2015. már 01.

Elhalálozik a Google+?

írta: Klausz.Melinda
Elhalálozik a Google+?

google-plus-photos-streams-dead.jpgBár a Google hivatalosan sosem ismerte be, közösségi oldala, a Google+ sosem tudott igazán nagy sikereket hozni, mint közösségi oldal - hazánkban pedig még annyira sem, mint külföldön. Pedig volt néhány talán kicsit már-már erőszakos erőfeszítése is, amivel népszerűsíteni akarta magát. Ilyen volt például, hogy csak a Google+-on keresztül szólhatunk hozzá a YouTube videókhoz.

Nemrég Bradley Horowitz jelentette be, hogy a Google Photos és a Google Stream termékek felelősének nevezték ki, ami pedig egy biztos jele annak, hogy ez a 2 alkalmazás is kiválik a Google+-ból. Ezek után, pedig lássuk be, nem sok minden marad a felületen, hiszen ősszel már a Hangouts alkalmazás is kivált a felületből.

A Google+ abban reménykedik, hogy a felület megmarad a hirdetések számára? Eléggé valószínűtlennek tűnik az ötlet, hiszen a közösség nélkül kiknek szólnának a hirdetések?

Az már biztos, hogy a Google+ soha nem fog akkora figyelmet kapni a felhasználóktól, mint a Facebook, viszont hirdetés szempontjából továbbra is exponenciálisan nagyobb és jövedelmezőbb.

A Google sok dologba belekóstol, kísérletezik, de hosszú távon csak azt tartja meg és szánja rá az erőforrást, amire valós felhasználói igény mutatkozik. A Google+ viszont egyedi esetnek számít, hiszen a közösségi média szerepe rendkívül jelentős, így továbbra is akarnak maguknak egy szeletet a képzeletbeli tortából. De vajon megéri a sok erőfeszítést?

Szólj hozzá