2016. jún 27.

Hova töltsd fel videóidat?

írta: Petneházy.Flóra
Hova töltsd fel videóidat?

vid.jpgVolt egy jó ötleted, megvalósult, kész a videó, már csak fel kéne töltened valahova? Az alábbi cikkben segítünk, hogy megtaláld a tökéletes platformot videódnak!

Még a videó tervezésénél gondold át, hogy melyik platformra készíted a videót. Mindegyik felületre más-más kimondatlan szabályok érvényesek ahhoz, hogy a legnagyobb közönséget elérd vele.

#1 Youtube

A Youtube videókat megnyitók valóban érdeklődnek, keresnek és tesznek azért, hogy valami érdekeset/ szórakoztatót/ informatívat lássanak. Így lehet, hogy itt kisebb az elérésed, de nagyobb a valós közönség száma.

Gondolj a többi felületedre is:

Ha Youtube-ra készítesz videót, érdemes a vágót megkérni arra, hogy egy 60 mp-es Instagram verziót is készítsen, amit akár Facebook-on is továbboszthatsz, vagy újra közzétehetsz, ezzel nagyobb közönséget megszólítva

#2 Facebook

Facebook-on (és Instagram-on) hatalmas nézettségi számokat tudsz produkálni videóddal, hiszen ahogy megjelenik valakinek a hírfolyamában, rögtön el is indul.  Ezt ki lehet használni, hogyha minél több embert szeretnél elérni, és rá tudod venni az első pár másodpercben a nézőt, hogy hangot adjon a képhez.

#3 Instagram

Instagram-on már 60 mp-ed van meggyőzni a nézőt márkád jelentőségéről. Legyen rövid, lényegretörő, érdekes/ szórakoztató. Ha aktív az Instagram felületed, ide töltsd fel a trailert a később Facebook-ra/ Youtube-ra feltöltött videók előkampányához.

#4 Snapchat

Ha Snapchat-re szánod videódat, szintén érdemes feltöltened Facebook oldaladra, hogy ha valaki szeretné visszakeresni, megtalálja egy másik felületeden – hiszen a Snapchat videó 24 órán belül eltűnik.

Ha további videómarketinggel kapcsolatos cikket keresel, kattints ide:

Mitől működik a videómarketing?

 http://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2016/06/15/mikor_mukodik_a_videomarketing#more8812382

Hogyan csinálj kis költségvetésű videót?

http://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2016/05/20/kis_koltsegvetesbol_videot_igen_a_kozossegi_mediaban

Szólj hozzá

videó