2015. sze 15.

Szélesvásznúvá vált az Instagram

írta: Klausz.Melinda
Szélesvásznúvá vált az Instagram

2-Format-Icon_LandscapeAz Instagram 5 év alatt mindenki kedvenc négyzet alakú fotómegosztó felületévé vált… De többé már nem!

Félreértés ne essen, nem azért, mert megszűnik az oldal, hanem csak az ikonikus négyzet alakú képek helyett már más szélességben is fel tudjuk tölteni képeinket.

Volt már olyan, hogy le kellett vágni valaki fejét egy csoportképről, hogy fel tudjuk tölteni az Instagramra? Vagy külön kellett még szerkesztgetni a képet, hogy elérjük a tökéletes négyzetformát, amiben engedi feltölteni a képeket az alkalmazás? Ennek most vége! Az Instagram végre rájött, hogy nem csak négyzetben lehet gondolkodni és már jöhetnek az álló vagy fekvő, sőt a panoráma képek is.

A lényeg, hogy frissítés után a képek feltöltésekor megjelenik egy új ikon, aminek megnyomásával feltölthetünk bármilyen szélességű képet és videót.

Ashley Yuki, az Instagram termékmenedzsere így nyilatkozott:

„Kiderült, hogy majdnem minden ötödik fényképet vagy videót nem négyzet formában akarnak feltölteni, és tudjuk, hogy eddig nem volt könnyű megosztani az ilyen típusú tartalmakat Instagramon. Így például a Golden Gate hidat sem lehetett szépen feltölteni.”

Sokáig vártunk erre az újításra, de végre megérkezett! ;)

Nektek problémát okozott, hogy csak négyzet alakú képeket engedett eddig feltölteni az Instagram?

 

Szólj hozzá