2019. feb 02.

Lépj ki a tömegből videós kampányaiddal!

írta: Cs. Krisztina
Lépj ki a tömegből videós kampányaiddal!

clark-tibbs-367075-unsplash.jpgMegszámlálhatatlan módon bemutathatjuk a márkánkat, de néha nehéz a “bármit választhatunkból” kiválasztani a legjobbat. Kicsit olyan érzésünk is lehet, hogy gyönyörű hóesésben állunk, nézzük a hófödte tájat, de nem tudjuk kiválasztani a legszebb hópelyhet.

Hogyan kezdjünk hozzá a kreatív tartalom kitalálásához? Először is vegyük sorra azokat a lépéseket, amelyek minden kampány alappillérei.

  1. Derüljön ki a felhasználók számára, hogy mit látnak!

Érdemes már a hirdetés első pár másodperce alatt megjeleníteni a brandet, persze nem túl tolakodóan. A felgyorsult világban a felhasználók gyorsan mozognak erre-arra, így célszerű már a legelején “megmutatni magunkat”, hogy jobban fel tudják idézni később a látottakat.

  1. Tervezz úgy, hogy a videó hang nélkül is élvezhető legyen!

Fontos tudnunk, hogy az Instagram felhasználók majdnem fele a Stories hirdetéseket hang nélkül nézik meg. Éppen ezért úgy érdemes gondolkodnunk, hogy a videók egyértelmű üzenettel és szemetgyönyörködtető látványvilággal rendelkezzenek. Persze, a hang sem mellékes szempont, tehát azt sem szabad elhanyagolni.

  1. Izgalmas felvezető a figyelem titka

Ha a célközönséged javarészt mobilon használja a közösségi média felületeket, akkor van egy jó és egy rossz hírünk is. A jó az, hogy jelentősen nagyobb arányban képesek felidézni az így befogadott tartalmakat, viszont a rossz hír, hogy 41%-kal gyorsabban navigálnak - tehát még kevesebb idő alatt kell őket megfogni, mint a számítógépes hírfolyamban.

  1. Ne legyen túl terjengős!

A kevesebb több elve mellé bekúszik még egy, ha a videós kampányokról van szó: a rövidebb jobb. A hírfolyamban a 15 másodpercnél rövidebb hirdetések működnek a legjobban, a legkiválóbban teljesítő Stories hirdetések pedig 10 másodpercnél is rövidebbek.

  1. A mobilfelületet kalkuláld bele a dologba!

A felhasználók javarészt álló helyzetben böngészik a hírfolyamot, így érdemes figyelembe venni a tartalomfogyasztási szokásaikat, és alkalmazkodni hozzájuk.

 

...és most nézzünk néhány konkrét példát a kreatív tartalmakra! 

America’s Test Kitchen - a siker nem zárja ki a költséghatékonyságot

Az America’s Test Kitchen például finom animációval fűszerezte meg állóképeit, és így készített videós hirdetéseket. Ez az ötlet 45%-kal növelte az érdeklődők számát, anélkül, hogy nagy beruházásokra lett volna szükség. 

Red Bull - Can you make it?

Nagyon ötletes megoldással élt a Red Bull a Can you make it? című kampánya során. Belevette a rendszerbe az interakciót és a rövidebb jobb elvét is. A képek és a feliratok gyorsan váltakoztak egymás után, miközben egy folyamatos üzenet arra ösztönözte a felhasználókat, hogy koppintsanak a megállításhoz. Így, személyesebbnek érezhették a számukra megjelenő mondatot.

Inkkas - mozgó galéria? Igen!

Az Inkkas cipőgyártó cég animált GIF-eket készített a lábbelikről, és itt jön a csavar, hogy mindezt galéria hirdetésformátumban jelenítette meg - ami egyébként nem mellékesen nyolcszoros megtérülést eredményezett.

Dióhéjban összefoglalva tehát: vedd figyelembe a célközönséged tartalomfogyasztási szokásait, és kísérletezz - lépj ki a komfortzónádból, ha erre van szükség. Minderre pedig a videós tartalom remek lehetőség, ha teheted, vágj bele még ma!

 

Forrás: https://www.facebook.com/business/inspiration

Szólj hozzá

videó