számára

A milleniumi generáció (az 1981 és 1996 között születettek) mindennél jobban értékeli a hitelességet. Tisztában vannak a marketingtaktikával, így szintén nem fognak bedőlni az ősrégi koncepcióknak. A TikTok a felhasználók által generált tartalmak legnagyobb forrása, így ezt a generációt is tökéletesen kiszolgálja.

Sok népszerű videó-megjelenítő platform is küzd az őket sújtó nézetekkel, ami ahhoz vezetett, hogy a felhasználók bizalmi problémákkal küzdenek és nem hisznek már abban, amiket ezeken a platformokon látnak. 

Annak ellenére, hogy a TikTok viszonylag még új platform, minden lehetőség megvan benne, hogy az összes meglévő platformon felülemelkedjen. Érdemes minél előbb Neked is jelen lenned rajta!

Forrás:

https://www.socialpilot.co/blog/tiktok-for-business

https://www.businessofapps.com/data/tik-tok-statistics/

https://wallaroomedia.com/blog/social-media/tiktok-statistics/

Szólj hozzá

marketing közösség felhasználók újdonság ugc közösségépítés célközönség z generáció marketing tippek applikáció új felület felhasználói tartalmak TikTok videók TikTok trendek TikTok marketing TikTok tartalmak légy jelen