2022. aug 26.

Minden, amit tudnod kell az Instagram Guide-ról

írta: K.Klarissza
Minden, amit tudnod kell az Instagram Guide-ról

pexels-david-bartus-610294.jpgAz Instagram Guide tökéletes eszközt jelent a válogatott, görgethető tartalom megosztására a közösségeddel. Ez a funkció egyszerű módon teszi lehetővé a felhasználók számára az Instagram bejegyzések, termékek vagy helyek gyűjteményének könnyen emészthető formátumban való megjelenítését.

Mindezek ellenére ezek az útmutatók még mindig viszonylag kevéssé használatosak – ami nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy még inkább kiemeld általa vállalkozásodat az Instagramon.

Mi is pontosan az Instagram Guide?

Az Instagram Guide olyan, mint egy miniatűr blog közvetlenül az Instagramon. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy végig görgessenek egy válogatott tartalomfolyamon – hasonlóan egy blogbejegyzéshez.

Használhatók ajándék útmutatók, termékkiemelések, tartalom összefoglalók, GYIK, utazási ajánlások, éttermi értékelések és még sok más összeállítására.

Eltér minden más Instagram funkciótól, mivel az Instagram egészéről válogathatsz hírfolyambejegyzéseket, termékeket vagy helyeket, mindezt a kommentároddal kombinálva.

Ráadásul az útmutatók egyetlen, dedikált helyen találhatók a profilodban: az Instagram Guides lapon.

Hogyan készítsünk útmutatót az Instagramon?

Az első útmutató létrehozásához érintsd meg a plusz ikont a profiloldal jobb felső sarkában és válaszd a Kalauz lehetőséget.

1_5_2.png

Innen három különböző formátum közül választhatsz: Helyek, Termékek és Bejegyzések. Válaszd ki a létrehozni kívánt útmutató típusát és kövesd az alkalmazáson belüli utasításokat a tartalom válogatásához!

2_5_1.png

Miután kiválasztottad azokat a helyeket, termékeket vagy bejegyzéseket, amelyeket meg szeretnél jeleníteni az útmutatóban, átrendezheted a blokkokat, címeket és kommentárokat minden tartalomblokkhoz.

3_3_2.png

4_3_2.pngHa kész vagy az összeállított útmutatóval, válaszd a képernyő jobb felső sarkában a „Következő”, majd a „Megosztás” lehetőséget.

Ezután az útmutatókat a profilod egy külön Útmutatók lapján találod majd. Az útmutatók a közzétételt követő órákban és napokban megjelennek a követőid főoldali hírcsatornáiban is.

Melyek a különböző típusú Instagram útmutatók?

1. Instagram helyi útmutatók

Az első Instagram Guide formátum helyek gyűjteménye. Ezek az útmutatók nagyszerűek városi kalauzokhoz, gasztronómiai tippekhez és utazási ajánlásokhoz.

Kereshetsz helyeket az Instagram könyvtárából, vagy választhatsz a korábban megcímkézett vagy hírfolyambejegyzésekben elmentett helyek közül.

5_8.png

2. Instagram termékismertető

A következő típusú Instagram Guide, amelyet összeállíthatsz, a termékismertető. Ez az útmutató tökéletes termékmegjelenítésekhez, termékajánlatokhoz, összefoglalókhoz vagy ajándék útmutatókhoz. Az Instagramon felsorolt ​​bármely terméket csatolhatod és weboldali linket is tehetsz hozzá.

6_1_1.png

3. Instagram bejegyzési útmutatók

Összegyűjtheted az általad létrehozott vagy mentett Instagram bejegyzéseket (még akkor is, ha nem Te vagy a bejegyzés eredeti szerzője).

A bejegyzések útmutatói kiválóan alkalmasak az erőforrások összefoglalására és összeállítására – tökéletesek oktatási tartalmak megosztására vagy aktuális hírekre, eseményekre való reflektálására.

7_1_1.png

Hol találhatók az Instagram útmutatók?

Az Instagram útmutató eléréséhez látogasd meg a felhasználó profiloldalát és válaszd ki az Útmutatók ikont a profil hírfolyamának tetején:

8_1_1.png

Te hallottál már az Instagram Guide-ról?

Forrás:

https://later.com/blog/instagram-guides/

Szólj hozzá

blog poszt tartalom feed story bejegyzés ötlet útmutató tippek tanácsok kalauz guide új funkció posztolás tartalomgyártás útmutatók tartalomtípus Instagram Guide