2016. ápr 11.

A jobb Instagram bejegyzésekért!

írta: Petneházy.Flóra
A jobb Instagram bejegyzésekért!

instagram-measure-fix-yellow_03.jpg

Szeretnél hatékonyabb tartalmat gyártani céged Instagram oldalára? Ehhez nélkülözhetetlen a feltöltött tartalom, reakciók elemzése. A Social Examiner cikke alapján 3 olyan eszközt mutatunk be, amely nyomon követi, értékeli követőid reakcióját és segít a nagyobb követőszám, elkötelezettség elérésében.

A hetekben az Instagram bejelentette, hogy bevezet egy olyan új algoritmust, amely előtérbe helyezi és elsőként jeleníti meg a felhasználók által megítélt legérdekesebb tartalmat. Szólítsd meg követőidet, növeld a kreativitást posztjaidban, hiszen a magas szintű elkötelezettség segít a toppon tartani tartalmadat, akár kis vagy nagy cégről van szó.

Ha hosszú távon szeretnénk az Instagram felületén sikereket elérni, hasznos lehet egy hasonló eszköz bevonása a stratégiánk elkészítésénél, főleg az új algoritmus bevezetése miatt

#1: Simply Measured http://simplymeasured.com/instagram-analytics/

Amikor elsőnek látogatod az oldalt, kapsz egy ingyenes felhasználói jelentést, ami az elmúlt két hónapról mélyreható elemzést biztosít, beleértve a legnépszerűbb bejegyzést, a legjobb napokat és órákat az interakcióra, a leghatékonyabb hashtag-eket, szűrőket.

#2 Iconosquare http://iconosquare.com/

Az Iconosquare olyan mérőszámokat enged nyomon követni, mint a követők növekedése és vesztése, legjobb időszakok a posztolásra, elkötelezettség növekedés, legjobb tartalom hozzászólás és like alapján, stb.

7 napig kínálja fel ingyenes demo verzióját, de ez idő alatt rájöhetünk, hogy érdemes-e használni, vagy sem.

#3: Sprout Social http://sproutsocial.com/features/social-media-analytics

Hasonlóan az előző két programhoz, nagyjából ugyanazokat tudjuk vele mérni. Az egyetlen hátránya, hogy az adatokat csak a regisztráció időpontjától jeleníti meg, nem úgy, mint a másik két szoftver, amivel a múltbéli posztok elemzéseit is megkapjuk.

Az ingyenes próbaidő 30 napig tart.

Ha használtátok már bármelyiket, mi a véleményetek? Van egyéb program, amit hasznosnak találtok az Instagram elemzésére?

Szólj hozzá

mérés elemzés optimalizálás