2018. dec 20.

Ezekre kerestünk rá, ezeket hallgattuk 2018-ban...

írta: Klausz.Melinda
Ezekre kerestünk rá, ezeket hallgattuk 2018-ban...

google_2.png18. alkalommal hozta nyilvánosságra a Google az év legkeresettebb szavainak listáját és az ehhez kapcsolódó - idén is megható és izgalmas - évösszegző videót. 

A több, mint hetven ország listáit összegző globális keresési listán a labdarugó világbajnokság, Avicii, Mac Miller, Stan Lee és a Fekete Párduc című film szerepel. 

A legkeresettebb hír a világbajnokság, a legtöbbet keresett ember Meghan Markle, a sussexi hercegné, a színészek közül Sylvester Stallone, a sportolók közül pedig Tristan Thompson volt. A veszteséglistát egyértelműen Avicii vezeti, a filmek listáját a Fekete párduc, zenészek közül Demi Lovato volt a legnépszerűbb, míg a műsorok közül a 延禧攻略 (azaz a mandarin nyelven futó Story of Yanxi Palace című sorozat).

A teljes lista:

google.png

 

 

 Magyarország esetében a legkeresettebb témák sorában a labdarugó világbajnokság a második helyre csúszott, ugyanis a választás megelőzte az összevont keresettséget. Avicii azonban nálunk is dobogós, nem várt halála miatt a harmadik legkeresettebb lett 2018-ban. Szintén nem vártuk valószínűleg a Való Világ ilyen fokú keresettségét (4. helyen szerepel), sőt olyannyira elől van a listán, hogy a Black Friday-t is megelőzte.

A legkeresettebb dalszöveg 2018-ban a Queen: Bohemian Rhapsody dala volt, filmben a Venom-ot, receptben pedig a Frankfurti levest kerestük a legtöbbet.

google_1.png

Az összefoglaló videót pedig itt láthatjátok

Aki kiváncsi a legkeresettebb YouTube-videókra, annak ezt a szokásos Rewind videót ajánljuk, amiről idén nem készítettünk külön blogbejegyzést, mert valahogy elég unalmasra sikerült idén (és ezzel a véleménnyel mintegy 13 milliónyian vagyunk így, ahogy a dislike-okból kiderül...):

Ha a 2017-es összegzések érdekelnek,

Google keresések kapcsán katt ide:

https://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2017/12/13/ezeket_kerestuk_leginkabb_2017-ben

Facebook posztok kapcsán katt ide:

https://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2017/12/12/a_legtobbet_megosztott_bejegyzesek_2017-ben

Összehasonlításként pedig a tavalyi YouTube Rewind itt található:

https://kozossegi-media-mindenkinek.blog.hu/2017/12/11/ezeket_hallgattuk_2017-ben

 

Szólj hozzá

google youtube összegzés év rewind 2018