2019. már 24.

A legjobb Insta elemző eszközök - INGYEN

írta: Csoma Dániel
A legjobb Insta elemző eszközök - INGYEN

elemzesek_borito.jpgSzámos Instagram elemző eszköz létezik, amely segít az eredmények növelésében. Most összegyűjtöttük a legjobb 7 alkalmazást ehhez.

Az Instagram kiterjesztette a marketing lehetőségeket a platformon, Ha azonban mélyebre akarsz ásni, mint az Insta alapértelmezett elemző rendszere, ez a lista neked szól.

  1. Quintly

A Quintly egy dashboard alkalmazás, ami több platformhoz is kompatibilis. Mindenki személyre szabhatja a saját dashboardját, hogy azokat a mértékeket mutassa, amelyek az üzlete szempontjából lényegesek. Nyomon követheted a saját és a konkurencia követőinek statisztikáit. Analizálhatod a tartalmadat és a fotóiddal/videóiddal kapcsolatos interakciókat. Quintly használható még Facebook-hoz, Twitter-hez, LinkedIn-hez és Youtube-hoz is.

  1. Brandwatch Analyticsbrandwatch-analytics-instagram-dashboard.jpg

Az elemzőszoftverbe bekapcsolhatod az Insta profilodat és már kapod is az adatokat a követők számától az említésekig és az interakciókig mindent megtekinthetsz diagramok formájában. Ráadásul szegmentálhatsz érzelmek alapján is tartalmakat, amiket aztán kombinálhatsz más adatokkal.

  1. Socialbakers

Létrehozhatod az elemzőszoftverben a saját dashboardodat és mivel rengeteg területet vizsgálhatsz meg, az ingyenes verziónál korlátozott az az idő, amiben vizsgálóthatsz, de így is megnézheted a legnépszerűbb posztjaidat, legtöbbet használt hashtageket és megjelölt profilokat, illetve az általános statisztikákat követőidről. Profilonként 20 dollár havonta az alkalmazás, de számos platformon lévő profilt csatlakoztathatsz hozzá.

  1. Squarelovin

squarelovin.pngSquarelovin egy meglehetősen mélyreható elemzőszoftver ingyenes eszköz létére. Megjeleníti a növekedés mértékét, a havi elemzéseket és mindent évekre, hónapokra, hetekre, napokra és órákra lebontva. Az alkalmazás optimalizálja azt is, hogy mikor célszerű és mikor felesleges posztolni.

  1. Union Metrics

Union Metrics egy ingyenes havi elemzést biztosít számodra az algoritmusok segítségével. Bár az elemzés nem teljesen átfogó, jó pár dolgot megtudhatsz. Az alkalmazás néhány mértéket kiválaszt és összehasonlítja az átlagos teljesítményeddel, így segít neked azonosítani az összefüggéseket. Azt is megmutatja, hogy hányan léptek veled interakcióba, illetve itt is megtudhatjuk, hogy a nap melyik szakában a legcélszerűbb posztolni. Még a hashtageket is rangsorolja hatékonyságuk alapján.

  1. Iconosquare

Az Iconosquare egy 14 napos ingyenes használatot ajánl. Ez idő alatt hozzáférhetsz minden elemzéshez és más érdekes lehetőséghez. Hatalmas a skálája az elemzéseknek, sőt kijelenthetjük, hogy konkrétan az összes eddigi alkalmazás tulajdonságaival rendelkezik. Egy profil borítót is kreálhatsz az utolsó 50 fotódból. Néhány gyors tippet is ad a program profilod javításához.

  1. Pixlee

A Pixlee ingyenes és heti jelentéseket nyújt neked az Insta profilodról. Egy nagy adag adat áll rendelkezésedre a tartalmaid teljesítéséről, az influencer információkról és a követők számának növekedéséről. Többnyire csak az alapvető funkciókat tartalmazza, szóval ne számíts sokra, de egy rendszeres statisztikai elemzéshez ez is jó alapanyag tud lenni!

Hajrá, nézz a számok mögé az Instagramon!

 

Szólj hozzá