2015. ápr 18.

Megújult az Instagram!

írta: Klausz.Melinda
Megújult az Instagram!

Instagram

A 2010-ben született Instagram az egyik olyan alkalmazás, melynek kis ikonja a legtöbb okostelefon kijelzőjén ott csücsül, főleg, ha a fiatalabb korosztályról van szó. Ez az a kis app a négyzet alakú fotóival és jól eltalált szűrőivel a legtöbb szelfit, kisállatos és #mutimiteszel képet szolgáltatja az utókor számára.

Viszont ahogy ilyenkor tavasszal általában mindenhol, az Instagramon is eljött a frissítések, megújulás ideje. Utoljára tavaly decemberben kapott a program 5 új szűrőt, most tavasszal az app hivatalos blogjának bejelentése szerint pedig úgy döntöttek, hogy további két újítással gazdagítják az alkalmazást, ezek pedig a Color és Fade nevű kreatív eszközök.

insta

A Color segítségével egy plusz színréteget tehetünk a shadows és highlights értékekre, hogy a képeink még különlegesebb hatást keltsenek. Sárga, narancssárga, piros, rózsaszín, lila, kék, cián, és zöld színekkel finomíthatók a fotóink.

A Fade használatával pedig a képeink színein tudunk világosítani, hogy ne legyenek annyira élénkek, harsányak, ami sok esetben kellemes hatás fog majd hozni. Itt is a már jól megszokott százalékos csúszka segítségével tudjuk majd szabályozni az értékeket.

Szintén újdonság, hogy mostantól beállítható, hogy az Instagram jelezze számunkra, ha az általunk kiválasztott felhasználók új képeket töltenek fel az oldalra.

Ugyanis aki sok embert követ, annak nagyon el tudnak veszni egyes emberek képei. Ezt a problémát oldja meg az új funkció, melynek segítségével a számunkra fontos profiloknál beállíthatjuk, hogy kapjunk értesítést arról, ha új képet/videót tesz közzé az illető. Ehhez a felhasználó adatlapján a "Turn on Post Notifications" lehetőséget kell kiválasztanunk.

Te milyen funkciókat hiányolsz még az alkalmazásból?

Szólj hozzá