2017. máj 11.

Nehezebben kaphatsz pénzt a Youtube-tól...

írta: Székács Alexa
Nehezebben kaphatsz pénzt a Youtube-tól...

youtube.jpgTudtad, hogy mostantól 10 ezres nézettségi számot kell elérned ahhoz, hogy fizessen a Youtube a videóidért? Bizony. Ezt a szabályt a „hamis” felhasználók ellen hozták létre.

5 évvel ezelőtt nyitotta meg azt a partnerprogramot a Youtube mindenki előtt, hogy akárki bevételt nyerhet a videóival. Így még jobban megnőtt a Youtuberek száma, ezzel párhuzamosa viszont felmerültek bizonyos problémák is. Az emberek olyan videókat töltöttek fel, amik más – például lemezkiadók, filmstúdiók – tulajdonában álltak. Hogy ezeket a gondokat elhárítsák és az „ál-tartalomgyártókat” eltüntessék, bejelentették, hogy ezentúl nem lesz lehetőség pénzt keresnie azoknak, akik nem érik el a 10ezres nézettséget. A cég reméli, hogy ezzel akkora határvonalat húztak, hogy a hamis videó feltöltőket elriasztja és csak az eredeti tulajdonosok maradnak meg.

Hamarosan elindul egy felülvizsgálati eljárás, amihez mindenkinek alkalmazkodnia kell majd.
Ha eléred a tízezres nézettséget, akkor átnézik az eddigi aktivitásod a szabályzatnak megfelelően. Ha nem találnak semmilyen problémát vagy gyanúsat, akkor bekerülsz a Young Professionals Programme-ba és felkerülnek a reklámok a videóidra. Ez az újdonság biztosítja azt, hogy csak szabálykövető felhasználók maradjanak bent.

Mindemellett a márkákat támadó videókat is szűrni fogják. „Ez a határérték megfelelő mennyiségű információt fog adni nekünk egy csatorna érvényességének meghatározásában.”

Reméljük sikeresnek bizonyul a program és nem kell többet a csalók miatt bosszankodnunk!

Forrás: http://www.theverge.com/2017/4/6/15209220/youtube-partner-program-rule-change-monetize-ads-10000-views

Szólj hozzá