2015. júl 28.

Instagram frissítés: Felfedező

írta: Klausz.Melinda
Instagram frissítés: Felfedező

instaA Facebook rengeteg frissítése után az Instagramnak is be kellett állnia a sorba és előrukkolnia valamilyen frissítéssel. Így esett, hogy megújította a felfedező oldalát, vagyis az Explore Page-t. De ez vajon milyen hatással van az Instagramon folytatott marketingre? Nézzük meg együtt!

A kezdetekben ezt a funkciót azért találták ki, hogy a felhasználók könnyebben megtalálhassák a népszerű tartalmakat. A képek, amik több interakciót értek el, kiemelést kaptak a felületen. Most már egy lépést tettek előre a fejlesztők. Így a felfedező segítségével a népszerű felhasználókat, trendeket és témákat is megtalálhatjuk a segítségével.

A frissített keresési funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nem csak egyszerűen a hashtagekre, vagy az emberekre keressenek rá. Most már csak beírunk egy kulcsszót és kidobja a hashtageket, a felhasználókat, a helyeket és a kulcsszóhoz kapcsolódó minden bejegyzést. A frissítés előtt, Instagrammereknek meg az adott posztot honnan is osztották meg.

Hatása a márkákra:

Az pedig, hogy helyeket is lehet már keresni az újítással, elég kedvező lehet a fizikai helyszínnel rendelkező márkáknak. Az éttermek például kihasználhatják ezt a helyzeti előnyt. Innentől kezdve megjelölhetjük a helyszíneket a bejegyzésekben, hogy a felhasználók a későbbiekben könnyebben rákereshessenek. Ezzel pedig ugye növelhetjük rajongói bázisunkat.

Innentől ha esetleg kifogyunk volna az ötletekből, csak rákeresünk a népszerű témákra és egyből ihletet meríthetünk belőlük. A legfelkapottabb képekre rá lehet keresni általánosságban is, de ha csak egy konkrét témában keresünk, akkor címkék segítségével szűkíthetünk a találati listán.

Sőt már arra is rá tudunk keresni, hogy melyik a legfelkapottabb hashtag jelen pillanatban. Szintén jó trükk új téma keresésénél. ;)

Bővíteni szeretnénk rajongói táborunkat? Keressünk rájuk a helyszín alapján. Kutassunk az üzletünk környékén megosztott bejegyzésekre és célozzuk meg a közelben járt felhasználókat! Vagyis keressünk rá azokra a bejegyzésekre, amikben szerepel az adott helyszín! Innentől már csak kapcsolatot kell létesíteni a lista legnépszerűbb felhasználóival. Egyszerű, ugye?

Te kihasználod az újítás adta lehetőségeket?

Szólj hozzá