2015. jan 02.

Közösségi média tévhitek - 2. rész

írta: Klausz.Melinda
Közösségi média tévhitek - 2. rész

law-firm-social-media-myths1Az előzőekben megnéztünk néhány téves állítást a közösségi médiával kapcsolatban, mint például, hogy a felületeket nem használja az idősebb korosztály, vagy, hogy csak a like-ok száma méri a befektetett energia sikerét. Ezeknek a mítoszoknak a sorát szeretnénk folytatni és szép sorjában megdönteni őket.

Folytatódjon tehát a tízes lista!

  1. mítosz: A Twitter csak a sztároknak való
Bármelyik kisvállalkozás örülne, ha annyi követője lenne, mint egyes sztároknak, de valószínűleg célravezetőbb a kisebb, de megbízhatóbb rajongói tábor ebben az esetben, hiszen nagyobb a valószínűsége, hogy bevételt fognak termelni. Nem is szükséges, hogy napi 10szer csiripeljünk, mint a sztárok, ha nincs igazából mondanivalónk.
  1. mítosz: A profil kitöltése és a profilkép lényegtelen
Senki nem akar olyan oldalról vásárolni, ahol nincs leírás és kép. Az embereknek kell, hogy megbízhatóságot sugalljon az profil. Fordítsunk időt a leírás megírására és a szimpátiát keltő kép kiválasztására. Ne felejtsük a megfelelő kulcsszavak használatát sem!
  1. mítosz: Minél több a bejegyzések száma, annál nagyobb a bevétel is
A vállalati Facebook oldalakat szerencsére nem úgy kell kezelni, mint a saját profilunkat (főleg, ha tinilányok vagyunk, akik napi 25 szelfit osztanak meg magukról). Itt a kevesebb néha több. Sőt, a Facebook algoritmusa egy idő után szabályozza azokat, akik túl sokat posztolnak és egyre kevesebb lesz a megjelenések száma a hírfolyamokban.
  1. mítosz: A videók túl költségesek és időigényesek
Azért itt nem egy Spielberg-szintű videóra kell gondolni. Ezek nem igényelnek drága berendezéseket és komoly programokat. Vannak már egész ügyes ingyenes videószerkesztő programok is, amikkel elkészíthetjük saját 1-2 perces videónkat is.

10. mítosz: A személyes márka nem működik

Nehéz szétválasztani a magánszemélyt az üzlettől, de nem is feltétlenül kell. A felhasználók jobban kötődnek a húsvér emberekhez. Adhatunk nyugodtan tanácsokat, tippeket a termékeink/szolgáltatásainkkal kapcsolatban, ezzel még elkötelezettebbé válhatnak a márka iránt.

Reméljük, hogy ezeknek a mítoszoknak a lerombolásával még sikeresebben kezdhetjük a 2015-ös évet! Ha a tévhitek ellen szeretnél tenni és konkrét, mellébeszélés nélküli információkat szeretnél kapni, kattints ide!

Szólj hozzá