2016. nov 01.

5+1 Instagram tipp vállalkozásoknak

írta: Székács Alexa
5+1 Instagram tipp vállalkozásoknak

instagram-limits.jpgSokan azt hiszik, hogy az Instagram nem vállalkozásoknak való felület, pedig nagyon jó marketing eszköz lehet. Persze mielőtt belevágsz mindenképp tájékozódj, hogy a célközönséged aktív-e ezen a felületen. Ha igen, akkor adunk néhány tippet, hogy itt is sikeres profilod lehessen!

Az első és legfontosabb lépés, hogy ne vigyük túlzásba a reklámozást!
Nyilván a végső célunk, hogy eladjuk a termékeinket, de ezt semmiképp sem szabad erőltetni. Ne csak a termékfotókat posztold műtermi környezetben, hanem ossz meg rajongóiddal olyan képeket is, amelyiken termékeid éppen használat közben vagy vicces helyzetekben láthatóak.

Ajánlj fel akciókat!

Ezeket az oldalakat sokan azért követik, mert látni akarják a legfrissebb eseményeket, akciókat, nyereményjátékokat! Sokkal egyszerűbb nyomon követni itt egy márkát, mint folyton a honlapot böngészni.

Mutassátok magatokat!
Sokan könnyebben tudnak azonosulni egy olyan márkával, akik megmutatják, hogy kik is dolgoznak a színfalak mögött! Érdemes időnként egy-egy csoportképet megosztani a közönséggel, akár munka vagy egy laza csapatépítő program közben! ;)

A jó minőségű „szép” fotók sokat dobnak!
Valójában nem mindegy milyen minőségű képet teszel ki az oldaladra, hisz a kép állítja meg a nézőt. Gondolj bele, mennyi inger és vizuális élmény ér minket nap, mint nap. Te is csak a számodra érdekes látványt szúrod ki azonnal! Ezért igyekezz különleges, figyelemfelkeltő és mindenképp jó minőségű, „szép” fotókat közzétenni! De ne feledd! Nem kell itt sem túlzásba esni, hisz van, hogy a kevesebb több!

Egyesítsd közönségeidet! Kapcsold össze a honlapoddal!

Az Instagram képeidet automatikusan a weboldaladra is megoszthatod! Vagy! Mivel a közösségi média lényege, hogy itt a rajongóiddal egy „párbeszédet” folytatsz és rögtön kaphatsz visszajelzéseket, engedélyezd, hogy a honlapodra ne csak a te, de a vásárlóid is rakhassanak fel képeket a megfelelő hashtaget használva! Nagyon pozitív élmény lehet ez neked és nekik is, hisz így együtt formáljátok a márkát és olyan csodás ötletekre is fény derülhet, amire magadtól nem is biztos, hogy gondolnál! (https://snapwidget.com/)

+1. A posztoknak legyen valamilyen tematikája, tervezd meg előre, kísérletezz, hogy mi válik be leginkább! Legyél humoros, nyitott és őszinte ezeken a platformokon is! ;) Gondolkozz, Te mivel tűnnél ki a tömegből? ;)

Szólj hozzá