2014. feb 24.

Appra fel!

írta: Klausz.Melinda
Appra fel!

mashA mai világban az embereknek szinte hozzá van nőve a kezéhez a mobiltelefon, főleg mióta betörtek az okostelefonok a piacra és már a 8 éves kisiskolás is a legújabb csúcskütyüt kéri szülinapjára, különben nem lesz elég menő a suliban. A Mashable statisztikája szerint 2013-ban 115%-kal nőtt a különböző alkalmazások használata telefonon. A legnagyobb ugrás a kommunikációs eszközök terén észlelhető.

A Google Play Store számtalan hasznos kis programot kínál számunkra, amik a segítségünkre lehetnek, ezekből szemezgetünk:

Kezdjük is elsőként egy olyan programmal, ami a nem használt, felesleges alkalmazásokat lövi ki. Ez pedig az Advanced Task Manager. Gyorsan megszabadulhatunk a háttérben dolgozó felesleges programoktól és akár látványosan gyorsabb lehet a további munka.

Valószínűleg mindenkinek van már a telefonján Facebook és Gmail legalább. Természetesen a Facebookhoz is van alkalmazás, amellyel megkönnyíthetjük a csevegést. Ez pedig a Facebook Messenger nevű alkalmazás, ami kimondottan csak a chatre alkalmas, viszont azt egyszerűbbé teszi, hiszen nem kell külön belépegetnünk a Facebookra. Akivel éppen beszélünk, annak a profilképe egy kis buborékban jelenik meg a telefon fő kijelzőjén. Innen nagyon egyszerűen megnyitható az adott beszélgetés és könnyen pakolgathatjuk is, ha éppen útban van.

Nincsenek kéznél állandóan a kedvenc képeid, dokumentumaid? Akkor bizony ajánlott letölteni a telefonra a Dropboxot, ami egy online tárhely. Képek, videók, dokumentumok feltöltésére, tárolására és megosztására szolgál. Így bármikor előszedhetjük a kiskutyánk fotóját még akkor is, ha a telefonról véletlenül törlődtek volna az adatok.

Kirándulást tervezel és szeretnéd tudni előre az időjárást? Vagy éppen reggel inkább a telefonodon néznéd meg, hogy kell-e esőkabát, minthogy kinézz az ablakon? Akkor neked találták ki az AccuWeather alkalmazást!

Személy szerint velem már többször előfordult, hogy sikerült törölnöm a létező összes sms-emet (szoftverfrissítés, új telefon, vagy csak éppen egy rossz gomb megnyomása). Ez nagyon bosszantó tud lenni. Szerencsére az SMS Backup nevű program megoldás lehet erre. Beállítható, hogy hány óránként csináljon biztonsági mentést az összes, vagy éppen csak 1-1 SMS szálról. Később pedig csak a visszaállítás gomb megnyomásával visszavarázsolhatjuk az összes törölt üzenetet.

Végül fontos megemlíteni az alkalmazást, amivel telefonról is kezelhetjük Facebook oldalunk adminfelületét. Ez pedig nem más, mint a Facebook Pages Manager nevű applikáció. Ezzel az alkalmazással út közben is nyugodtan megoszthatunk fotókat, üzeneteket az oldalunk rajongóival.

Az alkalmazások nagyon sokban segíthetik a mindennapokat, de azért tudnunk kell, hol a határ, mert könnyen áteshetünk a ló túloldalára is. Ezt szemléltetve a Coca-cola is készített egy ütős reklámot, hogy az emberek kapjanak a fejükhöz, mert amíg a telefonjukon pötyögnek, kihagyhatnak egy rakás élményt. (Mint például a kólát? Na, mindegy.) Ötletes reklám. :)

Nektek melyik a kedvenc mobil alkalmazásotok? Mit tartotok még kihagyhatatlannak?

Szólj hozzá