2022. dec 22.

Hogyan készíts hatékony videós tartalmakat?

írta: K.Klarissza
Hogyan készíts hatékony videós tartalmakat?

cover_1_4.jpgKíváncsi vagy arra, hogyan készíthetsz hatékony videós tartalmakat az Instagram, TikTok, YouTube és más közösségi média platformok számára? Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan hozhatsz létre marketingcélokat szolgáló videótartalom stratégiát.

Elő a videós tartalmakkal!

Jelenleg a videós tartalmak uralják a közösségi médiát. Az olyan platformok, mint a YouTube és a TikTok, elég nagyra nőttek ahhoz, hogy megkérdőjelezzék a Google keresőmotorként betöltött elsőbbségét. 

Sok platform, mint az Instagram, a Facebook vagy a Pinterest a függőleges, rövid formátumú videók felé fordultak. Egyetlen, organikus, 30 másodperces klippel hatalmas márkamegjelenést érhetsz el, ami néhány évvel ezelőtt még lehetetlen volt. Persze egy ilyen 30 másodperces videó mögött általában rengeteg tervezés és előkészítés zajlik a színfalak mögött. 

Azt tehát mindenki tudja, hogy videós tartalmakra van szüksége, azt azonban már nem mindenki tudja, hogy emellett egy videótartalom stratégia is elengedhetetlen.

Nézzük meg hat ponton keresztül a videótartalom stratégia kulcsfontosságú elemeit, hogy tartalmaid elérjék a megérdemelt nézettséget, követőket szerezzenek és nem utolsó sorban eladásokat generáljanak.

1. Ki a közönséged?

A videótartalom stratégia első lépése annak meghatározása, hogy kit szeretnél elérni. Ki a Te célközönséged?

Kezdd az ideális ügyfél képének felépítésével. Hozz létre egy jól lekerekített avatart, amely képviseli a közönségedet. Kik ők? Milyen közösségi platformokat használnak? Mivel foglalkoznak? Mit csinálnak szabadidejükben? Mik a hobbijaik? Mit akarnak, mire van szükségük, mire vágynak? Mik a céljaik?

Ha már van előtted egy kép az ideális vevődről, sokkal könnyebben találhatsz tartalmi ötleteket. Egy ilyen avatar segítségével nagyon konkrét tartalmat hozhatsz létre egy pontosan meghatározott célcsoport számára.

2. Mi a célod?

Ismered a célközönségedet, ismered a céljaikat és van néhány ötleted a tartalommal kapcsolatban, amely segít nekik eljutni oda.

De mi a célod? Mit akarsz, mit tegyenek? Előfordulhat, hogy azt szeretnéd, hogy nézőid előfizetőkké váljanak. Esetleg terméktesztelőket, befektetőket vagy támogatókat keresel? Vagy inkább egy bejáratott vállalkozásként vevőket vagy ügyfeleket szeretnél szerezni?

A pénzkereset útja, akár előfizetés, termékértékesítés, vagy tanfolyami regisztráció útján történik, jelentősen függ attól, hogy milyen közösségi platformokat használsz és mi iránt érdeklődik a célközönséged.

3. Ki a tartalmad arca?

Melyik videótartalmat nézik meg, osztják meg és követik a legtöbben?

Erre van egy egyszerű válasz. Azt, ahol a tartalom hiteles, őszinte és természetes. Ehhez pedig a legjobb egy előadó, aki mindig szerepel a videókon. Amikor ugyanis az emberek ugyanazt a személyt látják az összes tartalomban, elkezdik felismerni és egyfajta bizalmi kapcsolatot kialakítani felé. Még akkor is, ha a tartalom stílusa vagy fókusza idővel megváltozik, a következetes előadó segít a közönség megtartásában.

A következetes előadó a márka üzenetének és imázsának része. Ne feledd, hogy jelenleg a videó a legjobb módja annak, hogy az interneten látható legyél. Ezek a videómegtekintések pedig nagyobb hatással lesznek az eredményre, ha az emberek felismernek valakit és kapcsolatba lépnek vele.

Ez a sztár előadó pedig valószínűleg Te vagy, hiszen ki más tudná jobban képviselni a saját vállalkozásodat, mint Te magad?

Még ha nem is érzed jól magad azonnal a kamera előtt, ez egy olyan készség, amelyet érdemes megtanulni és hidd el, kellő gyakorlással hamar el lehet sajátítani. Nem kell a tökéletességre törekedned, sokkal inkább légy őszinte és hiteles! A nézők jobban értékelik a videóidat, ha valódi érzelmeket mutatsz meg és valós történeteket osztasz meg a munkádról.

A továbbiakban eláruljuk, milyen témákat dolgozz fel, hogyan készíts egyszerű videós tartalmakat és hogyan értékeld a videós tartalmaidat! Kattints és olvass tovább!

Szólj hozzá

videó közönség ötletek videók tippek cél tartalmak videós tartalmak megtekintések hogyan csináld videós tartalom videós marketing tartalomkészítő