2016. már 27.

Nem mobilra optimalizált a weboldalad? Akkor nagy bajban vagy!

írta: Petneházy.Flóra
Nem mobilra optimalizált a weboldalad? Akkor nagy bajban vagy!

google-responsive-website-design-even-more-important.jpgDe miért szükséges mobilra optimalizálni weboldalunkat?
Weboldalaid látogatóinak jelentős részét mobilos felhasználók teszik ki. Így szolgáltatásod értékesítésénél buktató lehet, az, hogyha az érdeklődő egy tenyérnyi felületen nem látja át a weboldaladat és érdektelenné válik.Ez az egyik ok.
A másik, ami szükségessé teszi az optimalizálást, a Google Inc. szigorítása. Eddig csak a rangsorolásban kerültél hátra, a nem mobilbarát felületed miatt. Idén májustól már elképzelhető, hogy nem jelenik meg oldalad a keresési találatok között, azért, hogy a felhasználó hamarabb megtalálja az általa keresett minőségi tartalmat, ezzel a felhasználói élményt növelve. A nem mobilbarát weboldal - hiába tartalmas – nem számít minőséginek.   


Mielőtt elkezdenéd, ellenőrizd le oldaladat!
1.    A Google Analytics segítségével leellenőrizheted, hogy hány százalékban látogatják weboldaladat okostelefonról és hány látogatót hoz a Google kereső szolgáltatása.  
www.google.com/analytics


Ha a továbbiakban szeretnéd sikeresen mérni a közösségi média felületeidet, olvasd el alábbi cikkünket is: http://kozossegimedia.cafeblog.hu/2015/05/11/igy-merd-sikereidet-a-kozossegi-media-feluleteken/


2.    Ha úgy gondolod, vagy nem tudod, hogy mobilbarát az oldalad, ellenőrizd le itt: https://goo.gl/SIJZBT

nevtelen_1.pngTippek az optimalizáláshoz:
-    A jó design nem egyenlő az optimalizálással.
-    Ésszerűsítsd a tartalmak elhelyezését, weboldalad elrendezését. Vázold fel a lehetséges felhasználói „útvonalakat” és az ügyfeleid, saját tapasztalataid alapján építsd fel azt.
-    Válassz reszponzív web dizájnt (Responsive web design / RWD), így oldalad ugyanazzal az URL-el és kóddal jelenik meg eszköztől függetlenül. A kijelző viszont igazodik a képernyőmérethez.

Ha elakadnál, kövesd a Google hivatalos útmutatóját az optimalizálási folyamat során: https://goo.gl/Fx0BOn

Szólj hozzá

google mobil weboldal optimalizálás reszponziv