2022. okt 25.

Hogyan népszerűsítsd videós tartalmaidat? I. rész

írta: Sáringer Viktória
Hogyan népszerűsítsd videós tartalmaidat? I. rész

pexels-martin-lopez-1117132.jpgA videós tartalom manapság nagyon menő a közösségi felületeken és rendkívül jó eredményeket érhetünk el a segítségével. Ám nem elég a tervezésre, a koncepció kitalálására, a forgatásra és az utólagos szerkesztésre koncentrálni, bizony a videó felfedezhetősége is kulcsfontosságú kérdés.

Most ehhez hoztunk pár tippet az alábbiakban!

1. Készíts rövid, tömör videókat!

Még ha videódnak van is egy lebilincselő felütése, amely magával ragadja a nézőt, akkor is fenn kell tartani a figyelmet.

A legtöbb közösségi felületen már nem kényszer a rövid tartalom, már a TikTok és az Instagram történetei is megemelték a megosztható tartalmak hosszát a korábbi korlátozásokhoz képest. Azonban attól, hogy lehet 10 perces is egy videó, nem biztos, hogy ez lesz a jó út egy olyan pörgős felületen, mint mondjuk a TikTok. Mindig alkalmazkodni kell a választott platform elvárásaihoz. A hosszabb videók rajongói általában a YouTube-on keresnek tartalmakat, az élő streaming-ek követői a Twitch-en aktívak, a gyors és változatos videós tartalmak kedvelői pedig a TikTok-on vagy az Instagram Reels-en nézelődhetnek.

1-1-chart-4_us-index-2022_2x.pngEgy rövid videóval nagyobb a valószínűsége annak, hogy a néző az egész videót megnézi – amit egyes platformok, például a TikTok díjaznak.

Az algoritmus szívesebben ajánlja majd a tartalmat, ha úgy érzékeli, végignézik a felhasználók, nem lépnek ki szinte azonnal.

Ráadásul a fogyasztók 60%-a úgy gondolja, hogy a rövid formátumú videó a hírfolyamon belüli tartalom legvonzóbb típusa.

Használd ki azt a formátumot, amelyet a nézők a legnagyobb valószínűséggel néznek, élveznek és megosztanak.

2. Adj hozzá feliratokat!

Ha feliratokat adsz a videóidhoz, akkor nem csak a videók hozzáférhetősége, hanem a felhasználói élmény is javul azáltal, hogy az emberek a hang bekapcsolása nélkül is megnézhetik videóidat.

Mivel az emberek gyakran görgetik a közösségi médiát olyankor is, amikor nem tudják bekapcsolni a hangot, a feliratok hozzáadásával több nézőt érhetsz el, aki megnézheti, megértheti és megoszthatja videódat.

3. Ne maradj le a trendekről!

Ha folyamatosan figyeled a közösségi oldalakon felkapott témákat, az az egyik legjobb lehetőség a virális terjedésére. Ez különösen igaz az olyan platformokra, mint a TikTok, ahol számos trend születik. Ráadásul akár saját trendeket is elindíthatsz.

Keress olyan dalokat, felkapott hashtag-eket, hangokat és látványelemeket, amelyek folyamatosan szerepelnek a a TikTok For You oldalán vagy a választott közösségi oldal felfedező részén.

Nem számít, milyen trendet választasz, a kulcs az, hogy a saját magadat is tedd bele a tartalomba.

Példaként íme, a SproutSocial hogyan adaptálta az „It’s corn” trendet egy olyan videóba, amelyhez közönségük is kapcsolódni tudott:

@sproutsocial It’s corn. � #cornsong #itscorn #socialmediamarketing #sociamediamanager #socialmediatips ♬ It's Corn - Tariq & The Gregory Brothers & Recess Therapy

4. Ne felejsd el a leírást!

A videód címétől és leírásától a YouTube-on, a TikTokon, a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon található feliratokig kulcsfontosságú az erőteljes, optimalizált szöveg megírása.

A jó szöveg segít elmagyarázni, miről szól a videó, felkelti a kíváncsiságot, és elősegítheti, hogy tartalmaid előrébb jelenjenek meg a keresési eredmények között. Ez nem azt jelenti, hogy nagy betűt kell alkalmazni és clickbait, nézőcsalogató hamis címeket adni. Inkább törekedj a minőségre!

A videóoptimalizálás rendkívül fontos, különösen, ha a YouTube-ról van szó, hogy maximalizáld videód potenciális elérését a keresőben.

Érdekelnek további tippjeink? Hamarosan megjelenik cikkünk második része blogunkon! Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le róla!

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/social-media-viral-video/

Szólj hozzá

tartalom videó trend videók videós tartalmak tiktok szövegezés reels tartalomgyártás instagram reels videós tartalom