2014. aug 02.

4 trükk Instagramra

írta: Klausz.Melinda
4 trükk Instagramra

insta3Úton-útfélen rengeteg téma adódik az instagrammosok számára, mint például a frissen érő gyümölcsök, eső utáni szivárvány, vagy éppen egy jól elkapott fesztivál-pillanat. De nem mindegy a minőség sem! Az alkalmazás rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt évben, van köztük néhány remek rejtett funkció, amit lehet, hogy észre sem vettél.

  1. Használjunk rácsvonalakat a kép kiegyenesítéséhez!
Még ha használjuk a kamera által nyújtott rácsvonalat, akkor is nehéz lehet tökéletesen egyenes képet lőni. Ebben segítségünkre lehet az Instagram által kínált rácsvonal, amivel utólag javíthatunk a képen. Ha pedig megérintjük a képernyőt, a rácsvonalak sűrűbbé válnak, amivel még pontosabb képet kaphatunk.
  1. Hasonlítsuk össze az „előtte” és „utána” képet!
Ha elkezdjük szerkeszteni a képet, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy hogy is nézett ki az eredeti. De azért ne vigyük túlzásba a szerkesztéseket! Tudtad, hogy a szűrő kiválasztása képernyőn, ha megnyomjuk és lenyomva tartjuk a képen az ujjunkat, akkor egy pillanatkép készül az eredeti képről az összehasonlításhoz? Ezek után annyiszor váltogathatunk oda-vissza, ahányszor csak akarunk a tökéletes kép szerkesztéséhez.
  1. Állítsuk be a szűrő erejét és adjunk hozzá keretet!
Néha az alapértelmezett szűrő beállításával is elérhetjük a tökéletes eredmény, amire vágyunk, de gyakran kell még egy kis intenzitás. Tudtad, hogy a kettős érintéssel megjelenik egy csúszka, hogy növelje vagy csökkentse a szűrőt? Valamint itt keretet is adhatunk képünknek.
  1. Ellenőrizzük a képet, mielőtt megosztjuk!
Nem túl kellemes, mikor sok belefektetett idő és energia után az Instagramos képünk mégsem úgy siker, ahogy azt szerettük volna. A legkisebb hiba is tönkreteheti a végeredményt. Tudtad, hogy a megosztásnál, ha a képre kattintunk, az megjelenik nekünk teljes képernyőben? Érdemes még egy utolsó pillantást vetni rá, mielőtt az éterbe kerül.

 

 

Szólj hozzá